Prosím o radu. Chci koupit EVF "zrcadlovku" a dlouho váhám mezi Finepix 9500 a Panasonic DMC-FZ30.
Byl jsem rozhodnut koupit FZ30 kvůli lepšímu hledáčku, robustnosti, stabilizátoru, Leica objektivu s velkým rozsahem, ale odrazují mne zprávy o extrémním šumu už i na ISO80!
Teď ale nevím čemu mám věřit, na fotoaparat.cz se v recenzi pise, ze sum je ok. Na www.dpreview.com zase "Noise is even an issue at ISO 80, a real problem at ISO 400 or in very low light".
Spousta uživatelů na forech na šum nadává, ale najdou se i tací, kteří tvrdí, že je to ok.
Můj druhý favorit (9500) má zase podle obrázků šum na velmi dobré úrovni, ale registruji informace o silném softwarovém potlačení šumu na úkor detailu(logicky). Mně se ovšem fotky z 9500 hodně líbí, naproti tomu jsem snad nenašel nějakou extra pěknou fotku z FZ30... zkrátka jsem zmatený.
Vím, že jsou tu foto odborníci, jejichž názoru budu věřit, takže prosím o radu, nejlépe porovnání těchto dvou aparátů zakládající se na vlastní zkušenosti........(díky za čtení dlouhého postu)