Výsledky 1 až 25 z 71

Téma: 5mpix kompakty a optimalna kapacita karty

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Member Avatar uživatele crashpc
    Věk
    38
    Vliv
    249

Standardní Re: 5mpix kompakty a optimalna kapacita karty

kua kuci! vy ste mě nějak nasadili brouka do hlavy... připlatim si 300 a mam 500-600 fotek. ne že bych to hned zaplnil ale takovouhle zbytečnůsku si můžu dovolit, a kdo ví.... tenhle dojem vě mě odstartoval kámošuv pučenej foťák. je to 2mpx staroušek, ale v něm 512ka... jestli se dá předělat obědnávka tak už je jedno jestli to bude stát 6740 nebo 7040 (Can. A520, orig.pouzdro, 125cm stativ ,512/1024 MB paměťovka, 4ks 2600mAh akumulátorů. prostě plná palba...)
    teď si asi řeknete co sem to za de... když celou dobu prohlašuju jak šetřit a že 512 stačí, a že sem najednou změnil názor. nezměnil. budu furt fotit tak abych neplnil kartu zbytečně a i v měnších rozlišeních případně s efektama - nechci se zbytečně patlat s postprocessingem. u vybranejch fotek ale samozřejmě PC využiju...

Vstal z mrtvých mince Avatar uživatele MikeD
    Věk
    45
    Vliv
    304

Citace Původně odeslal crashpc
    budu furt fotit tak abych neplnil kartu zbytečně a i v měnších rozlišeních případně s efektama - nechci se zbytečně patlat s postprocessingem. u vybranejch fotek ale samozřejmě PC využiju...
    imho lol... co vic k tomu asi dodat... fot v mensim rozliseni jen kvuli tomu, abys "usetril" misto na karte... fot s efektama (taky bravo)...pak si treba budes nejakou fotku vytisknout a mensi rozliseni s nejakym efektem ti bude stacit tak na 9x13cm fotku
    na zábavu: Intel Celern G1620 (Gelid Solutions Tranquillo) | GB GA-B75-D3V | 8GB Kingston HyperX Fury Blue 1600 | GIGABYTE GTX750 Ti Ultra Durable 2 2GB | Samsung SSD 850 EVO 120GB + WD7500AAKS 750GB + Samsung SpinPoint F1 1TB + Samsung HD204UI 2TB | Seasonic S-12 600W | Dell 2209WA | Windows 10 Home 64bit
    na cesty: AGang Gangsta 7.0 2013 + Lenovo ThinkPad 0328 + Motorola Moto G 2014

dříve, než se na něco zeptáte, zkuste zabrousit na: Google | Wikipedia

Věk
    38
    Vliv
    249

špatně! já to nedělám proto abych ušetřil místo. plno fotek ale vůbec nikdy nevytisknu (většinou tušim který ne) a jelikož mam 17" monitor, stačej mi ty informativní fotky do rozlišení 1280X1024. když budu fotit něco moc pěknýho nebo na tisk tak proč ne. nejde mi o šetření ale zbytečnou práci při postprocessingu a taky to že některej soft automaticky nezmenšuje fotky "na monitor" a to mě dost štve. takže 3X cvak a už mě nic neštve... šetřit? nikdy. jednat s rozumem...

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    362

Citace Původně odeslal crashpc
    nejde mi o šetření ale zbytečnou práci při postprocessingu a taky to že některej soft automaticky nezmenšuje fotky "na monitor" a to mě dost štve. takže 3X cvak a už mě nic neštve... šetřit? nikdy. jednat s rozumem...
    Sorry, ale fotky "na monitor" standardně zmenšuje i "erární" prohlížeč ve WXP... Nicméně jestli si chceš kvůli softům co "nezmenšují na monitor" prasit fotky pořizováním snímků v nižších rozlišeních, tak prosím...
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Věk
    38
    Vliv
    249

ano prosím. samozřejmě ne všechny... jen ty "informativní" což je tak polovina....

Moderátor Avatar uživatele daso
    Vliv
    309

Od zacatku tuhle debatu sleduju a opravdu jsem nemel naladu vstupovat do te "rozepre". Osobne si dokazu predstavit situace na obou stranach fora a to je asi jadro problemu. Fotim 3Mpix kompaktem, ve kterem mam 256MB kartu-asi 350fotek- kupovanym vice nez pred rokem. Jsem schopnej na tydenni dovce udelat tak 300 fotek, takze mam ve fotaku klidne fotky i mesice stare. Proste mi 256MB absolutne staci. Behem roku sly SD karty temer na polovicku a ja nedavno kupoval 5Mpix kompakt, ke kteremu jsem koupim uz 1GB kartu. A i kdyz vim, ze 1GB je zbytecne moc, tak proc to nekoupit. Do budoucna je to urcite +.
    Takze neni nutne ohanet se tady bridili. Kazdy si proste koupi co potrebuje a na co ma
    ASRock ALiveNF6P-VSTA | AMD Athlon64 (Orleans) 1,8@2,4 GHz 1,4 V | 2,5 GB DDR2 | nVIDIA GeForce 7600 GS | MAXTOR DM10 250 GB | LG GSA-4165B
    ---
    ◄ ΔΑςΙΔ ΒΟΩΙΕ ►
    On the 8th day God created David Bowie.

Věk
    38
    Vliv
    249

nechtěl sem nadávat. jen podotknout že kdo nafotí na jednen zátah (pár hodin) a neni to pracovně víc jak 300 fotek, je fakt hustej....

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání