Výsledky 1 až 25 z 71

Téma: 5mpix kompakty a optimalna kapacita karty

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Member Avatar uživatele crashpc
    Věk
    38
    Vliv
    246

Standardní Re: 5mpix kompakty a optimalna kapacita karty

bych nafotil. 300 fotek ale ne nřikám že to nejde ale to je přehnaný. hledám nějakej důležitej oběkt na kterej by bylo 300 fotek málo. možná, při tom fotbalovim zápase, kdyby po tobě chtěli ať zfotíš kažýho hráče zvlášť při nějaký akci. to by pak bylo hafo fotek...

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Citace Původně odeslal crashpc
    bych nafotil. 300 fotek ale ne nřikám že to nejde ale to je přehnaný. hledám nějakej důležitej oběkt na kterej by bylo 300 fotek málo. možná, při tom fotbalovim zápase, kdyby po tobě chtěli ať zfotíš kažýho hráče zvlášť při nějaký akci. to by pak bylo hafo fotek...
    Hele já ti to nebudu vymlouvat, ale na nějaký akci kde se něco skutečně děje dáš těch 300 fotek skutečně jako prd... Představ si třeba leteckej den, že bys tam fotil jen blbejch 20 vystoupení... To máš 15 na jedno... To není tolik , viď? Když uvážíš procento "odpadu", který je typicky docela velký (řekněme, že skutečně použiješ každou pátou fotku), tak těch 300 fotek dáš jak nic... Čili se vracíme k původnímu problému - pokud fotíš jen pár fotek na procházce, narozeniny atp., tak ti nebude dělat problém s 512MB kartou vyjít. Já se ti jen snažím ukázat, že třeba těch 300-400 fotek za odpoledne není vážně problém udělat, když se trochu "snažíš" a je příležitost... Mě třeba pro moje focení 512MB karta taky bohatě dostačuje, ale mám kamarády, kteří ač si nefotí každou kytičku 10x, tak objíždějí různé srazy tuning aut, nebo třeba letecké dny atp... A věř, že třeba na nějakým tuning srazu těch 300 dáš taky jako prd
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Věk
    38
    Vliv
    246

letadýlka mě bavěj mno nechám se překvapit. ty lamky z aaa to neměli skladem ale tak ve středu by měl foťák připlout......

Věk
    38
    Vliv
    246

kua kuci! vy ste mě nějak nasadili brouka do hlavy... připlatim si 300 a mam 500-600 fotek. ne že bych to hned zaplnil ale takovouhle zbytečnůsku si můžu dovolit, a kdo ví.... tenhle dojem vě mě odstartoval kámošuv pučenej foťák. je to 2mpx staroušek, ale v něm 512ka... jestli se dá předělat obědnávka tak už je jedno jestli to bude stát 6740 nebo 7040 (Can. A520, orig.pouzdro, 125cm stativ ,512/1024 MB paměťovka, 4ks 2600mAh akumulátorů. prostě plná palba...)
    teď si asi řeknete co sem to za de... když celou dobu prohlašuju jak šetřit a že 512 stačí, a že sem najednou změnil názor. nezměnil. budu furt fotit tak abych neplnil kartu zbytečně a i v měnších rozlišeních případně s efektama - nechci se zbytečně patlat s postprocessingem. u vybranejch fotek ale samozřejmě PC využiju...

Vstal z mrtvých mince Avatar uživatele MikeD
    Věk
    45
    Vliv
    300

budu furt fotit tak abych neplnil kartu zbytečně a i v měnších rozlišeních případně s efektama - nechci se zbytečně patlat s postprocessingem. u vybranejch fotek ale samozřejmě PC využiju...
    imho lol... co vic k tomu asi dodat... fot v mensim rozliseni jen kvuli tomu, abys "usetril" misto na karte... fot s efektama (taky bravo)...pak si treba budes nejakou fotku vytisknout a mensi rozliseni s nejakym efektem ti bude stacit tak na 9x13cm fotku
    na zábavu: Intel Celern G1620 (Gelid Solutions Tranquillo) | GB GA-B75-D3V | 8GB Kingston HyperX Fury Blue 1600 | GIGABYTE GTX750 Ti Ultra Durable 2 2GB | Samsung SSD 850 EVO 120GB + WD7500AAKS 750GB + Samsung SpinPoint F1 1TB + Samsung HD204UI 2TB | Seasonic S-12 600W | Dell 2209WA | Windows 10 Home 64bit
    na cesty: AGang Gangsta 7.0 2013 + Lenovo ThinkPad 0328 + Motorola Moto G 2014

dříve, než se na něco zeptáte, zkuste zabrousit na: Google | Wikipedia

Věk
    38
    Vliv
    246

špatně! já to nedělám proto abych ušetřil místo. plno fotek ale vůbec nikdy nevytisknu (většinou tušim který ne) a jelikož mam 17" monitor, stačej mi ty informativní fotky do rozlišení 1280X1024. když budu fotit něco moc pěknýho nebo na tisk tak proč ne. nejde mi o šetření ale zbytečnou práci při postprocessingu a taky to že některej soft automaticky nezmenšuje fotky "na monitor" a to mě dost štve. takže 3X cvak a už mě nic neštve... šetřit? nikdy. jednat s rozumem...

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

nejde mi o šetření ale zbytečnou práci při postprocessingu a taky to že některej soft automaticky nezmenšuje fotky "na monitor" a to mě dost štve. takže 3X cvak a už mě nic neštve... šetřit? nikdy. jednat s rozumem...
    Sorry, ale fotky "na monitor" standardně zmenšuje i "erární" prohlížeč ve WXP... Nicméně jestli si chceš kvůli softům co "nezmenšují na monitor" prasit fotky pořizováním snímků v nižších rozlišeních, tak prosím...
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání