Myslím, že mírnit by se měli oba. A možná hlavně MadCap, jehož post skutečně alespoň formou připomíná duševní výblitek... Číst se to rozumně nedá, neříkám, že obsahově je to uplně špatně, ale svůj projev typu "ty vole debile snad nemyslíš vážne co tu bleješ za kokotiny" by mohl mírnit, to by mi sedělo k patnáctiletému "machrovi" a ne člověku o poznání staršímu...

Jinak jelikož jsem nedávno měl na delší dobu čest s Ačkovým Canonem 5MPx a byla v něm 512MB karta tak si myslím, že to jakž takž "stačí"... Jasně, že se dá vždycky vymyslet případ, kdy to stačit nebude, ale na druhou stranu, nafotil jsem s tím například maturitní ples a myslím, že nic podstatného neuteklo, nemusel jsem ani mazat, ani šetřit, ani měnit rozlišení a 512ka stačila uplně v pohodě...

Jasně, že pokud půjdu na výlet a každou kytičku si "nacvakám" z deseti pohledů , tak to stačit nebude... Dá se zaplit prakticky libovolná karta Záleží jen na tom, jak se člověk "snaží"...

Jinak k tomu "jet někam na dýl", ono taky dost záleží kam a s jakým vybavením... Pokud by byla 512MB karta moje jediné "medium" bez možnosti ty fotky pak někam přehrát (myšleno třeba do databanky nebo NTB, případně vypálit v nějakým labu na CD ) a šlo o zájezd poznávací, tak by asi půlgigovka byla vážně málo... Na druhou stranu pro válení tejden až dva u moře mi v pohodě stačila i 64MB karta (s 3MPix foťákem), nemusím vážně fotit každý zrnko písku