hoši! no fire! já nechtěl dělat nic "na úkor"!!! no comment...
nevim proč mi nadáváte?! normální rozmluva ne?
s digitálem už sem fotil, se zrcadlovkou taky. na běžnější účely kompakt stačí.
odpověď na 2): no, víš a právě o to mi de. že když má někdo prachy a koupí pořádnej 8mpx foťák s pořádnym snímačem, tak to pak jo, jenže dnes všichni řvou megapixeellyyy!!!!no vidíš? takže pro běžnejší účely 4mpx jako základ stačí.
3) břídilem sem tě nazval jen "ironicky". no prostě sem to řekl ale vůbec sem to nemyslel jako nadávku. pozdě. nenapodlo mě že by se to někoho mohlo dotknout. Já sem hloupej. každej je nějak hloupej, to je normálka ne?!
znova: nechci dělat nic na úkor krásy a kvality snímku. s těma profíkama se to tu někde už řešilo. opravdu profíci foťej dost málo fotek. hodně záběrů slouží jen jako informace abys něco přečetl, viděl, zjistil... tak proč se s*át s nějakou expozicí nebo šumem atd? samořejmě že ne zas nějakej shit... fotim, fotim ale do vlastní tvorby přidám později - mam vyfocený fakt pěkný záběry ale bohužel mobilem protže sem foťák neměl u sebekupuju nový...
4) proboha kde sem to řek? to už ani nevim co dělám? tohle bych si nikdy nedovolilA95 je slušnej a nemam k němu výhrady.
joo nějak sme začli řešit uplnou volovinu. btw co je mi do toho jestli máš 1gb a tobě jestli já 512mb. takový hov*a.... no jednoduchý to je, a je pravda že jakýkoli i sebemenší omezení znamená "že je to málo". mě to ale v poho postačí, a chtěl sem říct že hodně lidem by taky stačilo kdyby nebyly ještě hloupější než já.
to Madcap:
já píšu, a ne pouštim blitky. radit sem nikomu nechtěl, chtěl sem jen dokázat že při rozumnym jednání s foťákem se dá s 512kou v poho žít.
co se zaostření týká, myslim že při světle si poloautomatika poradí, když ne tak manuál ne? expozice by mi měla vyjít, od čeho je histogram? btw u hodně "důležitejch snímků na krásu a perfektní záběr" použiju vždy stativ a často využiju bracketing. takže kontrolovat nemusim až tak moc. když něco vyfotí automatika a bude to běžnější snímek tak se nebojim. foťák se nastaví tak aby to bylo co nejoptimálnější "aby to nebolelo" i když při trošku stíženějších podmínkách už to nemusí makat....
kruci nestíhám odpovídat na všechny tvý otázky. máš je divně formulovaný nebo máš zajmavý priority a problémy. fotky z výletu? moc bych jich taky nepořídil. nefotim každou minutu cesty....
focení v divadle? no jak se to veme. tam už by to bylo fakt ahraně a canon Axxxx na tohle neni předurčen ale s pomocí PC z toho uděláš rozumný snímky.... a k tý párty. na párty bych nevyfotil zas ani 100 fotek. fakt mě zajmaj jen výjímečný záběry a nemam nutkání se chodit koukat do alba "jak se pepik culil někde při kalení v hospodě".... a jak bych to nafotil s canonem? no jasně že by to dopadlo zle. něco by z toho bylo, ale fotek by fakt zbylo míň to už je ale otázka jiná. je jasný jak by to bylo. víc bych ale nefotil. počkej, najdu ti odkazy s fotkama A520ky. by ses divil jak se dá fotit v noci s takovymhle kompaktem...

Odpověď s citací