Nestacim sa pozerat na blitky co tu crashpc pusta do sveta.
Fakt nezabudni vsetkym radit, aby sa k digitalnemku kompaktu spravali ako k stredoformatovemu fotaku a cvakli jeden zaber denne. Hlavne ta chcem vidiet, ako si budes s kompaktom ISTY tym ze mas spravne zaostrenu scenu, ktoru fotis alebo ci ti fakt dobre vysla expozicia a nemas tam prepal "jak svina". Este mi nepovedz ze si to po kazdom cvaku skontrolujes, to by ti toho uslo viac nez je zdrave.
512MB kartu na 5mpix fotaku zaplnis kludne za jeden vylet - je to lepsie ako to neurobit, pretoze to radsej doma tvrdo premazem ako lutovat, ze som nieco necvakol z ineho uhlu ci znova pretoze to nevyslo na prvy pokus (stale hovorim o kompakte a amaterskom uzivatelovi).
Tak isto aj fotenie na mensie (nenativne) rozlisenie je neskutocna <>ovina, pretoze fotak to zmensuje pekne tupo (Vacsinou iba jednoduchym algoritmom bez doostrenia atp.) a VZDY to lepsie spravis v pocitaci.
A ad bod 4 > to si fakt myslis ze ta v divadle s nejakym ackovym canonom nieco odfotis? (Bez nechutneho mnozstva sumu alebo tak dlhych casov ze sa vsetci ucastnici sceny 8x pohnu) Na to radsej rychlo zabudni ...
P.S.> taka ilustracia > vcera som bol na party od 20:30 do 0:30 odfotil som 125 fotiek cca co je asi tak 30 za hodinu. Som si skoro isty ze dnes poobede ich tak polovicku rovno zmazem, ale vobec ma to nebude mrziet, stalo ma to len nabitie baterie a naopak budem velmi rad ze budem mat niekolko peknych zaberov (odhadujem tak 10-20 zalezi ako moc budem prisny pri vybere). Podotykam ze to je iso 1250 a 1600 na aps-c cip pevnou 50tkou pri clone 2,2-1,8. Netrufam si odhadnut, kolko by si musel odfotit fotiek Ackom aby si ich mohol mat 10-20 dobrych (pouzitelnych), odhadom tak 3-4 tolko. (nebrat ako "machrovanie" len triezve porovnanie)

Odpověď s citací