1) Skus si niekedy s digitalnym kompaktom nejaky nafotit, a potom rozdavaj rozumy

2) Ano, 4mpix je lepsi ako 6mpix za rovnaku cenu ale len a len kvoli tomu, ze budu mat na 99.5% rovnako velky CCD cip, ktory pri vyssom pocte mpix robi vacsi sum...

Kompakty mavaju 3x-4x zoom - tam sa ~50% orezom nevyhnes, hoci vacsinou to bude ~10-20% (vyrovnanie horizontu a pod.)

Co sa tyka publikovania fotiek, tak klasicke fotolaby tlacia fotky v 400dpi, na dobru kvalitu staci 300dpi, co robi pri 15x10 fotke a 4:3 fotaku 2362x1772px resp. 1772x1329px.
4mpix ~ 2220x1664px
5mpix ~ 2592x1944px
6mpix ~ 2720x2038px

3) Ty ma nazyvas "bridilem", ja ta nazvem hlupakom. Snazis sa obmedzit pocet a kvalitu snimkov na ukor velkosti karty. Pozri, kolko fotiek cvakaju profici a aky maju odpad. Myslis, ze ty ako laik/amater spravis na mensi pocet zaberov lepsie fotografie? Co je zle na tom, ze chcem mat "dobre" zabery a nie len pokusy do rodinneho albumu? Ludia sa musia naucit fotit vela a byt k svojim vytvorom kriticki => rapidne MAZAT a nechavat len naozaj podarene zabery.
Ked fotis take dobre jednopokusove zabery, ktore netreba vobec upravovat, tak sa nam pochval, mame tu sekciu "Vlastni tvorba".

4) Tvrdis, ze A95 je slaby fotak? Ja rozhodne nie. Svojho casu najvyssie A a hoc som tam plnu automatiku vyuzival v drvivej vacsine pripadov, castokrat zlyhala. Pri ostreni v indoor situaciach alebo za sera, kde neboli ostre zdroje svetla, takmer vzdy.

5) Som ti nekomentoval... To komentovat nebolo treba a vo finale som ti napisal, ze si myslim, ze 512MB karta je pre taketo fotaky imho rozumne optimum, tak neryp.

Snazil som sa ti len povedat, ze zaplnit 512MB kartu je v sucasnej dobe velmi lahke.