Co rikate tomuto druhu pripojeni od tmobile.Mam notebook a jsem porad na cestach.Nebo by jste zvolili jiny druh pripojeni na net na cestach??pripojeni je pres PCMCIA(nevim jetli jsem to napsal spravne)
Co rikate tomuto druhu pripojeni od tmobile.Mam notebook a jsem porad na cestach.Nebo by jste zvolili jiny druh pripojeni na net na cestach??pripojeni je pres PCMCIA(nevim jetli jsem to napsal spravne)
Pokud trvas na PCMCIA reseni, pak sice podstatne drazsi, ale extra vykonejsi variantou je HUAWEI E620, PCMCIA ted v nabidce Eurotelu (sice za nekrestansky penize, ale bez kompromisu), jelikoz umi GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA, to znamena od nejpomalejsiho do nejrychlesjiho zpusobu pripojeni k Euroteli siti.Původně odeslal Jack68
Tedy ve vetsich mestech pres EDGE rychlosti do cca. 236kbps, UMTS umi az 384kbps a v pokrytych lokalitach Prahy, Brna a mozna i jinde teoreticke maximum az 1.8Mbps (realne prvni testy kolem 500-800 kbps download).
A hlavne ta zpetna kompatibilita, kde neni "vyssi" system pripojeni, behas na pomalejsim bez problemu.
Presne stejny parametry pripojeni se daj bez HSDPA dosahnout i s mobilama podporujicima UMTS, pripojenejma pres USB kabel nebo Bluetooth (tak jsem pripojenej ja), mobilni telefony s podporou HSDPA tu budou realne k prodeji az po pulce roku (mozna az po 3/4 roku).
Option EDGE Combo umi "jen" GPRS/EDGE a Wifi g, nicmene wifi hotspotu globalnich operatoru myslim zas tak moc neni (respektive je, ale sance ze bez extreni velke anteny "chytis" nekde zrovna na ceste, kde potrebujes wifi signal tveho providera je myslim mala). K tomu vetsina novejsich notebooku je wifi vybaveno nebo je mozno je dokoupit formou miniPCI karet, USB a samozrejme samostatnych PCMCIA. A k tomu primo na Option EDGE Combo jsou dost rozporuplne nazory a v diskuzich je zminovany, ze u spousty uzivatelu karta nebeha, tak jak by mela...
Takze combo PCMCIA Wifi + GPRS/EDGE karty je dle myho prekvapive dost na houby jako mobilni typ pripojeni, respektive tahle kombinace bude prave vyhodnejsi ve vetsich aglomeracich, "prospikovanejch" kvalitnejsim signalem jak GSM operatoru, tak wifi provideru.
Dle myho nazoru je kombinace PCMCIA karty, ktera umi vsechny v soucastnosti dostupne typy pripojeni GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA urcite vyhodnejsi, uz jen pro to, ze zatim UMTS a nadstavbu HSDPA vyuzijes jen u Eurotelu a ve vetsich mestech, nicmene vsichni tri nasi operatori jdou (a musej jit diky celosvetovymu trendu) k poradnymu pokryti 3G sluzeb, tedy vyhoda i do lehkeho budoucna...
Muj nazor...
Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret
Na PCMCIA netrvam ja jen ze jsem o tom slysel ze tmobile to umoznuje a ze je to dobre reseni.Necham si rad poradit.Ja mam prave u t-mobile ucet a tak nerad bzch jeste sel k eurotelu.Ale jak jste to popsal tak je to asi rozumne.Pokud vite o pripojeni i pres usb tak tim lip.Dekuji vam
No pres USB ci BT (jeste idealnejsi reseni, telefon je v kapse nebo v pouzdru) a v notasu pri praci malinky USB BT adapter moc neprekazi (pokud ho nema primo vestaveny).Původně odeslal Jack68
Minus je tohohle reseni jen potreba dobijet telefon, dle mych zkusenosti vydrzi napr. Nokia 6230 nebo 6630 pri intenzivnim browseni pres EDGE nebo UMTS jen kolem 3-4 hodin. Respektive 3-4 hodiny stale zapnuteho pripojeni a treba intenzivniho uploadu/downloadu. Kabel v tom pripade resi nabijeni (u 6230tky) u 6630 je napajeci konektor vyveden asi jinam, jelikoz mne osobne origo kabel pro ni i jeho kopie od Aligatoru telefon nenabiji.
Rozdil mezi pripojenim pres UMTS a EDGE je dle myho docela rozeznatelnej, jednak u T-Mobile EDGE spojeni jsem dosahoval maximalni rychlosti pomerne sporadicky, i na dobrem signalu rychlost dowloadu/uploadu "hopsala" mezi cca. 120-200 kbps (je to dano i vytizenim site a BTSky, ktera te "obsluhuje", oproti tomu pres Euroteli UMTS na dobrem signalu je spojeni stabilnejsi v rychlosti (pri downloadu je stale u mne kolem 300-350kbps), coz je taky samozrejme dany vytizenim site a ostatnimi parametry. Ping a realna odezva je u UMTS tez znatelne lepsi, kolem 100-200ms oproti EDGE cca. 400-800ms, pri browseni je to i pocitove rychlejsi.
Proto bych osobne zvazil, zda se mi za zhruba stejnou cenu mesicne vyplati ten nebo onen operator a druh pripojeni, respektive zda budu casteji nekde na cestach, kde T-Mobile GPRS/EDGE je o poznani rychleji (kodovani CS3,4 i u GPRS, download az kolem 80 kbps) zatimco Eurotel vyuziva mimo velka mesta kodovani CS1,2, takze download pri GPRS maximalne cca. 50kbps)
Takze na rozhodnuti jsou dle myho 2 varianty
a) T-Mobile - GPRS/EDGE - zatim vhodnejsi a lehce rychlejsi i pres GPRS tedy na cestach mimo aglomerace
b) Eurotel - GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA - vhodnejsi a rychlesi v pokrytych vetsich mestech, na "venkove" pomalejsi, nicmene do budoucna asi preferovany vsemi operatory.
A pak teda zauvazovat, jakym zpusobem to propojit s notebookem, zda PCMCIA nebo USB modem, nebo USB ci BT pres mobil, ktery umi GPRS/EDGE pripadne navic UMTS. UMTS/HSDPA tady v prvnich typech mobilu bude jak rikam asi tak do ctvrt az pul roku.
Osobne jsem volil Eurotel + GOdata nonstop (850,- mesicne bez jakehokoliv FUP a omezeni) + Nokia 6630 (GPRS/EDGE/UMTS) a prechazel jsem od T-Mobile GPRS/EDGE. Tedy muzi rict, ze UMTS je pro mne, kdy jsem 80% casu v Praze, rychlejsi a prijemnejsi varianta, ktera je mimo preci jen horsiho pingu pouzitelna na slusne komfortni browzdani po inetu, vyrizovani e-mailu, obcasnyho stazeni nejakejch driveru (pro predstavu - za hodinku se da pres UMTS downloadnout kolem 150MB) a i bezny prace a komunikace.
Na takovy veci jako streamovani videa, nebo tahani z P2P siti to skutecne neni, to predesilam.
Jinak modem pro USB pripojeni na GPRS/EDGE - T-Mobile myslim doprodava Siemes Es75 (USB/RS232 modem) takze nic moc jinyho externiho (mimo mobilnich telefonu) se ani sehnat neda.
O Vodaphone tarifech/modemech a pripojeni vim picachu, ale kolega nedavno po jejich navsteve rikal, ze mu nabizeli "starou" PCMCIA GPRS/EDGE kartu od Ericssonu za cca. 5500,- a nic jinyho, tedy nepredpokladam lepsi nabidku zarizeni nebo pripojeni nez T-mobile nebo Eurotel...
To co je videt v TV reklamach na T-Mobile (ty stastne hopsajici a tancici lidicky s notasama v ruce) je trosku mimo, nebot reseni T-Mobile ala datova PCMCIA karta je bud Option Globe Combo (kombinace GPRS/EDGE/Wifi) nebo 4G PCMCIA, ktera je diky pouziti jiny technologie UMTS pouzitelna snad jen v Praze a vzhledem k tomu, ze neumi nic jinyho tak uplne nepouzitelna kdekoliv mimo Prahu a to mi zrovna moc mobilni nepripada...![]()
Naposledy upravil tiktak; 20.04.2006 v 16:11.
Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
diky moc za vysvetleni.Ja prave koukal na ruzne mapy a edge prave neni moc dobre pokryti.Nato ze kdyz budu cestovat tak to moc nevyuziji.TAk stejne bych byl pripojeni pres GPRS.Ja mam mobil 6310i takze bych se k netu pripojoval pres notas s bluetooth(jestli je to podle vas dobre reseni)
Koukal jsem i na vodafone a u neho se mi libi ze prachy jsou rozdeleni podle prenesenych dat.Ja to budu vyuzivat ciste k fremnim ucelum (zjistovani informaci na netu v terenu atd)
Porad vaham nad tim edge.JEstli to ma cenu brat, kdyz to je tak mizerne pokryte a navic kdyz se uvazuje o nove technologii.Tak podle me edge nema budoucnoust ze to rozsirovat nebudou.Mozna se pletu v tomto takovy prehled nemam a rad se necham poucit.
Jasne, typ tarifu pro tebe datove vyhodnej si musis nejak propocitat, pokud budes potrebovat prenest treba jen par kilo za den, pak je asi zbytecny platit tarif s neomezenym pripojenim a daty.
Ohledne N6310i - je to bohuzel na GPRS docela problematickej telefon, jednak je jen 3+1 timesloty, takze nevyuzije ani maximalni rychlost GPRS (4+1 nebo 3+2) v nasich sitich, bluetooth je v tomhle telefonu standart ala Nokia, tedy jakz takz funkcni na neNokia BT adapterech je az od verze firmware tusim 5.50 (do ty doby bylo fw blokly spojeni s jinymi adaptery nez Nokia) a obecne jeho provoz pres BT nebo i seriovej kabel na GPRS je dost problematickej. (casto spojeni padalo, telefon se bloknul atd atd). Kazdej foun ala treba SE T68/i nebo treba T610/630 je pro GPRS vhodnejsi a bazarova cena je od cca 800,- .
Dekuji.Asi dam na Vas a koupim mobil z bazaru pokud to bude padat.TA karta od Tmobile semi taky nezda jako nejlepsi reseni.Kdyby mel Edge lepsi pokryti je to o necem jinem.Prostuduji jeste ty tarify co vyjde nejlevneji kdyby nastala komplikace ozvu se.Jeste jednou dekuji.Původně odeslal tiktak
PS>Vy osobne by jste to resil pomoci bluetooth<<<
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)