Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Option EDGE Combo

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Option EDGE Combo

Citace Původně odeslal Jack68
    Na PCMCIA netrvam ja jen ze jsem o tom slysel ze tmobile to umoznuje a ze je to dobre reseni.Necham si rad poradit.Ja mam prave u t-mobile ucet a tak nerad bzch jeste sel k eurotelu.Ale jak jste to popsal tak je to asi rozumne.Pokud vite o pripojeni i pres usb tak tim lip.Dekuji vam
    No pres USB ci BT (jeste idealnejsi reseni, telefon je v kapse nebo v pouzdru) a v notasu pri praci malinky USB BT adapter moc neprekazi (pokud ho nema primo vestaveny).
    Minus je tohohle reseni jen potreba dobijet telefon, dle mych zkusenosti vydrzi napr. Nokia 6230 nebo 6630 pri intenzivnim browseni pres EDGE nebo UMTS jen kolem 3-4 hodin. Respektive 3-4 hodiny stale zapnuteho pripojeni a treba intenzivniho uploadu/downloadu. Kabel v tom pripade resi nabijeni (u 6230tky) u 6630 je napajeci konektor vyveden asi jinam, jelikoz mne osobne origo kabel pro ni i jeho kopie od Aligatoru telefon nenabiji.
    Rozdil mezi pripojenim pres UMTS a EDGE je dle myho docela rozeznatelnej, jednak u T-Mobile EDGE spojeni jsem dosahoval maximalni rychlosti pomerne sporadicky, i na dobrem signalu rychlost dowloadu/uploadu "hopsala" mezi cca. 120-200 kbps (je to dano i vytizenim site a BTSky, ktera te "obsluhuje", oproti tomu pres Euroteli UMTS na dobrem signalu je spojeni stabilnejsi v rychlosti (pri downloadu je stale u mne kolem 300-350kbps), coz je taky samozrejme dany vytizenim site a ostatnimi parametry. Ping a realna odezva je u UMTS tez znatelne lepsi, kolem 100-200ms oproti EDGE cca. 400-800ms, pri browseni je to i pocitove rychlejsi.
    Proto bych osobne zvazil, zda se mi za zhruba stejnou cenu mesicne vyplati ten nebo onen operator a druh pripojeni, respektive zda budu casteji nekde na cestach, kde T-Mobile GPRS/EDGE je o poznani rychleji (kodovani CS3,4 i u GPRS, download az kolem 80 kbps) zatimco Eurotel vyuziva mimo velka mesta kodovani CS1,2, takze download pri GPRS maximalne cca. 50kbps)
    Takze na rozhodnuti jsou dle myho 2 varianty
    a) T-Mobile - GPRS/EDGE - zatim vhodnejsi a lehce rychlejsi i pres GPRS tedy na cestach mimo aglomerace
    b) Eurotel - GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA - vhodnejsi a rychlesi v pokrytych vetsich mestech, na "venkove" pomalejsi, nicmene do budoucna asi preferovany vsemi operatory.
    A pak teda zauvazovat, jakym zpusobem to propojit s notebookem, zda PCMCIA nebo USB modem, nebo USB ci BT pres mobil, ktery umi GPRS/EDGE pripadne navic UMTS. UMTS/HSDPA tady v prvnich typech mobilu bude jak rikam asi tak do ctvrt az pul roku.
    Osobne jsem volil Eurotel + GOdata nonstop (850,- mesicne bez jakehokoliv FUP a omezeni) + Nokia 6630 (GPRS/EDGE/UMTS) a prechazel jsem od T-Mobile GPRS/EDGE. Tedy muzi rict, ze UMTS je pro mne, kdy jsem 80% casu v Praze, rychlejsi a prijemnejsi varianta, ktera je mimo preci jen horsiho pingu pouzitelna na slusne komfortni browzdani po inetu, vyrizovani e-mailu, obcasnyho stazeni nejakejch driveru (pro predstavu - za hodinku se da pres UMTS downloadnout kolem 150MB) a i bezny prace a komunikace.
    Na takovy veci jako streamovani videa, nebo tahani z P2P siti to skutecne neni, to predesilam.
    Jinak modem pro USB pripojeni na GPRS/EDGE - T-Mobile myslim doprodava Siemes Es75 (USB/RS232 modem) takze nic moc jinyho externiho (mimo mobilnich telefonu) se ani sehnat neda.
    O Vodaphone tarifech/modemech a pripojeni vim picachu, ale kolega nedavno po jejich navsteve rikal, ze mu nabizeli "starou" PCMCIA GPRS/EDGE kartu od Ericssonu za cca. 5500,- a nic jinyho, tedy nepredpokladam lepsi nabidku zarizeni nebo pripojeni nez T-mobile nebo Eurotel...
    To co je videt v TV reklamach na T-Mobile (ty stastne hopsajici a tancici lidicky s notasama v ruce) je trosku mimo, nebot reseni T-Mobile ala datova PCMCIA karta je bud Option Globe Combo (kombinace GPRS/EDGE/Wifi) nebo 4G PCMCIA, ktera je diky pouziti jiny technologie UMTS pouzitelna snad jen v Praze a vzhledem k tomu, ze neumi nic jinyho tak uplne nepouzitelna kdekoliv mimo Prahu a to mi zrovna moc mobilni nepripada...
    Naposledy upravil tiktak; 20.04.2006 v 16:11.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Gentoo 2005.0 Ati fglrx
    Založil ..::Ozzy::.. v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 34
    Poslední příspěvek: 15.10.2006, 12:46
  2. OpenSUSE 10.0 a ATI driver
    Založil Anduril v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 18.03.2006, 10:54
  3. Biosy a flashovani - Update!
    Založil Masster v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 148