Citace Původně odeslal crashpc
1)necvakej neustále kvůli každý volovině
Ak fotis akciu (napr. koncert, svadbu, stuzkovu, oslavu, blabla...) ako vies, co je a co nie je volovina? Taktiez zabudni vo vacsine pripadov na blesk. Ostatne, ak chces dobru foto, tak na interny blesk zabudni celkovo
Alebo si zajdi do ZOO... Hned mas kartu plnu

2)cvakej vždy se správnym rozlišenim a ne furt jen na plnej kotel.
Ine rozlisenie ako maximalne nema zmysel ak chcem fotky dalej spracovat/publikovat/tlacit. Pri kvalite a zoome kompaktu je aj 5mpix casto malo.

3) po akcičce nebo v průběhu vymazávej nejhorší fotky.
To je samozrejmost... No nie vzdy je na to cas.

4) rozlišení neni vše a tak když máš dobrej foťák s poloautomatikou nebo manuálem, už ti nevyjde tolik hnusnejch snímků takže nejen že nezaplníš kartu nepovedenejma snímkama (chce to trochu praxe) ale do 5mpx (max!) se karta při takovymhle jednání nezaplní.
Poloautomatika ani manual ta u kompaktu nespasia, su tam len "na hranie"... Akonahle mas co i len trochu horsie podmienky, su problemy s ostrenim a manualne ostrenie je u kompaktov dobre fakt len na staticke sceny, kde mas dostatok casu s tym "srandovat", co sa priorit clony a casu tyka, mam to vobec komentovat? (ale ano, obcas som ich pouzil... na makro alebo ked som sa hral...)

pokud se tohle naučíš, 512 bude až až....
Bol som vyse roka majitelom Canon Powershopt A95, teraz mam EOS 350D. Ano, 512MB karta bola pre ten kompakt imho spravne optimum, no zaplnit sa dala bez problemov.