Problém je v tom, že to LMko by mělo bejt v prostorech, kde nebude airflow, bude tam hodně plexiskla a když je teplota nechlazenýho LMka >70°C na volnym vzduchu (neměřil jsem to po nějakej ustálenej teplotě, takže je možný, že by to šlo ještě vejš), tak si myslim, že v uzavřenym prostoru by to byl asi problém...
Teďko jsem to změřil, a hodnoty jsou takovýhle (měřeno přímo na ventilátorech (ještě jde něco málo do těch komparátorů, ale to myslim můžu zanedbat):
Pro pevnejch 5V ze zdroje: 160mA
Regulace pomocí LMka: 5,5V - 170mA
10V - 260mA
Pro pevnejch 12V ze zdroje: 320mA
Takže jestli mě teďko napadla ta správná myšlenka, tak nezáleží na tom, že v datasheetu píšou v pohodě do 0,5A, ale na tom že při těch 5,5V je úbytek 6,5V a při proudu 170mA je ztrátovej výkon 1,1W, což neni málo.
Při tom druhym napětí je sice větší proud - 260mA, ale úbytek jen 2V, a proto se míň hřeje - 0,5W.
Je moje teorie správná
A ten obvod je následující - teda pokud si myslel to vybuzení.
Vim, že na tohle existujou hotový obvody, ale já potřebuju mít každou ledku regulovatelnou zvlášť, a vo takovim jednom obvodě pro alespoň 8 ledek nevim - můžete mě vyvést samozřejmě z omylu.
http://www.pc-teritory.wz.cz/navody/volt/volt.GIF
Je to to vlevo, ale poupravil jsem si ho - těch 8 odporů jsem nahradil obyč diodama (zenerky, ale v propustnym směru, tak je to myslim jedno - jinou jsem nenašel). A ty nastavovací trimry vlevo jsem zapojil každej zvlášť na 12V, aby nebyl závislej jeden na druhym...
Takže jestli je to první co jsem napsal správně, tak už zbejvá akorát aby mi někdo vysvětlil chování těch komparátorů.