Mal som poziar v PC bedni, odniesla si to maticna doska.
Mam zostavu:
MB EpoX 8rga+
AMD Barton 2500+
ATI Radeon 9800Pro
Bolo zapnute PC, zaspal som, ked som sa zobudil monitor bol v setriacom rezime, nereagoval na prebudenie mysou ani klavesnicou tak som PC rucne vypol. Ked som ho po par hodinach zapol nenastartoval. resp pri starte ukazovalo procesor len ako 1100MHz, Vdd len 1.34V, a blikalo vsetko, otacky vetrakov, teplota CPU a napatia. Skusal som iny zdroj ale ziadna zmena. Na maticnej su pomerne dost nafuknute kondenzatory s miernou stopou vytekania, ziadna stopa po ohoreni niektorej suciastky. Predpokladam ze je to maticna doska a dufam ze nestihla so sebou zobrat aj nieco ine.
Kedze zhorela maticna doska mam len moznost kupit nahradnu co je dost problem zohnat dosku s AGP slotom na socket A, alebo to cele zahodit a kupit nove PC. Horsie je ze pri kupe novej maticnej dosky sa takmer vsetky sucasne komponenty stavaju nepouzitelne. Dat cca 20k za novu maticnu, procesor a graficku je dost vela. Rozmyslal som o DFI so939, A64 3200+ (V podstate cely PC novy) Vykon Radeona a Bartona mi plne postacoval tak mi je luto zase investovat do noveho PC.
Preto sa chcem spitat ci je este mozne zohnat daku kvalitnu maticnu dosku s AGP pre socket A, pripadne aku znacku alebo konkretny typ.