Výsledky 1 až 25 z 123

Téma: Český Telecom a jeho "nelidské FUP"

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Český Telecom a jeho "nelidské FUP"

Citace Původně odeslal Zetes
    tak nad tím mě fakt rozum stojí jak někdo může přepočítávat paušal na den....
    a jak asi vycislis svoje zivotni naklady
    - na dopravu - rocni kupon MHD, rocni pojistka auta, pulrocni servisni prohlidka
    - na najem - mesic
    - na sporty - tydenni sazba, denni sazba, mesicni sazba
    - na TV a internet - mesicni platba
    atd.
    Logicke mi prijde rict si kolik kazda vec stoji denne, abych si vytvoril srovnatelnou zakladnu.

Ty prepocitavas vsechno na mesic co je jen druha varianta nebo neprepocitavas vubec, coz dela vetsina lidi a nechape, ze jedno pivo denne je pak stejne jako pausal CTc za nejlevnejsi variantu IE...
    PC uz lehce postarsi...
    Sony A200 + Sony 18-200

Citace Původně odeslal Mirtex
    - na dopravu - rocni kupon MHD, rocni pojistka auta, pulrocni servisni prohlidka
    - na najem - mesic
    - na sporty - tydenni sazba, denni sazba, mesicni sazba
    - na TV a internet - mesicni platba
    atd.
    Logicke mi prijde rict si kolik kazda vec stoji denne, abych si vytvoril srovnatelnou zakladnu.
    net nemůžeš srovnávat s věcma za který platíš kus ( pivo, třeba ) ten paušál platíš at tam jsi nebo nejsi, ale pivo platíš jen když tam jsi....

prostě net se nepočítá na dny, ale na měsíce...tot vše...
    CPU C2D E8400 3GHz VGA Leadtek 8800GTS 512 RAM Kingston 2x 1024MB 1066MHz MainBoard Asus P53 X38 HDD Seagate 1TB 32MB Cache

net nemůžeš srovnávat s věcma za který platíš kus ( pivo, třeba ) ten paušál platíš at tam jsi nebo nejsi, ale pivo platíš jen když tam jsi....

prostě net se nepočítá na dny, ale na měsíce...tot vše...
    a kdyz si dam za den prumerne x krat pivo a prumerne jdu x krat do posilovny najedu prumerne x km jde to spocitat bez problemu.
    A to na denni i mesicni bazi.

Nejvic totiz podle mych zkusenosti krici studenti a lidi co bydli u rodicu a skoro jedine co maji platit je ten internet. Pak se zda 400 jako strasna palka a navic si s tim nemuzou stahnout aspon 15 divx filmu a 10 her za mesic z dc++ (coz je prece ucel internetu ne?).
    Zatimco lidi s normalnim prijmem a vydaji 500-1000 mesicne za pripojeni dokazi dat celkem bez problemu (ve srovnani) s ostatnimi zivotnimi naklady je to miniritni polozka a na stahovani kravovin vetsinou nemaji cas.
    A kdyz maji, priplati si ke 400 dalsich par set a maji co potrebuji.

To je ciste moje osobni zkusenost.
    PC uz lehce postarsi...
    Sony A200 + Sony 18-200

2 XanFX: to, ze bys mi internet nedal/zakazal, je tvoje vec. Ja nerikam, ze 20G/40G za den prososam z venku, z konektivity do zahranici (napr.)
    90% toho, co stahnu, je z vnitrniho 10Mbit okruhu, coz konektivitu ven VUBEC nezatezuje, naopak, ulehcuje ji, protoze lidi stahuji z hubu ve vnitrni siti, cimz se usetri na trafficu in/out ven (myslim ted vseobecne, pro ISP).

No, a at nejsme uplne offtopic: 2Mirtex: Tvuj nazor je, ze 4Mbit lajna je na to, abys ovladace nesosal pul hodiny. Ja ti ho neberu, ale prijde mi to jako docela neadekvatni, kdyz ted kamosovi s DSL navysili rychlost na 4/0.5Mbit, ale ma tydenni limit 3GB. To prekrocis, i kdyz nechces, prave tim, ze mas tak rychlou linku. Mela by existovat nejaka (alespon priblizne linearni) zavislost mezi rychlosti downstreamu a limitem dat.

A to, ze - jak nekdo poznamenal - jsou 'v mode' 2 pausaly: velmi rychly s mini-limitem dat a velmi pomalej bez limitu, je, dle meho nazoru, jen zhovadilost CTc...
    C2D E6850 @ 3600 MHz ~ 1.4V w/ Thermalright Ultra-120 lapped + Noctua NF-S12 | ASUS P5K-E | 4GB DDR2-800MHz Patriot LLK ~ 2.1V
    GeForce 8800GTS 512MB @ 730/1810/2020 MHz | WD 1TB + 2TB | X-Fi ExtremeMusic | HP LP2475w 24" | CM Centurion 5 | Fortron Epsilon 700W

3DM06 - 13700 | 3DMV - ??? | SuperPI 1M - 14.068s | cpu in burn : 52°C !!!
    HP nc8000 : P-M Dothan 2.00GHz [2MB L2], 2GB DDR400, 100GB[5400rpm, 8MB], ATi Mobility Radeon 9600 PRO 64MB DDR, WiFi b/g, BT, 15" SXGA+ 1400x1050

Citace Původně odeslal Conflict
    2Mirtex: Tvuj nazor je, ze 4Mbit lajna je na to, abys ovladace nesosal pul hodiny. Ja ti ho neberu, ale prijde mi to jako docela neadekvatni, kdyz ted kamosovi s DSL navysili rychlost na 4/0.5Mbit, ale ma tydenni limit 3GB. To prekrocis, i kdyz nechces, prave tim, ze mas tak rychlou linku. Mela by existovat nejaka (alespon priblizne linearni) zavislost mezi rychlosti downstreamu a limitem dat.
    mam 4mbit linku a prumerne za mesic 8-9 GByte dat a to jen proto, ze je mi sem tam lito, ze nic nestahuju a stahnu 3-4 GB neceho jen tak.
    A to surfuju, cely den mi na pozdi bezi stream dat z burzy, stahnu si kdejake vesele video...
    A sem tam si poustim i inet radio.

EDIT FUP mam 30 GB/mesic, takze se omezovat nemusim.

Na tebe otazka - co tak stahujes 20GB denne?
    PC uz lehce postarsi...
    Sony A200 + Sony 18-200

I kdyz bych Ti nemusel uvadet, co stahuju, odpovim Ti. vetsinou filmy DVD, pokud je opravdu nesehnatelny, potom aspon divx. Pokud me zaujme nejaka hra, tak tu, a samozrejme muziku a programy, co aktualne potrebuju. Nerekl jsem, ze kazdej den sosnu 20GB, jsou dny, kdy treba jen 500MB, nestahuju notoricky vse, co ani nechci/nepotrebuju, na to nemam misto na HDD, ani cas. Ovsem s uploadem to je jiný, jak spustim DC, hned 1,2MB/s upload nonstop. Holt, mam zajimavy filelist
    C2D E6850 @ 3600 MHz ~ 1.4V w/ Thermalright Ultra-120 lapped + Noctua NF-S12 | ASUS P5K-E | 4GB DDR2-800MHz Patriot LLK ~ 2.1V
    GeForce 8800GTS 512MB @ 730/1810/2020 MHz | WD 1TB + 2TB | X-Fi ExtremeMusic | HP LP2475w 24" | CM Centurion 5 | Fortron Epsilon 700W

3DM06 - 13700 | 3DMV - ??? | SuperPI 1M - 14.068s | cpu in burn : 52°C !!!
    HP nc8000 : P-M Dothan 2.00GHz [2MB L2], 2GB DDR400, 100GB[5400rpm, 8MB], ATi Mobility Radeon 9600 PRO 64MB DDR, WiFi b/g, BT, 15" SXGA+ 1400x1050

I kdyz bych Ti nemusel uvadet, co stahuju, odpovim Ti. vetsinou filmy DVD, pokud je opravdu nesehnatelny, potom aspon divx. Pokud me zaujme nejaka hra, tak tu, a samozrejme muziku a programy, co aktualne potrebuju. Nerekl jsem, ze kazdej den sosnu 20GB, jsou dny, kdy treba jen 500MB, nestahuju notoricky vse, co ani nechci/nepotrebuju, na to nemam misto na HDD, ani cas. Ovsem s uploadem to je jiný, jak spustim DC, hned 1,2MB/s upload nonstop. Holt, mam zajimavy filelist
    Na ten zajimavy filelist pozor, sice je u nas legalni stahnout si muziku a film, ale nabizet ji uz rozhodne legalni neni...

Aby se ti ten zajimavy filelist nevymstil.
    PC uz lehce postarsi...
    Sony A200 + Sony 18-200

Citace Původně odeslal Mirtex
    EDIT FUP mam 30 GB/mesic, takze se omezovat nemusim.
    Na tebe otazka - co tak stahujes 20GB denne?
    Tak to je v poho a nechápu proč sosáš jen 9GB
    btw dovolím si taky odpovědět...já denně stáhnu cca 2-3GB dokud mě to nezpomalí...mít tenhle net tak jsu vysmátej....

Mohl bys mě napsat poskytovatele, cenu atd ? Dík
    CPU C2D E8400 3GHz VGA Leadtek 8800GTS 512 RAM Kingston 2x 1024MB 1066MHz MainBoard Asus P53 X38 HDD Seagate 1TB 32MB Cache

Tak to je v poho a nechápu proč sosáš jen 9GB
    btw dovolím si taky odpovědět...já denně stáhnu cca 2-3GB dokud mě to nezpomalí...mít tenhle net tak jsu vysmátej....

Mohl bys mě napsat poskytovatele, cenu atd ? Dík
    nechapu co bych mel (krome warezu, filmu co na ne nemam cas a her co plati to samy jako u filmu) bych mel asi tak stahovat?

Jinak chello classic www.chello.cz.
    PC uz lehce postarsi...
    Sony A200 + Sony 18-200

A to, ze - jak nekdo poznamenal - jsou 'v mode' 2 pausaly: velmi rychly s mini-limitem dat a velmi pomalej bez limitu, je, dle meho nazoru, jen zhovadilost CTc...
    No skus si pozret ponuky od odstatnym provajderov a zistis ze je to skoro to iste. Princip je rovnaky ci je to nextra alebo ct ide len oto ze nextra plati naviac telekomu za prenajom tel. linky inak presnejsie za objem dat.

A tak isto ako sa ta pytal Mirtex - co take stahujes 20gb denne?
    ASRock K7S8XE+, Barton 2500+ 200*11, 1,65V, Y909267L30018 AQYFA 0350 RPMW, 512MB DDR400 Twinmoss, ATI Radeon9000pro 320/316, Maxtor max+8 30GB 7200rpm a Maxtor max+9 120GB 8MB cache, DVD-RW Plextor PX-708A, Plextor PX-130A, Big tower + Enermax 300P - VE, 3COM 905C-TX-M, Logitech MX510, IBM P260

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání