Výsledky 1 až 25 z 123

Téma: Český Telecom a jeho "nelidské FUP"

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Member Avatar uživatele Keymaster
    Vliv
    255

Standardní Re: Český Telecom a jeho "nelidské FUP"

Citace Původně odeslal Mirtex
    aha, takze ty mas tu fobii na leasing na 20 let a platis 800 mesicne... U ktery leasingovky?
    A kolik do ni nacpes na opravach, aby po 20 letech ujela apespon 100 km najednou? 5x jeji puvodni cenu?

Opravdu hodne nepovedene srovnani.
    Aha, a ty máš ADSL bez zřizovacích poplatků? A telecomu neplatíš paušál za telefon? Tvůj modem má solární článek, tak nežere elektřinu. Ostatně i tvůj PC jsi sehnal zadarmo a taktéž nežere elektřinu. A za 20 let nic neodejde a nic není třeba upgradovat. BTW moje fóbie nemá FRUP (fair road use policy), který ji odstaví po ujetí 100 km měsíčně, protože nadměrně využívám silnice a blokuji ostatním uživatelům cesty.

Takhle bychom mohli pokračovat do nekonečna. Smyslem toho "srovnání" (já bych to nazval spíš sarkasmem) bylo jen ukázat, že hrátky s čísílky nemaj cenu. Zastávám názor, že když člověk umí a chce, tak mu vždy vyjde to co potřebuje. Moje srovnání nebyl argument, jen rýpnutí.
    4300 2997 | 2048 667 | 8600 256 | 640 7200 | 250 7200
    It is a scientifically proven fact, that use of English signatures at Czech discussion boards is sign of mental retardation :-p

Citace Původně odeslal karliko
    Aha, a ty máš ADSL bez zřizovacích poplatků? A telecomu neplatíš paušál za telefon? Tvůj modem má solární článek, tak nežere elektřinu. Ostatně i tvůj PC jsi sehnal zadarmo a taktéž nežere elektřinu. A za 20 let nic neodejde a nic není třeba upgradovat. BTW moje fóbie nemá FRUP (fair road use policy), který ji odstaví po ujetí 100 km měsíčně, protože nadměrně využívám silnice a blokuji ostatním uživatelům cesty.

Takhle bychom mohli pokračovat do nekonečna. Smyslem toho "srovnání" (já bych to nazval spíš sarkasmem) bylo jen ukázat, že hrátky s čísílky nemaj cenu. Zastávám názor, že když člověk umí a chce, tak mu vždy vyjde to co potřebuje. Moje srovnání nebyl argument, jen rýpnutí.
    jestlize chces pocitat elektrinu, zacni i s benzinem a vyjde te to na 10nasobek...

PC neslouzi pouze na Internet (hry, dopisy, grafika, atd.), telefonni linka neslouzi pouze na internet (mozna tobe ne, ale spousta lidi z ni telefonuje), cili to tam jaksi pocitat nelze...
    ADSL modem ma aktivni spotrebu tipuju asi jako muj kabelovy cili cca 6W, coz 10hodin*6 je denne 60 watthodin cili asi 0.002 Kc/den.
    Auto je pouze na jezdeni, mozna na predvadeni se, ale to uz se nabvime o fobii...

Porad je to pitome srovnani chces-li trapne rypnuti.
    Naposledy upravil Mirtex; 16.04.2006 v 13:34.
    PC uz lehce postarsi...
    Sony A200 + Sony 18-200

jestlize chces pocitat elektrinu, zacni i s benzinem a vyjde te to na 10nasobek...

PC neslouzi pouze na Internet (hry, dopisy, grafika, atd.), telefonni linka neslouzi pouze na internet (mozna tobe ne, ale spousta lidi z ni telefonuje), cili to tam jaksi pocitat nelze...
    ADSL modem ma aktivni spotrebu tipuju asi jako muj kabelovy cili cca 6W, coz 10hodin*6 je denne 60 watthodin cili asi 0.002 Kc/den.
    Auto je pouze na jezdeni, mozna na predvadeni se, ale to uz se nabvime o fobii...

Porad je to pitome srovnani chces-li trapne rypnuti.
    On karliko mohl prostě napsat, že přepočítavat měsíční paušál na denní cenu je pěkná berlička jak si pomoct k takovým číslům, jaké potřebuju (aneb všimnul si třeba někdo, že při úžasném přepočítávání na den vzniká velká relativní odchylka??), ale chtěl to vyjádřit jinak, vtipně.

Možná by ses měl zamyslet na svým smyslem pro humor a nadsázku .
    Naposledy upravil frelichl; 16.04.2006 v 13:39.
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Citace Původně odeslal frelichl
    On karliko mohl prostě napsat, že přepočítavat měsíční paušál na denní cenu je pěkná berlička jak si pomoct k takovým číslům, jaké potřebuju (aneb všimnul si třeba někdo, že při úžasném přepočítávání na den vzniká velká relativní odchylka??), ale chtěl to vyjádřit jinak, vtipně.

Možná by ses měl zamyslet na svým smyslem pro humor a nadsázku .
    no problem je asi v tom, ze ja si svuj pausal za chello classic pravidelne na den prepocitavam, abych videl kolik denne platim v pomeru k ostatnim sluzbam a vecem.
    Cili mi to prijde jako zcela regulerni prepocet (deli 30ti).
    PC uz lehce postarsi...
    Sony A200 + Sony 18-200

no problem je asi v tom, ze ja si svuj pausal za chello classic pravidelne na den prepocitavam, abych videl kolik denne platim v pomeru k ostatnim sluzbam a vecem.
    tak nad tím mě fakt rozum stojí jak někdo může přepočítávat paušal na den....
    CPU C2D E8400 3GHz VGA Leadtek 8800GTS 512 RAM Kingston 2x 1024MB 1066MHz MainBoard Asus P53 X38 HDD Seagate 1TB 32MB Cache

Citace Původně odeslal Zetes
    tak nad tím mě fakt rozum stojí jak někdo může přepočítávat paušal na den....
    a jak asi vycislis svoje zivotni naklady
    - na dopravu - rocni kupon MHD, rocni pojistka auta, pulrocni servisni prohlidka
    - na najem - mesic
    - na sporty - tydenni sazba, denni sazba, mesicni sazba
    - na TV a internet - mesicni platba
    atd.
    Logicke mi prijde rict si kolik kazda vec stoji denne, abych si vytvoril srovnatelnou zakladnu.

Ty prepocitavas vsechno na mesic co je jen druha varianta nebo neprepocitavas vubec, coz dela vetsina lidi a nechape, ze jedno pivo denne je pak stejne jako pausal CTc za nejlevnejsi variantu IE...
    PC uz lehce postarsi...
    Sony A200 + Sony 18-200

- na dopravu - rocni kupon MHD, rocni pojistka auta, pulrocni servisni prohlidka
    - na najem - mesic
    - na sporty - tydenni sazba, denni sazba, mesicni sazba
    - na TV a internet - mesicni platba
    atd.
    Logicke mi prijde rict si kolik kazda vec stoji denne, abych si vytvoril srovnatelnou zakladnu.
    net nemůžeš srovnávat s věcma za který platíš kus ( pivo, třeba ) ten paušál platíš at tam jsi nebo nejsi, ale pivo platíš jen když tam jsi....

prostě net se nepočítá na dny, ale na měsíce...tot vše...
    CPU C2D E8400 3GHz VGA Leadtek 8800GTS 512 RAM Kingston 2x 1024MB 1066MHz MainBoard Asus P53 X38 HDD Seagate 1TB 32MB Cache

ano, je to tak. takze uz jsme dva a zrejme takovych lidi bude vic. tim bych chtel rict vsem kteri mi predtim naznacovali, ze nejsem normalni, aby se nad sebou zamysleli. kdyz neco sam nedelam, tak to jeste nutne nemusi nedelat vsichni.
    ja bych taky mohl stahnout 20GB denne, ale pak bych si poridil jinej internet. jesli si nekdo mysli ze na dsl stahne 20giga .... no comment. zase je to o volbe tarifu, predvidatelnosti a inteligenci kazdeho z nas, jaky tarif si vybere. za vyssi naroky se proste plati, uz to konecne akceptujte.
    Athlon XP 1700+ B0 JIUHB @ 2600+ / ThermalTake Volcano 7+ / EPoX 8K9AI / KingStone 256MB PC2700 / MSI GeForce4 440MX-8xAGP / WD800JB / EIZO L568

Citace Původně odeslal night_
    ano, je to tak. takze uz jsme dva a zrejme takovych lidi bude vic. tim bych chtel rict vsem kteri mi predtim naznacovali, ze nejsem normalni, aby se nad sebou zamysleli. kdyz neco sam nedelam, tak to jeste nutne nemusi nedelat vsichni.
    Pleteš dvě věci dohromady. Klidně si srovnávej sám pro sebe ceny za den, pokud ti to vyhovuje, tak klidně cenu za sekundu nebo nanostoletí. Ale nepoužívej cenu za den jako argument dokazující "nízkou" cenu. Důvody jsem říkal asi už dvakrát, klidně je znovu zopakuju.
    a) není to obvyklé - říkají snad v nějaké reklamě cenu za den? Mluvíš o ceně za den v normálním hovoru?

b) zkresluje to, například ty jsi řekl, že IE 512/128 stojí 15 Kč za den, on ale stojí 15,83 Kč za den. Že těch 0,83Kč tě nezabije? To určitě ne, ale procentuální rozdíl je skoro 6%. Já jsem zase řekl, že za televizi platíš denně 3 Kč, ale ve skutečnosti platíš 3,33Kč. To je rozdíl 10%.

c) každý náklad potom vypadá levně. 15,83 Kč za den, to je fakt sranda, řekne si každej, ale když má na konci měsíce vypláznout 475 Kč, už to zas tak srandovní pro spoustu lidí není.

Debata se zvrhla, naprosto. Mluvilo se o tom, že FUP limity jsou často nastaveny opravdu brutálně nízko. Osobně bych třeba dokázal příjmout 12 GB limit u 3Mbit verze (naproti tomu naprosto chápu lidi, kteří nedokáží zkousnout ani tohle, principiálně je to pořád ta samá "zlodějna"), ale nedokážu pochopit, jak někdo může obhajovat 1 GB limit u 512/128 verze. I když za války se vlastně taky našli lidi typu Quisling...
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání