Citace Původně odeslal Perplex
Jo mam to holt masinu celych 2,94MHz Diky. Podpis musim jeste nejak rozumne rozpracovat a mam P4GPL-X. FSB jsem dostal max na 240 pak to padalo at jsem mel jakykoliv VID. Pravdepodobne to bude settingem v biosu, nebo samotnymi RAM. Take by me take zajimalo co mas jak pozapinane v biosu ja mam PCIe na 110MHz vys jsem nezkousel na SATE mam vsechny 4 pozice obsazene disky. Jak mas FSB termination voltage nebo chipset? Jak Spread Spectrum?

Spread Spectrum v kazdom pripade OFF! FSB Termination voltage mam tusim 1.4v ale to je myslim jedno. Chipset overvoltuje ked nastavis 1.6v tak tam realne ide 1.5v. Ale co viem, tak vysoke FSB nie je zalozene na vysokej voltazi chipsetu - jeden daval 280-300FSB nepamatam kolko presne na 1.6v v BIOSe, cize real ~1.5v do chipsetu. Viac ti to nejde kvoli nizkej frekvencii PCIe, ja som daval tusim 120 alebo 125MHz najviac, potom vypadne ten SATA radic... Ak chces vyssie FSB tak zdvihni este PCIe frekvenciu, inak casovanie RAMiek mam nastavene na nejake zle tusim 3-4-4-8 alebo tak nejak, pretoze pri lepsom nastaveni to nechce bootovat, timing pamati si zmenim vo Windoze cez SysTol alebo MemSet (radsej pouzivam SysTool)... Podla mna by nebol problem dat aj 350FSB stable, kedze staci vysoka frekvencia PCIe zbernice a mam tu este aj chipset vmod, ved uvidime