Citace Původně odeslal varan
Jo a ještě si matně vzpomínám, že jsem musel nastavovat také ručně násobič a frekvenci FSB. Procesor XP-M 2600+ má odemknutý násobič a mají to snad i ostatní XP-M procesory, což je dobře ). Deska myslím měla snahu buď automaticky nastavit maximální násobič při jmenovité hodnotě FSB, což vedlo k nastavení vysoké koncové frekvenci, kterou už procesor nezvládal, nebo opačný případ, kdy byl násobič nastaven dobře, jenom FSB byla nastavena na minimální hodnotu a tak byl procesor detekován jako nižsí než 2600+. Říkam, už je to nějaký pátek, tak už si přesně nepamatuji. V té době jsem laboroval s tímto procesorem a potom s klasickým Bartonem 2500+, který měl však uzamčený násobič. Navíc nešel moc dobře taktit, tak jsem ho prodal a nechal si XP-M. Vím, že jedním z řešení bylo nastavení rozsahu FSB jumprem přímo na desce. Tím se mohlo omezit buď nastavení maximální nebo naopak minimální frekvence CPU. Jinak teď jsem našel hezký článek od Eaglea, který mě byl kdysy inspirací k nákupu XP-Mka a možná tam najdeš i odpověď na tvůj problém viz. http://www.svethardware.cz/art_doc-7...B0027E7C5.html .Zdar.
jj,XP-M maji odemknuty nasobic...Ja bych to v BIOSU vse natvrdo taky nastavil,kdybych se tam moh aspon dostat.Me to totiz vubec nenabehne (BIOS tam je 1.4 OC),ale stahnul jsem uz 2.0,tak bych ho tam mel prdnout az sezenu nejaky jiny CPU(pak to treba pobezi).
Jinak tu zmenu FSB pres jumper jsem taky uz zkousel a nikam to bohuzel nevedlo.
Jo a ten clanek jsem cet uz nekolikrat,ale na nic jsem zatim moc neprisel...