Citace Původně odeslal frelichl
1) Vůbec jsi nepochopil, že David neřeší, jestli je tarif pro něj vhodný nebo ne, ale jestli je férovej nebo ne! Pokud ti připadá 1 GB měsíční limit na lince 512/128 ok, tak to se asi fakt nemáme o čem bavit.

2) Odchod jinam neřeší podstatu problému. Podstatu problému by řešilo, kdyby Telecom udělal tarify, které mnohem víc odpovídají způsobu využívání internetu - drtivá většina lidí potřebuje slušnou rychlost v průběhu celého měsíce než extrémní rychlost jeden týden a zbytek měsíce si můžou akorát psát po icq.

1) To ze tebe nevyhovuje ani jedna zo sluzieb tak predsa nebude telekom robit ine. Musis predsa uznat ze potom kazdy by chcel mat nieco ine a to nie je mozne. Na druhu stranu to musi najprv vyhovovat telekomu a az potom ludom. Robia to tak vsetci takze telekom je len jeden z x.

2) Ked mas rychlost 10mbit to este neznamena ze musis stiahnut viacej. Nechapem ako to moze niekto tak s istotou tvrdit. Urcite je tam sanca ze nasurfujes viacej lebo ked sa bude dat pocuvat radio tak preco nie ked sa bude dat sosat film preco nie ale to nie je u kazdeho rovnako.

Neviem ako je to u Vas v CR ale tu je dsl negarantovana sluzba a okrem maximalnej rychlosti ktorou byva sluzba oznacovana nie je nic co by blizsie popisovalo rychlost. Ono je to v podstate nieco ako ked ti wifi projajder poskytne zdielanu 1mbit. (tam to mavas aspon sychronne ) Takze ci ti ta rychlost klesne kvoli agregacii alebo fup v praxi ti to moze byt uplne jedno lebo aj tak ti pojde pomensie.

A co sa tyka ten dostupnosti
Ja byvam v malom meste cca 11k ludi. Byvam na sydlisku kde je viacej panelakov pohoromade a vsade je internet len v mojom cinziaku nie je lebo komusi ked to stavali tak natiahli do cinziaku iba par kablov a v kazdom vchode musi byt koncentrator aby sa dalo aspon telefonovat. Pritom kamarat na dedine asi tak 5km odomna vraj kablom pod zemou je to 8km (dsl je garantovane iba na 3km od ustredni) ma dsl. Takze dostupnost je podla mna kapitola sama o sebe. Dokonca na jednej dedine tiez nedaleko je dslam v pohode to tam bezi ale ked si date overit dostupnost tak nie je mozne ziadit dsl. Takze vsetci tam maju dsl od tlekomu a ostatni provajderi si ani nepiknu.