Citace Původně odeslal D_a_v_i_d
Myslím, že o "ztrátovosti" jak ČTc tak ST (mám kamarády na Slovensku a o tamním aDSL mám taky celkem přehled) si tu můžeme tak leda s nadsázkou vyprávět vtipy, realita je IMHO celkem jiná...

ČTc s jeho pokrytím, technologií a množstvím zákazníků by mohl klidně provozovat o dost levnější ADSL s podstatně většími limity, jenže nechce, protože za výpalné co chce platit při využívání LLU od alternativních operátorů je jasný, že mu to pokrytí a zákaznící v pohodě vydrží i nadále...

Jinak třeba ČRa (aka Bluetone) provozuje služby bez FUP, s agregací 1:20 (tedy poloviční oproti ČTc) a včetně výpalného Telecomu to všechno nabízí JEŠTĚ levněji než Telecom... A to vše samozřejmě dělá se ztrátou, jen pro krásný modrý oči uživatelů českého internetu?

Ano, můžeme se tu bavit o tom, jestli by totální stahovačství v případě kompletního "odFUPování" tu síť "zasralo" tak, že by to nezvládla (já osobně myslím že ne, protože těch onanistických psychopatů, jejichž životním cílem je DC++ zas TOLIK není), nicméně to, že chudinka Telecom balancuje v podstatě na hranici ztrátovosti a FUP limity jsou jeho poslední záchrana je poměrně podařenej vtípek
no mozna by stalo za to, kdyby ses podival na hospodarske vysledky alternativnich operatoru, moc jich zrovna ziskovych neni...
Spousta z nich jede natvrdo pod naklady, aby ziskali podil na trhu.