Výsledky 1 až 25 z 764

Téma: Skodik

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Skodik - CASIO QV-R51

No takove komnty jsem zhruba cekal, proste zadnej zazrak

No snad nebude tolik vadit, kdyz se zase vratime trochu do Parize, mam tu jeste par fotek, u kterych bych chtel znat nazor. Tahle prvni je spise tak na spraveni chuti po tom, co jsem sem dal.

Pro zobrazení ve větším rozlišení klikněte zde.

btw: lampa nepada

Senior Member Avatar uživatele tominek
    Věk
    43
    Vliv
    298

vsecko na stejny brdo
    ...a pro me opet nadherny
    (doufma ze sem te nenas*al)
    Jak rika no-x: "Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)"
    DELL Optiplex 980 | 8GB RAM | i7 860 | GeForce GT330 | 2x 128GB SSD RAID0 | 30" LCD
    Canon EOS 5D + BG-E4 | EF 24-105 mm f/4L IS USM | EF 28 mm f/1.8 USM | EF 50 mm f/1.4 USM | Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG IF HSM || Velbon Ultra LUXi-F + Benro KS-1
    Canon EOS 7D + BG-E7 | EF 70-200 mm f/4L IS USM | EF-S 18- 200 mm f/3.5-5.6 IS || Velbon Ultra MAXi-L
    Speedlite 580EX || DOMKE F-2 | DOMKE F-1X | Lowepro Toploader 70AW | Další čačky kolem

Citace Původně odeslal tominek
    vsecko na stejny brdo
    ...a pro me opet nadherny
    (doufma ze sem te nenas*al)
    Ne v pohode, ale slibuju, priste uz sem dam mrakodrapy nejake Naopak si cenim, ze mas jeste silu to komentovat, i kdyz je to podobne, ja bych si pak nedejboze myslel, ze to mam nejake braky

Věk
    43
    Vliv
    298

este se me zda ze to mozna malinko leti doleva...
    Jak rika no-x: "Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)"
    DELL Optiplex 980 | 8GB RAM | i7 860 | GeForce GT330 | 2x 128GB SSD RAID0 | 30" LCD
    Canon EOS 5D + BG-E4 | EF 24-105 mm f/4L IS USM | EF 28 mm f/1.8 USM | EF 50 mm f/1.4 USM | Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG IF HSM || Velbon Ultra LUXi-F + Benro KS-1
    Canon EOS 7D + BG-E7 | EF 70-200 mm f/4L IS USM | EF-S 18- 200 mm f/3.5-5.6 IS || Velbon Ultra MAXi-L
    Speedlite 580EX || DOMKE F-2 | DOMKE F-1X | Lowepro Toploader 70AW | Další čačky kolem

no mne osobne prijde tahle nejslabsi, rozhodne velika chyba zakrytu lampy s domem v pozadi, navic dole malo mista, slaba kompozice... slo by rozhodne mnohem lepe...

Standardní

Pocket, ten zakryt se mi osobne moc taky nelibi, ale zas ta lampa se mi tam libila, no aspon to konecne neni jenom chvala! dik!

K te predchozi fotce, opravdu je to az tak slabe jak pise Pocket, ci se to jeste da, pripadne se to nekomu libi - tominek? Ted jsem z toho trochu narozpacich, vim ze ta lampa tam splyva, ale jak moc to vadi...
    ========================

No tak snad tohle bude trochu jine, puvodni fotka mela hrozne velkou perspektivu, sbihali se linie a kdyz se to opravilo, tak to bylo jeste horsi, zkusil jsem s tim toto, docela se mi to libi, ale nevim jestli to neni takove to, mermoci z fotky dostat, co to nejlepsi asi bych to sem ani nedaval, ale prave zas jsem narazil na par lidi, kterym se to libi, tak to sem davam na posouzeni.

Jeste asi nekdo bude rikat, ze by byla barevna lepsi, taky bych si tu otazku polozil, ale neni to tak, ja bych rekl, ze tady u techto fotek ta barva neni potreba, proste tam je dulezite zduraznit ty linee apod. a ta barva naopak dle meho nazoru rusi. Ale zas vim, ze jsem tu mel 2 odrazy (bar. a BW) a nekterym by se u BW libila taky barva, celkove ta BW fotka dopadla hure o neco, tak nevim no.

puvodni foto, o kterem pokracuje diskuse
    Vložený obrázek

EDITED: dle Theedge navrhu (nize) jsem fotku dokoncil ja viz fotka pod textem. Delal jsem to zaprve, ze i kdyz mi on navrhl upravu, tak proste si to chci provest sam a zadruhe, chci ji upravenou i v plnem rozliseni.

Nove foto dle navrhu od Theedge

Pro zobrazení ve větším rozlišení klikněte zde.
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky

me se to libi, jenom si nejsem jistej tim vrchnim 'veci' (nevim jak to nazvat), kdyby to bylo mozna bez, nebo ve stejnym uhlu jako spodni, mozna by to bylo lepsi, ale jinak je to ok
    EDIT: mozna bych zkusil levou stranu srovna s linii fotky.. ale nevim
    Nejaky to Jabko a nejakej ten Nikoooon + fitpc2 s FreeBSD :)

Myslis "ramecek"? No ty dily jsou uplne stejne, takze to je stejnej uhel, nebo to myslis tak, ze by vrchni a horni okraj byly rovnobezne? - To bych si nijak nepomohl a mohl nechat ten stadardni format, ve kterem to vypada prave divne.
    To jak pises levej bok srovnat do vertikaly, to mozna neni spatnej napad, pokud jsi myslel toto, ale nevim to uz by bylo asi az moc neprirozene.

Citace Původně odeslal Skodik
    Je to profesionální... a nutno říct že se mi to líbí... přesně takhle, s tímhle ořezem, s tímhle rámečkem
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem) [thx no-x]
    اضحك يضحك العالم معك وابك تبك وحدك

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Ramcek pekny, ale mam pri tom taky pocit, ze sa to kaca dolava
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Ufff to je fotek za par dnu...

Ted budu asi dost kritickej, ale musim to napsat. Je to psany klidne, pomalu, se smutnym vyrazem.
    V posledni dobe si nas zahrnul obrovskym mnozstvim fotek. Je to ted jakysi trend tohoto fora. Ale vsechny ty fotky z Parize mi uz prijdou STEJNE, pekne ale stejne. Tvorene podle jedne sablony. Myslim si, ze by bylo lepsi, kdybys z nich zverejnil max cca tri. Mozna i to je moc. Stejne tak i ty jesterky (ktere se mi libi viz nize). To je muj nazor, s kterym muzete a nemusite souhlasit. Ale urcite plati, ze mene je nekdy vice.

A ted ty fotky.
    lampa : Prvni ceho jsem si vsiml, ze ta lampa zakrejva celou tu budou, je s ni rovnobezna a je i stejne vysoka...
    mrakodrapy: Uz asi bylo receno vse. Pekna uprava od Theedgeho a pekne i okopirovane
    kacer: Libi, konecne zmena. Zda se mi to povedene.
    jesterky: 1. Takova rozriznuta, jakoby tam byly dve. 2. Jenom mrknout Libi
    jesterky2: 1. Moc mne neoslovila. Zda se mi nejaka neostra. 2. Libi. Pro mne to ma takovou spokojenou naladu. Jako by rikala: "Ahoj Skodiku"
    fontana: Ta se fakt mi libi. Ten ramecek tam nesedi. Vim ze si to chtel zkusit jako Pocket, ale ... Po uprave pekne (na me ale moc kontrastu) 2.Le Louvre Opet se mi zda, ze ta pyramida zakryva neco dulezityho 3. "Dvě věže", Libi.
    muzeum: 1. Svetlo se mi libi a jsem pro BW 2. Sochy a lidé. V barve asi lepsi, ale souhlasim, ze to neni ono. Z meho pohledu, jsou vsechny ty sochy v pohybu. U tech lidi ale neni tak vyrazny...
    Přirozená inteligence bude zřejmě brzy překonána inteligencí umělou, avšak přirozenou blbost umělá nikdy překonat nedokáže.

Uhrovitý puberťák minceVIP Avatar uživatele Darth Maul
    Věk
    57
    Vliv
    378

Obě fotky z muzea jsou IMHO lepší v barvě...

Já si prostě myslím, že pro černobílou fotku musí být nějaký důvod a opodstatnění a nejsem přítelem jejího používání za každou cenu. ČB fotka VŽDY postrádá část obrazové informace a tedy i sdělení a proto MUSÍ mít o to silnější motiv a téma... Samoúčelné převody do černobíla nemají smysl.
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

Citace Původně odeslal Darth Maul
    Obě fotky z muzea jsou IMHO lepší v barvě...

Já si prostě myslím, že pro černobílou fotku musí být nějaký důvod a opodstatnění a nejsem přítelem jejího používání za každou cenu. ČB fotka VŽDY postrádá část obrazové informace a tedy i sdělení a proto MUSÍ mít o to silnější motiv a téma... Samoúčelné převody do černobíla nemají smysl.
    Jo tak s tímto souhlasím. Něco podobného jsem napsal i v tom tutoriálu na převod do BW.
    Core i5 2500K @ 5 GHz, 1,32V | Noctua NH-U12P | ASUS P8P67 PRO | 2 x 4GB Corsair XMS3 DDRIII 1600 CL9 | Sapphire HD6950 @ 6970 | Creative X-Fi Titanium HD | SSD OCZ Vertex 2 60GB | 2x Samsung HD20UI 2 TB SATA II | DVD RW Sony-NEC | Case CHIEFTEC DX-01BLD | regulace ot. Tt Hardcano 8VR | Seasonic SS-HT750 F3 ATX v2.3 | Razer DeathAdder + SteelSeries 4HD | 22" Eizo S2243W | Windows 7 64-bit Home Prem.| Netbox 15 Mbps |
    Canon EOS 20D | Battery grip BG-E2 | EF 28-105/3.5-4.5 II USM | EF 70-200/2.8 L USM | EF 50/1.8 II | Tokina 12-24/4 |4GB SanDisk Ultra III | Lowepro Vertex 200 AW

Citace Původně odeslal Darth Maul
    Já si prostě myslím, že pro černobílou fotku musí být nějaký důvod a opodstatnění a nejsem přítelem jejího používání za každou cenu. ...
    Souhlasim. Ja si ale navic myslim, ze CB fotka ma tu moc ZVYRAZNIT dany motiv, ktery by barve tolik nevyniknul. Zrovna u ty sochy je v barve neprijemny odraz v okna, ktery se v BW trochu ztrati...
    Přirozená inteligence bude zřejmě brzy překonána inteligencí umělou, avšak přirozenou blbost umělá nikdy překonat nedokáže.

Njn, poslední dobou dost lidí fotku, se kterou neví co provést, prostě foukne do BW. Neříkám, někdy to skutečně zabere, ale není to samospasitelné. Alespoň je dobré čas od času ty fotky obarvit (ink tint), nebo s nimi zkusit provést něco ne zcela standardního. (viz např. MadCapovy poslední portréty)

Udělat pořádnou BW fotku je taky obvykle těžší, než v barvě.

Tohle není mířeno konkrétně na Skodika. (byť to z části asi taky platí)
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

I když nejsem zastáncem velkých úprav fotografií, tak přesto si myslím že v některých případech je to celkem ku prospěchu věci. Zlášť když to nemění kompozici ani obsah fotky.
    Skodiku co třeba takto ? : http://theedge.jirulda.com/sample/socha.jpg
    Škoda že ses to nesnažil už takto vyfotit - pokud to ovšem bylo možné. BTW celá ta retuš mi trvala max 5 minut i s rámečkem.
    Core i5 2500K @ 5 GHz, 1,32V | Noctua NH-U12P | ASUS P8P67 PRO | 2 x 4GB Corsair XMS3 DDRIII 1600 CL9 | Sapphire HD6950 @ 6970 | Creative X-Fi Titanium HD | SSD OCZ Vertex 2 60GB | 2x Samsung HD20UI 2 TB SATA II | DVD RW Sony-NEC | Case CHIEFTEC DX-01BLD | regulace ot. Tt Hardcano 8VR | Seasonic SS-HT750 F3 ATX v2.3 | Razer DeathAdder + SteelSeries 4HD | 22" Eizo S2243W | Windows 7 64-bit Home Prem.| Netbox 15 Mbps |
    Canon EOS 20D | Battery grip BG-E2 | EF 28-105/3.5-4.5 II USM | EF 70-200/2.8 L USM | EF 50/1.8 II | Tokina 12-24/4 |4GB SanDisk Ultra III | Lowepro Vertex 200 AW

Věk
    43
    Vliv
    298

skodiku, theedge tohle se vam povedlo

Standardní

Citace Původně odeslal theedge
    I když nejsem zastáncem velkých úprav fotografií, tak přesto si myslím že v některých případech je to celkem ku prospěchu věci. Zlášť když to nemění kompozici ani obsah fotky.
    Skodiku co třeba takto ? : http://theedge.jirulda.com/sample/socha.jpg
    Škoda že ses to nesnažil už takto vyfotit - pokud to ovšem bylo možné. BTW celá ta retuš mi trvala max 5 minut i s rámečkem.
    No jo to je pravda parada, ale ja zas do takovyhlech uprav nepremyslim, skoro je to tak trochu podfuk, ale jsem zastance uprav, takze v pohode.

Camillek: ne pohode, jsem rad, ze to napises.
    jenom si trochu rypnu
    2.Le Louvre Opet se mi zda, ze ta pyramida zakryva neco dulezityho
    Proto ji tam postavili, ona ma zakryvat neco duleziteho a to vyhled do zahrad Ale to je to je jina vec, no.

No jo s tim BW jsem to trochu prehnal, ale zpetne jsem zde zase zverejnil po uvazeni par fotek v BW, proste jsem mel nejakou momentalni uchylku asi.

Maule s tim zvyraznenim souhlasim, ale ja to proste u nekterych citim stale jako zvirazneni motivu. Ale dík všem za komenty, tedka sem dam nejake mozna "portrety", ale s mym fotakem jsem se v atelieru moc nechytal, uz jsem rozhodnutej pro E-500, takze snad bude zmena.

Zdravim,
    tak zas neco naprosto jineho je to abstrakce, mozna i takovej minimalismus. Ale uz jsem tak zmatenej, ze ani nevim zda do te barvy ci ne, osobne se mi tady libi BW. Tak poradte, zda se libi a jaka verze, predem dik za hodnoceni.

btw: jsou to koleje od tramavaje foceno z busu co jel pobliz.
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání