Výsledky 1 až 25 z 123

Téma: Český Telecom a jeho "nelidské FUP"

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Standardní Re: Český Telecom a jeho "nelidské FUP"

Tady ale není řeč o stovkách giga měsíčně, ten příklad co jsem dal s televizí vyjde ne plným provozem tak 6 (!!!) hodin denně a stejně ti na celý měsíc ten limit prostě nestačí! V tom kontextu chápu jako podraz na zákazníka to, že je inzerováno "sledování videa, televize, stahování větších souborů", atd., atd., atd... Řekni upřímně , ty bys byl taky v pohodě, kdyby sis koupil televizi , neplánoval na ni koukat ani celých 24 hodin denně, ale stejně ti vyšlo, že podle jakýchsi podmínek ji můžeš sledovat v adekvátní kvalitě jen 4-6 hodin denně, protože jinak překročíš nějaký "limit" a zbytek měsíce si budeš číst leda teletext?

Za toho zabedněnce se omlouvám, ale když někdo u 3M připojení argumentuje, že FUP rychlost na "surfování stačí", tak vidím rudě... Copak prohlížení web stránek je skutečně jediná aktivita?

Jistě, stahovači budou problém vždycky, ale tohle hraničí se šikanou... 3M připojení a moci ho využívat necelých 6 hodin na ani ne půl plynu , a pak jít do FUP? To ti fakt přijde normální? Neargumentuju tu za psychopaty, jejichž smyslem života je onanie u nabíhajících procent v DC++, ale prostým výpočtem ti vyjde, že tenhle limit je nesmysl i při "normálním a legálním" používání internetu...
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

jojo david přesně, asi tak před 14 dnima jsem napsal na telecom okolo fup a ani se neobtěžujou odpovědět to je přístup fakt...strašně mě se*e že u nás není "signál" od Bluetone co bych za to dal
    CPU C2D E8400 3GHz VGA Leadtek 8800GTS 512 RAM Kingston 2x 1024MB 1066MHz MainBoard Asus P53 X38 HDD Seagate 1TB 32MB Cache

osobne se mi taky nelibi jakakoli forma FUP, nicmene musim rict, ze lidi co se nad ni rozciluji nechapu. myslim, ze telecom se tim vubec netaji, dokonce jako jeden z mala ma na strankach popisy jak pro uplne jelito i vcetne grafu.
    ze je XX giga malo, to je mozne, ale je to relativni. pro nekoho je ten tarif dobry a ze ho ma nekdo kdo byl proste neopatrny a uveril reklamnim kecum, tak to sorry, ale to neni chyba telecomu. prece kazdej se snazi prodat svuj produkt, kdo uveri obchodnikovi bez overovani je proste blazen

ohledne tech XX giga. vadi mi hlavne to, jak si dneska kazdy mysli ze bude mit internet skoro zadarmo. a kdo to za ty lidi bude platit? kdyz chces sledovat inet TV, tak prosim, ale s nejlevnejsim tarifem to holt nepude. ze nekde to mozne je i s levnejsim tarifem je mozne, ale to prece nikoho nezajima....chlapka co prodava parky na nadrazi taky nezajima ze jinde ho koupis za 10, kdyz on za nej chce 20

ze je telecom svine, o tom se nemusime bavit, nemam je rad ani trochu. a jesli nekoho nutili prejit na novy tarif, tak to je svinarna
    Athlon XP 1700+ B0 JIUHB @ 2600+ / ThermalTake Volcano 7+ / EPoX 8K9AI / KingStone 256MB PC2700 / MSI GeForce4 440MX-8xAGP / WD800JB / EIZO L568

Věk
    44
    Vliv
    358

Jasně, relativní to je, ovšem pak je ta reklama o "sledování inet TV" tak trochu podraz, nemyslíš? BTW 3M tarif rozhodně není ten úplně nejlevnější
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected

no nejlevnejsi neni, ale je to tarif prave z te rady levnejsich (omezenych FUP). ta reklama je podraz, ale je to podraz v ramci mezi. Takovej podraz dela v podstate kazda firma (nejen IT) a lidi si na to uz snad i zvykli nebo aspon ja ano. je to styl mate to zadarmo, ale musite ....(uvedeno pod carou)
    kdo to dneska neprokoukne, tak by si mel nechat poradit. ta zminovana reklama zrejme nebude jen na tarify s FUP a tim padem to zase takovej kec neni, je jen na tu drazsi variantu ) samozrejme ceny od ... no klasika, proste reklama, ktera trochu mlzi. pokazde kdyz vidim "ceny od", tak vim odkud vitr vane
    je to jen dobre udelana reklama, kterou by udelala kazda komercni firma. to uz se ale nebavime o FUP ale o te reklame. takze v podstate muzeme nadavat jen na reklamu, ktera je ovsem zcela v mezich dnesni normy. takze vlastne bychom spis meli nadavat na reklamy obecne. FUP je jen soucast tarifu, ktery si kazdy o sve vlastni vuli zvolil a komu se nelibi brat ji prece nemusi/nemusel
    Athlon XP 1700+ B0 JIUHB @ 2600+ / ThermalTake Volcano 7+ / EPoX 8K9AI / KingStone 256MB PC2700 / MSI GeForce4 440MX-8xAGP / WD800JB / EIZO L568

Věk
    44
    Vliv
    358

3M varianta / FUP 12 GB
    Internet Expres Sprint

Nenechte si ujít poslední novinky díky videozpravodajství. Stahování velkých souborů, filmů, nebo hraní her s reálnými soupeři je již hračkou.
    Asi radsi no comment

EDIT : Jasně že každý svýho štěstí strůjce, ale já jen říkám, že 12GB je k 3M tarifu prostě výsměch... to je všechno... No a o tarifech 512/128 // 1GB už asi nebudem mluvit radši vůbec...

Citace Původně odeslal D_a_v_i_d
    3M varianta / FUP 12 GB
    Asi radsi no comment
    EDIT : Jasně že každý svýho štěstí strůjce, ale já jen říkám, že 12GB je k 3M tarifu prostě výsměch... to je všechno... No a o tarifech 512/128 // 1GB už asi nebudem mluvit radši vůbec...
    nj, jasne, ale neni to tvrzeni snad pravda? obcas se na tv kouknout muzes, jen holt ne 24/7 ja mam treba doma 2Mb a nikdy jsem neprekrocil 10GB/m...
    nelibi se mi jen to, co pise Marty (kazdy chce vsechno zdarma), a proto priklad ze zivota:
    nakupuju 1Mbit garance za 4500 kc s dph. nekomu se to mozna bude zdat moc, ale kdo je aspon trochu soudny a zna podminky, tak vi ze to o moc levneji sehnat nejde (jsem z horni dolni). no a proc ty si myslis ze ja nekomu to co nakoupim za 4500 budu davat za ceny pod tisic korun. To proste nejde, musi byt nejake omezeni, FUP, agregace...proste neco. paklize se ti to nelibi, tak se promin, ale ja ti to sponzorovat nebudu. no a co myslis, je spousta lidi jako ty, ktery budou tvrdit ze sem svine a ze na tom nehorazne rejzuju, ale oni vi prd o pozadi cele veci. nemaji absolutne zadny nadhled, nevi kolik investuju do infrastruktury, kolik platim lidi, kolik platim jiny veci...atd atd atd. nechci nikoho urazit, ale myslim si, ze podobne to bude u vetsiny z nas s nadavanim na telecom. vubec nic nevime o pazadi veci, jen chceme vsechno co nejlevnejsi
    myslim si ze fup neni svinarna, je to jen nastroj, ktery ovsem az zas tak moc nikomu nevadi. jen ho kazdy bere jako prilezitost proc nadavat telecomu. vzdyt kdyby nam to tolik vadilo, tak jdeme ke konkurenci ne?

takze neni to vysmech, je to jen tarif, ktery neni urcen pro tebe. ty potrebujes tarif drazsi, s vetsimi limity. paralelou muze byt kdyz budeme nadavat na male auta muzu nadavat ze fabie je auto nahovno, protoze je to male auto. a tim padem jsou lidi ze skodovky pekny parchanti, protoze to snad ani neni mozny, ze vyrobili male auto a jeste mi ho prodali. no co bys mi na tohle rekl. asi ze nejsem uplne normalni, kdyz jsem si koupil male auto, kdyz chci a potrebuji velke

Citace Původně odeslal D_a_v_i_d
    No a o tarifech 512/128 // 1GB už asi nebudem mluvit radši vůbec...
    hh to mě připomíná, když sem si objednal tento net ( asi rok a půl z5 ) a ten zmíněnej 1GB mě stačil na 2-3 dny a to ještě bylo FUP 1GB/týden ted je to 1GB/měsíc...fakt škoda slov...
    CPU C2D E8400 3GHz VGA Leadtek 8800GTS 512 RAM Kingston 2x 1024MB 1066MHz MainBoard Asus P53 X38 HDD Seagate 1TB 32MB Cache

Citace Původně odeslal Zetes
    jojo david přesně, asi tak před 14 dnima jsem napsal na telecom okolo fup a ani se neobtěžujou odpovědět to je přístup fakt...strašně mě se*e že u nás není "signál" od Bluetone co bych za to dal
    zkus zaplatit CRa umisteni jejich DSLAmu do ustredny CTc...

Coz je mimochodem duvod, proc jsou alternativni ADSL dostupna jen na malo mistech - protoze to stoji penize, zatimco CTc se alespon trochu snazi nacpat DSLAMy do vsech moznych ustreden, dokonce i tam, kde se to jen tak nezaplati.
    PC uz lehce postarsi...
    Sony A200 + Sony 18-200

Senior Member mince Avatar uživatele rombo
    Věk
    41
    Vliv
    298

nehlede na to zhe ten Internet Expres Extreme nema pokryti jako klasickej Internet Expres , coz treba u me nejde i presto zhe sem ve velkym meste a linku tu mame hodne dlouho a uz sem kdysi mel ADSL od Nextry atd.. No proste hnus.. Nejvetsi vysmech je platit k netu jeste pausal za volani .. nastesti pevnou uz nemame.. No a pokud si nekdo porizuje 3Mb tak to urcite nema na stranky a 12GB nevim nevim, ja mival s 512kb lajnou pres 35GB traffic a to sem to jeste nevyuzival naplno takze ta rychlost 3Mb postrada smysl v dusledku FUP
    HOME: Intel Pentium G2120@3348MHz (Ivy Bridge), Gigabyte Z77-D3H r1.1, 8GB DDR3 Crucial Ballistix LP 1600@1512MHz 8-8-8-24 Turbo, Intel HD + Gigabyte ATI Radeon HD4850 1GB w Accelero S1 (Noctua NF-P12) + Virtu MVP, A-DATA XPG SX900 128GB + Western Digital 6400AAKS, LG BD-RE BH08LS20, Gigabyte 3DAurora w Enermax PRO82+ 425W, Primecooler PC-MP1, Samsung 24'' P2450H, Logitech Z-2300 w Creative X-Fi Titanium PCI-E, Microsoft Wireless Laser 7000, =-SILENT PC-=

WORK: HP Mini
    110c :).. servis PC a notebooků v Olomouci

no ja nevim, na kabelovce 4Mbit mam FUP 30 (mel jsem 20 na 2Mbit) a nikdy jsem se na to nedostal.
    A to hraju online, sem tam na neco kouknu, stahnu CD, nejaky to vetsi demo.

Asi je to tim, ze chodim i do prace, takze jen po vecerech a o vikendu a nemam potrebu stahovat desitky filmu, na ktery se pak nepodivam...
    PC uz lehce postarsi...
    Sony A200 + Sony 18-200

Věk
    44
    Vliv
    358

Citace Původně odeslal Mirtex
    no ja nevim, na kabelovce 4Mbit mam FUP 30 (mel jsem 20 na 2Mbit) a nikdy jsem se na to nedostal.
    A to hraju online, sem tam na neco kouknu, stahnu CD, nejaky to vetsi demo.
    Heh, to mi povídej, já na svým 1M připojení nikdy nepřekročil 10GB limit, ze stejnýho důvodu.. Na dobrej film jdu radši do kina, a těch pár demíček mě měsičně fakt nepoloží , navíc víkendy trávím sice u PC, ale většinou u AutoCADu, takže internet se celkem fláká

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání