Výsledky 1 až 24 z 24

Téma: Velky disk na stare PC

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Velky disk na stare PC

Chjo,..
    jaka deska, konfigurace ? Jak se to chova ? Detekuje se vubec "nejaky disk" v BIOSu ? Jaky "windows" ?

To se dost tezko radi, kristalovou kouli mam zrovna v servisu.
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    45
    Vliv
    275

Kazdopadne pridavny PCI radic to vyresi. Ale pokud se tomu budes trosku venovat, tak to mozna rozbehas i bez nej. Novejsi OS nepristupuji k disku pres bios, takze neni nutne, aby disk bios spravne detekoval.
    Na druhou stranu u starsich desek byva integrovany ATA33 radic, ktery by novy disk zdrzoval. Dalsi vec, kterou je treba uvazit je cena radice (obv drazsi nez dana deska).

//edit: pravopisna chybka

Citace Původně odeslal NeMeM9aA
    Kazdopadne pridavny PCI radic to vyresi. Ale pokud se tomu budes trosku venovat, tak to mozna rozbehas i bez nej. Novejsi OS nepristupuji k disku pres bios, takze neni nutne, aby disk bios spravne detekoval.
    Na druhou stranu u starsich desek byva integrovany ATA33 radic, ktery by novy disk zdrzoval. Dalsi vec, kterou je treba uvazit je cena radice (obv drazsi nez dana deska).
    Rozhodne bych netvrdil, ze pridavny radic je reseni. Hodne starsich radicu (ktere se stale prodavaji) take neumi 48bit adresovani. Krom toho samotny OS (W2k, XP) jeste neni zarukou ze disk se inicializuje spravne. Spravnou funkci zajisti az LBA patch, ktery je popisovan v FAQ, takze tak jednoduche to neni.
    Pokud je to mozne, doporucil bych prvne instalovat OS na pomocny cca 10G HDD, pak zaplatovat a teprve potom parititon preklopit na velky disk (ev. instalovat primo na novem disku, ale opet do mensi partition). Muzes se tak vyhnout budoucim problemum.
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Citace Původně odeslal NeMeM9aA
    Novejsi OS nepristupuji k disku pres bios, takze neni nutne, aby disk bios spravne detekoval.
    to je sice pravda ale na zavedenie kodu z MBR je vzdy potrebny BIOS, takze by musel bootovat z disku ktory bios detekuje

Mam tam 8GB disk z ktereho bootuji, bohuzel system WINME. WINXP uz jede moc pomalu. Kdyz dam v biosu detekci disku tak bios zamrzne tudiz mam nastaveny jen 8GB disk. Vubec by mi nevadilo kdybych bootoval z 8GB disku a na 160GB jen ukladal data. Takze pokud tam ten disk budu mit jak ho najit v systemu?

Citace Původně odeslal chinook
    Mam tam 8GB disk z ktereho bootuji, bohuzel system WINME. WINXP uz jede moc pomalu. Kdyz dam v biosu detekci disku tak bios zamrzne tudiz mam nastaveny jen 8GB disk. Vubec by mi nevadilo kdybych bootoval z 8GB disku a na 160GB jen ukladal data. Takze pokud tam ten disk budu mit jak ho najit v systemu?
    v biose daj polozku pre 160 GB disk NOT INSTALLED, takto ho bios nebude detekovat, pri instalacii nainstaluj win na 160 GB disk. Bios natiahne boot code z MBR 8GB disku, rovnako aj boot sektor. Subory NTLDR, NTDETECT.COM a BOOT.INI budu na 8GB disku(SYSTEM volume), zvysok bude na 160 GB disku(BOOT volume)

no jde o to ze jsem mel vsude not installed krome 8GB disku a ve windowsech jsem ten disk vubec nenasel. Poustel jsem i FDISK. Jak to mam nastavit ve windows?

Citace Původně odeslal chinook
    no jde o to ze jsem mel vsude not installed krome 8GB disku a ve windowsech jsem ten disk vubec nenasel. Poustel jsem i FDISK. Jak to mam nastavit ve windows?
    a mas vobec podporu vo 48bit LBA vo win?, nevsimol som si ze by si to pisal

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. základní použití filtrů pro DF
    Založil Jakubisko v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 215
    Poslední příspěvek: 28.02.2012, 20:12
  2. problem - siet (3 PC)
    Založil cLiVe v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 20.03.2006, 09:54
  3. Váš názor na starší notebook-viz více v dalším popisu...
    Založil Nvidia fanda v sekci fóra Notebooky
    Odpovědí: 37
    Poslední příspěvek: 15.01.2005, 22:48
  4. Kolik typu je RAID? (1,3,5,0,...)
    Založil Lada Zuzjak v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 07.11.2002, 10:04

Pravidla přispívání