Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 64

Téma: Bod uprostřed LCD aceru >alzasoft

Standardní Re: Bod uprostřed LCD aceru >alzasoft

Citace Původně odeslal riksa
    EDIT: abychom si rozumeli, me nejde o to, aby kazdy prodejce checkoval kazdy kus LCD, ktery mu projde pod rukama. jenom chci, aby priznali barvu, ze mi nezaruci bezvadny vyrobek pred uzavrenim smlouvy
    Oni ti zaruci bezvadny vyrobek protoze podle mezinarodne schvalenych norem neni vadny pixel na lcd monitoru vada, ale vlastnost vyrobku - cili bud si koupis LCD s tim ze muze mit vadny pixel coz je vseobecne znama informace, nebo si kup CRT a vadny bod mit nebudes. Proste se smir s osudem, nebo nekupuj LCD bez prohlidnuti, ale nemuzes chtit po prodejci aby si vytvarel vlastni normy odporujici normam vyrobce.

Jediny na co by to moh uhadat je opravdu objednani pres internet. Ale pokud se prodejce k tomu moc nema, tak jedine s pravnikem.
    Nejen má sbírka grafických karet na www.vgamuseum.info

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    327

Citace Původně odeslal Vlask
    Oni ti zaruci bezvadny vyrobek protoze podle mezinarodne schvalenych norem neni vadny pixel na lcd monitoru vada, ale vlastnost vyrobku - cili bud si koupis LCD s tim ze muze mit vadny pixel coz je vseobecne znama informace, nebo si kup CRT a vadny bod mit nebudes. Proste se smir s osudem, nebo nekupuj LCD bez prohlidnuti, ale nemuzes chtit po prodejci aby si vytvarel vlastni normy odporujici normam vyrobce.

Jediny na co by to moh uhadat je opravdu objednani pres internet. Ale pokud se prodejce k tomu moc nema, tak jedine s pravnikem.
    kdybych tam mel jit s pravnikem, tak tam stejne pujdu sam . ja to vyresim tak, ze pujdu tam, kde mi skutecne daji zaruku na 0 vadnych bodu, nebo koupi produktu, kde to garantuje vyrobce
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    298

ja to vyresim tak, ze pujdu tam, kde mi skutecne daji zaruku na 0 vadnych bodu, nebo koupi produktu, kde to garantuje vyrobce
    Souhlas, přesně o tom to je. Chci jistotu? Volím takový výrobek nebo prodejce, kde ta garance nuly je...
    AMD Ryzen 7 7800X3D | MSI MAG CORELIQUID E360 | MSI B650 GAMING PLUS WIFI | Kingston FURY 32GB DDR5-6000 | MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC | NVMe Samsung SSD 970 EVO 500GB | WD Blue 3D NAND SSD 1TB | MSI Vigor GK50LP + Logitech MX Master 3 + Xbox ONE Controler | Fortron CUT593P & Corsair RM650x | 27" HP 27xq | Windows 11 Pro 64bit | Synology NAS DS214 2TB | connected by Vodafone 500M/30M

Senior Member mince Avatar uživatele herma
    Věk
    45
    Vliv
    293

kdybych tam mel jit s pravnikem, tak tam stejne pujdu sam . ja to vyresim tak, ze pujdu tam, kde mi skutecne daji zaruku na 0 vadnych bodu, nebo koupi produktu, kde to garantuje vyrobce
    jo, přesně tak, jsou výrobky které mají garanci 0bodů, tak si kup ten, jinak počítej že tam ten bod může být. Já nevím co na tom furt lidi nechápou.
    Basic PC: AMD Athlon64 X2 3600+ @ 4600+ | GIGABYTE GA-M55PLUS-S3G | 2*1GB DDR2 667 Adata | Leadtek 7600GT 256MB | 2* Seagate 7200.7+ 120GB SATA | 20" Samsung 205BW | DVDRW NEC ND-4551A | Chello 5000/512

Věk
    44
    Vliv
    327

Citace Původně odeslal herma
    jo, přesně tak, jsou výrobky které mají garanci 0bodů, tak si kup ten, jinak počítej že tam ten bod může být. Já nevím co na tom furt lidi nechápou.
    proc, to uz jsem to tu psal. nejde o to, kolik je norma na bezvadny vyrobek, jde o to, s jakymi informacemi od prodavajiciho vec kupujete. namatkou jsem vybral jeden: http://www.czechcomputer.cz/product_...xpandSection=1, staci vybrat kterykoliv z 99 procent LCD nabizenych drtivou vetsinou eshopu. kde je tam informace o tom, ze ne vsechny body musi byt nutne dobre? nikde. a ted budu trochu citovat zakon:

616(1)
    Prodavajici odpovida kupujicimu za to, ze prodavana vec je pri prevzeti veci ve shode s kupni smlouvou...
    616(2)
    ...shodou s kupni smlouvou se rozumi, ze prodavana vec ma jakost a uzitne vlastnosti smlouvou pozadovane, prodavajicim, vyrobcem nebo jeho zastupcem popisovane mebo na zaklade provadene reklamy ocekavane...

takze jestlize koupim pres eshop (nebo v kamennem krame, to je jedno), tak opravnene ocekavam, ze to, co prodavajici tvrdi, je pravda. navic, prodavajici je vzdy povinen upozornit kupujiciho na vady veci, a to i skryte, jestlize o nich vi, nebo vedet ma. jestlize toto zanedba, tak mam pravo se branit a zakon mi to umoznuje.

a propos, vsichni tu hazi normami, ale jestlipak jste zkoumali, co to norma je a co upravuje zakon, na zaklade ktereho je vydavana? nikde jsem v nem nenasel ani zminku o tom, ze by to byl obecne zavazny pravni predpis, ktery by se na vztah prodavajiciho a kupujiciho vztahoval
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Junior Member Avatar uživatele Dworkin
    Vliv
    0

616(2)
    ...shodou s kupni smlouvou se rozumi, ze prodavana vec ma jakost a uzitne vlastnosti smlouvou pozadovane, prodavajicim, vyrobcem nebo jeho zastupcem popisovane mebo na zaklade provadene reklamy ocekavane...
    Hrál bych to na tu reklamu. Už jsem viděl spousty letáčků na LCD, ale na žádném se nikdy nepsalo nic o žádných normách, natož o možnosti vadných pixelů. A ještě bych je osolil přes nekalou soutěž :P.
    Ius est ars boni et aequi. -Celsus

Věk
    45
    Vliv
    293

proc, to uz jsem to tu psal. nejde o to, kolik je norma na bezvadny vyrobek, jde o to, s jakymi informacemi od prodavajiciho vec kupujete. namatkou jsem vybral jeden: http://www.czechcomputer.cz/product_...xpandSection=1, staci vybrat kterykoliv z 99 procent LCD nabizenych drtivou vetsinou eshopu. kde je tam informace o tom, ze ne vsechny body musi byt nutne dobre? nikde. a ted budu trochu citovat zakon:

616(1)
    Prodavajici odpovida kupujicimu za to, ze prodavana vec je pri prevzeti veci ve shode s kupni smlouvou...
    616(2)

takze jestlize koupim pres eshop (nebo v kamennem krame, to je jedno), tak opravnene ocekavam, ze to, co prodavajici tvrdi, je pravda. navic, prodavajici je vzdy povinen upozornit kupujiciho na vady veci, a to i skryte, jestlize o nich vi, nebo vedet ma. jestlize toto zanedba, tak mam pravo se branit a zakon mi to umoznuje.

a propos, vsichni tu hazi normami, ale jestlipak jste zkoumali, co to norma je a co upravuje zakon, na zaklade ktereho je vydavana? nikde jsem v nem nenasel ani zminku o tom, ze by to byl obecne zavazny pravni predpis, ktery by se na vztah prodavajiciho a kupujiciho vztahoval
    máš recht. já to jen blbě napsal. Nebyl to utok na tebe.
    Nechávám se jen unést lidma kteří dělají povětšinou naschvály, lebo když vidím jak zde znalý člověk schválně koupí LCD druhé třídy a pak se tady rozčiluje je fakt uhozené.
    Basic PC: AMD Athlon64 X2 3600+ @ 4600+ | GIGABYTE GA-M55PLUS-S3G | 2*1GB DDR2 667 Adata | Leadtek 7600GT 256MB | 2* Seagate 7200.7+ 120GB SATA | 20" Samsung 205BW | DVDRW NEC ND-4551A | Chello 5000/512

koupil jsem 19" eizo, byl naprosto v poradku, zadne vadne body, bile ani cerne, a asi po mesici se objevil jeden podivny bod, zkousel jsem kalibracni test od eiza, a tento bod se zobrazuje pouze na bilem pozadi jako ruzovy, a zelenem pozadi jako cerny, jinak neni videt, jedna se tedy pouze o vadny subpixel? ne ze by mi to nejak zvlast vadilo, skoro to neni videt , ale zajima me, jestli je moznost eventualne jej reklamovat (vymenit), prece jenom, lcd za 19tisic, je tedy koupeny v CC...i kdyby to neslo, tak z toho nedelam vedu , a navic kdyby mel lezet mesic nekde na reklamacnim, tak bych to radeji vzdal, display potrebuju na praci.
    Naposledy upravil MegaKremilek; 09.04.2006 v 15:49.

Trochu odbočím.... Než řešit důsledek, zabraňte příčině a kupte monitor v krámu kde prodejce garantuje 100pct, tzn NULA vadných pixelů...
    AMD AMD X2 3600+ EE@5000+, ASUS M2N DeLuxe nVidia 570SLI, 2GB DDR2 Zeppelin, 400GB SATA II Samsung, Gigabyte Radeon x1650 Silent, DVD-RW/RAM Sony, ACER 1715ms, Logitech wheel MOMO + mouse Laser MX610 + keyb Ultra X, gamepad Thrustmaster, Minolta A2, WiFi 5 mega

Věk
    45
    Vliv
    293

Citace Původně odeslal Aralyon Gloria
    Trochu odbočím.... Než řešit důsledek, zabraňte příčině a kupte monitor v krámu kde prodejce garantuje 100pct, tzn NULA vadných pixelů...
    špatně. ne v krámu, ale výrobek který je v třídě I (adin)

Myslel jsem třeba Cybex.... ten zaručuje nula vadných bodů.... a není drahý....
    AMD AMD X2 3600+ EE@5000+, ASUS M2N DeLuxe nVidia 570SLI, 2GB DDR2 Zeppelin, 400GB SATA II Samsung, Gigabyte Radeon x1650 Silent, DVD-RW/RAM Sony, ACER 1715ms, Logitech wheel MOMO + mouse Laser MX610 + keyb Ultra X, gamepad Thrustmaster, Minolta A2, WiFi 5 mega

Senior Member mince
    Věk
    45
    Vliv
    298

Myslel jsem třeba Cybex.... ten zaručuje nula vadných bodů.... a není drahý....
    Nechci střílet do vlastních řad, ale mám pocit, že 100% garanci máme jen u vybraných modelů (ale je pravda, že LCD má na starosti kolega Ševčík).
    AMD Ryzen 7 7800X3D | MSI MAG CORELIQUID E360 | MSI B650 GAMING PLUS WIFI | Kingston FURY 32GB DDR5-6000 | MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC | NVMe Samsung SSD 970 EVO 500GB | WD Blue 3D NAND SSD 1TB | MSI Vigor GK50LP + Logitech MX Master 3 + Xbox ONE Controler | Fortron CUT593P & Corsair RM650x | 27" HP 27xq | Windows 11 Pro 64bit | Synology NAS DS214 2TB | connected by Vodafone 500M/30M

Citace Původně odeslal Vykuk
    Nechci střílet do vlastních řad, ale mám pocit, že 100% garanci máme jen u vybraných modelů (ale je pravda, že LCD má na starosti kolega Ševčík).
    Máš pravdu, ale podle mě je i tak výběr zajímavý a pestrý....

Member
    Věk
    48
    Vliv
    250

Citace Původně odeslal MegaKremilek
    koupil jsem 19" eizo, byl naprosto v poradku, zadne vadne body, bile ani cerne, a asi po mesici se objevil jeden podivny bod, zkousel jsem kalibracni test od eiza, a tento bod se zobrazuje pouze na bilem pozadi jako ruzovy, a zelenem pozadi jako cerny, jinak neni videt, jedna se tedy pouze o vadny subpixel? ne ze by mi to nejak zvlast vadilo, skoro to neni videt , ale zajima me, jestli je moznost eventualne jej reklamovat (vymenit), prece jenom, lcd za 19tisic, je tedy koupeny v CC...i kdyby to neslo, tak z toho nedelam vedu , a navic kdyby mel lezet mesic nekde na reklamacnim, tak bych to radeji vzdal, display potrebuju na praci.
    Je to vadný zelený subpixel, který trvale nesvítí, jedna ze dvou nejméně viditelných vad (ještě vadný modrý subpixel trvale nestívítící také není téměř vidět). Reklamovat ho možné myslím není ani u Eiza (ale tím si nejsem úplně jistý, u Samsungu by to nešlo 100%). Pokud se objevil a ze začátku byl ok, tak můžeš zkusit "cvrnknout". Sem tam to pomůže a zase zmizí.

Citace Původně odeslal Vykuk
    Máte to opravdu jen u vybraných modelů, ale je jich hodně (v kategorii rozmných S-PVA,S-MVA LCD asi všechny) a když to u některého modelu není, tak se stačí zeptat a je to tam někdy přidáno.
    Je to super služba a přitom rozumné ceny, ale na druhou stranu to ještě není pro zákazníka úplně 100%. Vztahuje se to jen na vyzkoušení, neplatí to po celou dobu záruky (ale je pravda, že případů vzniku vadného pixelu nebo subpixelu až po nějaké době je minimum).
    Díky této záruce, kterou poskytujete, objednávám LCD už výhradně u vás i když mám možnost je koupit jinde za nižší ceny (VO).
    PC1: Intel Core 2 Quad Q9300, Noctua NH-U12P, Asus P5Q PRO, Corsair 4x2GB 1066, GB HD4670 + Accelero S2, 2x WD 6400AAKS, Eizo S1910, Nexus NX-8040
    PC2: Intel Core 2 Quad Q9300, Noctua NH-U12P, Asus P5Q PRO, A-DATA 4x2GB 1066, Powercolor AX4650, 2x WD 6400AAKS, Samsung LE46a786, Nexus NX-8040
    PC3: AMD Athlon X2 BE-2400 EE, TT Sonic tower rev.2, Asus M3A, 2x2GB GoodRam 800, Radeon HD 2600, 2x WD 500GB, Samsung 193P, Fortron FSP400-60THN

Member Avatar uživatele JoeBoB
    Věk
    39
    Vliv
    255

nevim jake jsou normy ISO ale mel sem doma jeden Acer 1751 a v zarucnim letaku co se tykal vadnych pixelu bylo jasne napsano (ne jen pro tento ale pro VSECHNY modely)

ze urcity pocet vadnych pixelu (2-5 tusim) je v toleranci bezvadnyho vyrobku POKUD se ani JEDEN nenachazi v centralni casti monitoru (byl tam udany rozmery od kraje) kdyz je ve stredu jde to normalne reklamovat jako spatnej kus

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal JoeBoB
    ze urcity pocet vadnych pixelu (2-5 tusim) je v toleranci bezvadnyho vyrobku POKUD se ani JEDEN nenachazi v centralni casti monitoru (byl tam udany rozmery od kraje) kdyz je ve stredu jde to normalne reklamovat jako spatnej kus
    Presne to iste mam napisane v manuali/zarucaku k priatelkynmu Neovo F-419.
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Věk
    44
    Vliv
    327

nevim jake jsou normy ISO ale mel sem doma jeden Acer 1751 a v zarucnim letaku co se tykal vadnych pixelu bylo jasne napsano (ne jen pro tento ale pro VSECHNY modely)

to je mozne, ale problem je v tom, ze to, co je napsane v tom zarucnim letaku by ti mel prodavajici vedet PRED TIM, nez smlouvu uzavres, ne az potom

Senior Member Avatar uživatele MaWa
    Věk
    42
    Vliv
    284

docela by me zajimalo, jak by se prokazovalo, zda zakaznik byl o tomto informovan nebo nebyl...napr ustne...
    Oficiální distributor AlphaCool pro ČR a SR...

Věk
    45
    Vliv
    293

Citace Původně odeslal MaWa
    docela by me zajimalo, jak by se prokazovalo, zda zakaznik byl o tomto informovan nebo nebyl...napr ustne...
    třeba tak že mu to napíšeš do prodejního dokladu a on ti to podepíše.

Senior Member Avatar uživatele tominek
    Věk
    43
    Vliv
    294

no pokud by se mel prodejce striktne drzet ceskeho obcanskeho zakoniku (jako ze by mel) tak ma dle me proste pravdu riksa. bezvadny = 0 vadnych pixelu ci subpixelu. ano vyrobce ci dodavatel muze dat MO zaruku taky jen 12mesicu (ci jinak - dle toho jak si to nasmlovaji) a MO koncakovi MUSI dat 24m a nikdo se nad tim nepozastavuje tak nechapu proc se pozastavovat nad tim ze v zakone je "bezvadny" a norma rika tolik a tolik.

a btw 100% se muze rovnat treba taky 99,5% nebo 99,8% (protoze prece je normalni zaokrouhlovat) a kolik je to na 2Mpix LCD??

EDIT:
    jinak definovat "bezvadne" snad netreba. je to z toho slova patrne. proste "bez vad". ze je to vlastnost vyrobni technologie je tak trosku hloupost. vyrobit LCD bez vad lze a je jich dnes uz vetsina. takze dle me to proste vlastnost neni. nebavime se o "bezvadnosti" ve smyslu ze reproduktory nehraji jako zivy orchestr a LCD nema barvy stejne jako jsou barvy skutecne...

jinak ale samozrejme sam volim radeji cestu predchazeni takovymto obtizim. (viz me LCD a reklamacni politika)
    Naposledy upravil tominek; 18.04.2006 v 10:11.
    Jak rika no-x: "Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)"
    DELL Optiplex 980 | 8GB RAM | i7 860 | GeForce GT330 | 2x 128GB SSD RAID0 | 30" LCD
    Canon EOS 5D + BG-E4 | EF 24-105 mm f/4L IS USM | EF 28 mm f/1.8 USM | EF 50 mm f/1.4 USM | Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG IF HSM || Velbon Ultra LUXi-F + Benro KS-1
    Canon EOS 7D + BG-E7 | EF 70-200 mm f/4L IS USM | EF-S 18- 200 mm f/3.5-5.6 IS || Velbon Ultra MAXi-L
    Speedlite 580EX || DOMKE F-2 | DOMKE F-1X | Lowepro Toploader 70AW | Další čačky kolem

Senior Member Avatar uživatele tominek
    Věk
    43
    Vliv
    294

Citace Původně odeslal herma
    třeba tak že mu to napíšeš do prodejního dokladu a on ti to podepíše.
    nejlepe nakupovat vse s dalsi osobou - svetkem. i kdyz v obchode si dosvedci navzajem take co chcteji. pak nezbude nez nakupovat s diktafonem ci skrytou kamerou, to je ale uz trochu HC
    Jak rika no-x: "Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)"
    DELL Optiplex 980 | 8GB RAM | i7 860 | GeForce GT330 | 2x 128GB SSD RAID0 | 30" LCD
    Canon EOS 5D + BG-E4 | EF 24-105 mm f/4L IS USM | EF 28 mm f/1.8 USM | EF 50 mm f/1.4 USM | Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG IF HSM || Velbon Ultra LUXi-F + Benro KS-1
    Canon EOS 7D + BG-E7 | EF 70-200 mm f/4L IS USM | EF-S 18- 200 mm f/3.5-5.6 IS || Velbon Ultra MAXi-L
    Speedlite 580EX || DOMKE F-2 | DOMKE F-1X | Lowepro Toploader 70AW | Další čačky kolem

Member Avatar uživatele JoeBoB
    Věk
    39
    Vliv
    255

Citace Původně odeslal tominek
    no pokud by se mel prodejce striktne drzet ceskeho obcanskeho zakoniku (jako ze by mel) tak ma dle me proste pravdu riksa. bezvadny = 0 vadnych pixelu ci subpixelu. ano vyrobce ci dodavatel muze dat MO zaruku taky jen 12mesicu (ci jinak - dle toho jak si to nasmlovaji) a MO koncakovi MUSI dat 24m a nikdo se nad tim nepozastavuje tak nechapu proc se pozastavovat nad tim ze v zakone je "bezvadny" a norma rika tolik a tolik.

a btw 100% se muze rovnat treba taky 99,5% nebo 99,8% (protoze prece je normalni zaokrouhlovat) a kolik je to na 2Mpix LCD??

EDIT:
    jinak definovat "bezvadne" snad netreba. je to z toho slova patrne. proste "bez vad". ze je to vlastnost vyrobni technologie je tak trosku hloupost. vyrobit LCD bez vad lze a je jich dnes uz vetsina. takze dle me to proste vlastnost neni. nebavime se o "bezvadnosti" ve smyslu ze reproduktory nehraji jako zivy orchestr a LCD nema barvy stejne jako jsou barvy skutecne...

jinak ale samozrejme sam volim radeji cestu predchazeni takovymto obtizim. (viz me LCD a reklamacni politika)
    Promin, ale myslim si ze se pletes. Vsude existuji tolerance a tyto tolerance jsou stanovene normami to je bezna praxe. Pokud norma rika ze bezvadny je v toleranci 2 spatnych pixelu tak je povazovan za "bez vady" i s vadou 2 spatnych pixelu.

priklad je prosty : Koupim si integrac co "ma" vystup 5V Zapojim zmerim a hle... 4.2V. Je bezvadny ? mno ma nejakou chybu ano, ale podle normy (podle ktere ho vyrobce vyrobil) je v toleranci mezi 5.2V-3.5V (vymyslim si) a tudiz bezvadny.

Nevim jestli staci potom uvedomit zakaznika ze panel je vyroben podle normy xxxx nebo ho primo upozornit na nektera jeji specifika nejsem pravnik. Ale pokud eshop informuje ze je panel vyroben podle normy (ktera mimo jine urcuje co bezvadne je a co neni) je kryty.

Jestli potrebuju do bastlu kondik 850 micF +-50 tak si proste nekoupim soucastku 850micF s toleranci 30%. Jesti chci LCD bez vadnych pixelu, nekoupim takovy vyrobeny podle normy jez rika ze bezvadne je se 2 spatnymi pixely.
    Naposledy upravil JoeBoB; 19.04.2006 v 01:13.

Věk
    44
    Vliv
    327

Nevim jestli staci potom uvedomit zakaznika ze panel je vyroben podle normy xxxx nebo ho primo upozornit na nektera jeji specifika nejsem pravnik. Ale pokud eshop informuje ze je panel vyroben podle normy (ktera mimo jine urcuje co bezvadne je a co neni) je kryty.
    tak, a jsme u jadra pudla: presne to se totiz nedeje - viz priklad, ktery jsem daval uz vyse: http://www.czechcomputer.cz/product_doc-b6b136d88dde681fc1256f570042784f.html?lotus=1&Expa ndSection=1,

Pokud je to dáno normou, tak to máš jako v právu aneb neznalost neomlouvá

Věk
    44
    Vliv
    327

Pokud je to dáno normou, tak to máš jako v právu aneb neznalost neomlouvá
    na zaklade ceho tak soudis? jsem naklonen s tebou souhlasit, ale prokaz mi, ze jsem POVINEN (tj. zakon mi tuto povinnost stanovi), ridit se technickou normou, kdyz nejsem ani vyrobce, ani dovozce ani distributor.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Reklamácia LCD SONY HS74P X-Black
    Založil GABO v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 16.11.2006, 13:14
  2. aky 19 a alebo 17 LCD
    Založil pageup-pagedown v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 29.07.2005, 12:24
  3. Nefunkčnost LCD monitoru po jeho rozebrání
    Založil Matio v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 18