Výsledky 1 až 25 z 150

Téma: Camillek

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Camillek

No už tam už vidět snaha o nějakou kompozici, ale zdaleka to pro mne ještě není dobrý.

1 - Kompozice. Je to v podstatě akorát makro šroubu. Ten šroub je moc dominantní a skoro jsi nenechal vyniknout tu linii toho oblouku .. s použitím perspektivy šlo z té linie určitě vytěžit víc. Je to škoda, protože makro šroubu většinou nikomu nic neřekne - u takovýchto fotek je o to více potřeba se zaměřit na správnou kompozici a dát vyniknout těm liniím.
    Mohl jsi to fotit maliko víc shora .. aby ten oblouk víc vyniknul a byl trošku delší a míň ho řezat zprava. A fotit to klidně trošku dál od toho šroubu - výškově ti teď zabírá dobrou polovinu fotky a strhává na sebe všechnu pozornost.

2 - Převod do BW taky ještě moc nezvladáš. Ani jedna z těch BW variant není dobrá. To že jsi to zesvětlil schválně, že se ti to líbí je sice možný, nicméně to nevypadá vůbec dobře. Každá BW fotka má obsahovat ve správném poměru úplně černou a úplně bílou jinak to působí zašedle (pokud se samozřejmě nesažíme o nějaký highkey). Není to jen o tom ztmavit/zesvětlit.
    Převod digitálního fota do BW je celkem věda a proto si o tom něco nastuduj a hlavně se dívej jak takový BW fota vypadají.
    Ještě podotknu že taky dost záleží na správné kalibraci (minimálně jasu a kontrastu) monitoru. To se tady totiž můžeme dokola dohadovat o tom jestli to světlý je nebo není, když to každý z nás vidí na monitoru úplně jinak.

3 - Technická kvalita. Víceméně to co ti napsali ostatní - hlavní objekt fotky je neostrý. Z fotky se mi zdá že je zaostřeno někde na zadní hranu toho šroubu. Při focení z takovéto malé vzdálenosti (zvlášť pokud jsi to fotil na makro) si musíš velice dávat pozor na co si foťák zaostříš, protože ta DOF bývá velice malá a stačí pár milimetrů a už je hlavní objekt neostrý.
    Core i5 2500K @ 5 GHz, 1,32V | Noctua NH-U12P | ASUS P8P67 PRO | 2 x 4GB Corsair XMS3 DDRIII 1600 CL9 | Sapphire HD6950 @ 6970 | Creative X-Fi Titanium HD | SSD OCZ Vertex 2 60GB | 2x Samsung HD20UI 2 TB SATA II | DVD RW Sony-NEC | Case CHIEFTEC DX-01BLD | regulace ot. Tt Hardcano 8VR | Seasonic SS-HT750 F3 ATX v2.3 | Razer DeathAdder + SteelSeries 4HD | 22" Eizo S2243W | Windows 7 64-bit Home Prem.| Netbox 15 Mbps |
    Canon EOS 20D | Battery grip BG-E2 | EF 28-105/3.5-4.5 II USM | EF 70-200/2.8 L USM | EF 50/1.8 II | Tokina 12-24/4 |4GB SanDisk Ultra III | Lowepro Vertex 200 AW

Děkuji. To jsem presne potreboval, rozebrat fotku do "posledniho sroubku". Mas u mne pivo
    Přirozená inteligence bude zřejmě brzy překonána inteligencí umělou, avšak přirozenou blbost umělá nikdy překonat nedokáže.

Udělal jsem to protože na to mám zrovna náladu a vidím nějakou snahu se naučit základy kompozice.
    Jinak jsem si asi tak 2 minuty pohrál s BW variantou té tvé původní fotky. Není to úplně tak jak bych chtěl, protože už ten originál není moc dobrej ..ale jen pro názornost to myslím stačí:

http://theedge.jirulda.com/sample/sroub.jpg
    Core i5 2500K @ 5 GHz, 1,32V | Noctua NH-U12P | ASUS P8P67 PRO | 2 x 4GB Corsair XMS3 DDRIII 1600 CL9 | Sapphire HD6950 @ 6970 | Creative X-Fi Titanium HD | SSD OCZ Vertex 2 60GB | 2x Samsung HD20UI 2 TB SATA II | DVD RW Sony-NEC | Case CHIEFTEC DX-01BLD | regulace ot. Tt Hardcano 8VR | Seasonic SS-HT750 F3 ATX v2.3 | Razer DeathAdder + SteelSeries 4HD | 22" Eizo S2243W | Windows 7 64-bit Home Prem.| Netbox 15 Mbps |
    Canon EOS 20D | Battery grip BG-E2 | EF 28-105/3.5-4.5 II USM | EF 70-200/2.8 L USM | EF 50/1.8 II | Tokina 12-24/4 |4GB SanDisk Ultra III | Lowepro Vertex 200 AW

Druhy pivo. Je to opravdu lepsi. A pritom tam zustala ta svetlost, ktera se mi na tom libi.
    Přirozená inteligence bude zřejmě brzy překonána inteligencí umělou, avšak přirozenou blbost umělá nikdy překonat nedokáže.

Citace Původně odeslal Camillek
    Druhy pivo. Je to opravdu lepsi. A pritom tam zustala ta svetlost, ktera se mi na tom libi.
    heh, hosi davejte pozor, aby jste se zachvili neozrali

Jo jinak uprava dobra, ale to spatne zaostreni uz to neopravi, ackoliv se theedge snazil.

Jsem se ani nějak moc nesnažil ... jen to jen ukázka pro názornost. Doostřit by to šlo při zmenšování na tento náhled pouze z původního originálu. Ovšem dobře vyfocený foto žádná PC úprava nenahradí

Senior Member Avatar uživatele tominek
    Věk
    43
    Vliv
    301

sorry camillku ta theedge verze mi prijde nejlepsi
    ale zas co tys to vyfotil. on "jen" upravil
    Jak rika no-x: "Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)"
    DELL Optiplex 980 | 8GB RAM | i7 860 | GeForce GT330 | 2x 128GB SSD RAID0 | 30" LCD
    Canon EOS 5D + BG-E4 | EF 24-105 mm f/4L IS USM | EF 28 mm f/1.8 USM | EF 50 mm f/1.4 USM | Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG IF HSM || Velbon Ultra LUXi-F + Benro KS-1
    Canon EOS 7D + BG-E7 | EF 70-200 mm f/4L IS USM | EF-S 18- 200 mm f/3.5-5.6 IS || Velbon Ultra MAXi-L
    Speedlite 580EX || DOMKE F-2 | DOMKE F-1X | Lowepro Toploader 70AW | Další čačky kolem

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání