Citace Původně odeslal theedge
Jo, ale myslím si že pak by to mělo být pod tou fotkou uvedeno, protože pak to je obraz (popř. digitální grafika) a ne fotka.
Protože je veliká spousta fotografů kteří prostě hledají a čekají na tu dobrou příležitost a záběr. A když jim to okolnosti nedovolují tak to nevyfotí, protože by to prostě nebyla ta dobrá fotka kterou oni chtějí.
V momentě kdy si to tam každý "domaluje" na počítači, pak toto úplně ztrácí smysl a kde pak je rozdíl mezi dobrou fotkou a mezi dobrými omalovánkami ?
Ženu to trošku do extrému pro zvýraznění problému jak já ho vidím.
Vím že to je všeobecný problém a přesnou hranici mezi tímto stanovit asi ani nejde. Je holt na každém co za fotografováním vidí a co mu to přináší.
Já jsem v tomto spíše ta konzerva a určitě ocením z výše uvedených důvodů alespoň ten popisek k té fotce - fotka a nebo grafika.
souhlas. Ja nikdy SW upravy netajim. Musim priznat, ze nejsme fotograf, ktery hodiny ceka na to prave, proste se tim nezivim a nemam na to ani tolik casu. Ale souhlas, ze fotka trpeliveho fotografa je cennejsi. Jinak ono ale pekne SW doupravit fotku neni vzdy jednoduche a nekdy je to tezsi, nez samotnou fotku udelat. Proto se tomu nebranim, nemelo by to byt do oci, al ja vzdy fotku beru jak celek a je mi jedno, jak vznikla, ale spousta mych kamaradu vcetne tebe ma opacny nazor.. to chapu