Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: Mizejici ikony (vpravo dole u hodin)

Standardní Mizejici ikony (vpravo dole u hodin)

Win me ted delaji takovej hodne neprijemnej neduh, mizeji me urcite ikonky vpravo dole (u hodin) a nechapu cim to muze byti.. Nejhorsi ze mam pocit, ze mizeji ty ikony uplne nahodile. Treba mam zaplou mirandu a ikona nikde.. Pritom je Miranda spustena a vim, ze je nastaveno, ze se ta ikonka ma zobrazovat, to same Skype a dalsi programy...

Pouzivma Win 2000 prof., takze se me netyka ta fce XP, jak ti ikony miznou..

Dik za rady
    CPU Intel Core2 E6600, 2,4@2,9ghz ||| RAM DDRII 2x1GB Kingston 800Mhz ||| MB Gigabyte GA-965GM-S2 ||| GPU Asus 7600GT

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Standardní Re: Mizejici ikony (vpravo dole u hodin)

Mizi ti jedna ikona podruhy? Nebo vzdy "nekolik najednou" ?

...nepada ti nahodou explorer (explorer.exe) ? ... to zpusobuje mizeni ikon v trayi...

Co spyware/malware ?
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Nene, mizeji vsechny naraz, ne jedna podruhe (napr. u Remota Administratora se me nekdy objevej 3x stejny ikonky a staci na ne najet a je tam zas jedna, ale to ted neresim). Explorer me nepada, system je stabilni, ale na zacatku me pri spousteni hazej jednu hlasku, pocky restartnu komp a hodim ji sem..

edit: Ty jo, kdyz se ted tak divam na tvuj na poc. prispevku, tak jsem taaakhle malinkej
    Naposledy upravil CODE; 30.03.2006 v 22:18.
    CPU Intel Core2 E6600, 2,4@2,9ghz ||| RAM DDRII 2x1GB Kingston 800Mhz ||| MB Gigabyte GA-965GM-S2 ||| GPU Asus 7600GT

Tak Spyware/Adware by to byt nemel, pouzil jsem Ad-aware a Serch and Destroy..

A ted si vzpominam, ze ten soubor ibm00001.exe natvrdo kdysis smazal, protoze tam delal neplechu (neco hlasil Avast).
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal CODE
    Nene, mizeji vsechny naraz, ne jedna podruhe (napr. u Remota Administratora se me nekdy objevej 3x stejny ikonky a staci na ne najet a je tam zas jedna, ale to ted neresim). Explorer me nepada, system je stabilni, ale na zacatku me pri spousteni hazej jednu hlasku, pocky restartnu komp a hodim ji sem..
    tak to fakt tipuju spis na padani exploreru. komp stabilni muze byt, ale explorer padne, ani nevis. Zkus nahlednout do eventlogu win, po tom, co ti ty ikonky zmizi, jestli tam neco nenajdes.

Co se tyce toho mizeni vicenasobne zobrazenych ikonek - to dela v pripade, ze dotycny program cely spadne nebo ho odstrelis a nasledne se zase spusti. Napr. ja to pozoruji rekneme s mirandou - odstrelim ji pres taskmanager, ikonka z traye nezmizi, spustim ji znova, v trayi se objevi druha ikonka, ale kdyz na ne ukazu, tak ta jedna zmizi.

Citace Původně odeslal CODE
    edit: Ty jo, kdyz se ted tak divam na tvuj na poc. prispevku, tak jsem taaakhle malinkej
    ja myslim ze je jedno kolik ma kdo prispevku...
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Spust regedit a najdi klic HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon a tady položku "Shell". Polozka ma obsahovat pouze hodnotu "explorer.exe" tak to zkontroluj. Pokud tam mas "nahodou" spoustu mezer a nakonec "C:/Program Files/Common Files/Microsoft Shared/Web Folders/ibm00001.exe" nebo neco jinyho tak vse smaz a nech tam jen explorer.exe
    Dale zkontroluj jeste HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon polozka "Userinit". Ma tam byt jen "C:\WINNT\system32\userinit.exe," pokud je tam neco navic vse az za carkou odmaz
    | P67 + 2500K@silent |

Hele ta hláška co tam máš (ibm0001) je nějakej hnusnej spyware/trojan. Je nalezlej v exploreru. Už jsem se s nim setkal a dalo mi dost práce se ho zbavit. Pomohla mi kombinace SpySweeper, odstranění BHO ve SpyBotovi a Trojanremover.

Cool Re: Mizejici ikony (vpravo dole u hodin)

Citace Původně odeslal Marty
    tak to fakt tipuju spis na padani exploreru. komp stabilni muze byt, ale explorer padne, ani nevis. Zkus nahlednout do eventlogu win, po tom, co ti ty ikonky zmizi, jestli tam neco nenajdes.
    Kde ten evetnlog najdu?! Nasel jsem jen knohovnu v C:\WINNT\system32\EVENTLOG.DLL, ale zadny spustitelny soubor..

Citace Původně odeslal ctrl_j
    Spust regedit a najdi klic HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon a tady položku "Shell". Polozka ma obsahovat pouze hodnotu "explorer.exe" tak to zkontroluj. Pokud tam mas "nahodou" spoustu mezer a nakonec "C:/Program Files/Common Files/Microsoft Shared/Web Folders/ibm00001.exe" nebo neco jinyho tak vse smaz a nech tam jen explorer.exe
    Dale zkontroluj jeste HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon polozka "Userinit". Ma tam byt jen "C:\WINNT\system32\userinit.exe," pokud je tam neco navic vse az za carkou odmaz
    Oboje jsem prozkoumal a je to v poradku..

Citace Původně odeslal Smitka
    Hele ta hláška co tam máš (ibm0001) je nějakej hnusnej spyware/trojan. Je nalezlej v exploreru. Už jsem se s nim setkal a dalo mi dost práce se ho zbavit. Pomohla mi kombinace SpySweeper, odstranění BHO ve SpyBotovi a Trojanremover.
    Tak jsem to projel Ad-aware a Serch and Destroy a vypada to ze to ten SpySweeper odstranili!

Tak si rikam, kde je ted problem.

Když jsem to odstraňoval, tak mi to taky ukázalo, že je to pryč, ale hajzlík tam něco po sobě nechal. Tak jsem zkoušel všechno možný. Už se přesně nepamatuju, co všechno jsem prováděl. Vim že jsem zjistil že je to BHO, tak jsem všechny odbral přes sypbota a pak jsem k tomu spouštěl Trojan remover, ten se mi myslim spustil nejdřív jednou, něco našel, a pak se spustil ještě při dalšim startu PC a teprv pak to odstranil.
    Samotnej spybot + adaware na to nestačili.

Tak uz to projizdim Spyware doctorem a ten komplet scan trva pekelne dlouho!!

Tak jsem vsechnu havet odstranil pomoci Spyware doctora ale ikonky mizeji stale, ma jeste nekdo nejaky (jakykoliv) navrh cim by to mohlo byti?!

diky

A máš tam pořád tu hlášku?
    A zkoušel jsi Trojan remover?

Tu hlasku uz ta samozrejme nemam a Spyware docotor uz zadnou havet nenajde.. Takze jdu zkusti jeste ten Trojan Remover, ale mam takovej pocit, ze to bude necim jinym nez nejakym Spywarem/Adwarem..

EDIT: Zjistil jsem ale, ze kdyz spustim Interenet Explorer, tak po 2sec. hned spadne.Tak nevim, jestli to nemuze mit nejakou spojitost..
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    Naposledy upravil CODE; 08.04.2006 v 13:42.

To pořád vypadá na zbytky toho trojana, nemůžu si pomoct Když jsem to odstraňoval tak byly příznaky stejný. Zkoušel jsi odstranit všechny BHO z IE (jde to ve spybotovi, možná i v jinejch softech)?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání