Zdá se mi to poměrně často a nejen mně - stačí po některých recenzích sledovat příslušnou sekci na 4u. (občas se do toho Phil i zapojí)
Imaging-resource mi připadá dost objektivní, ale vůbec nejlepší recenze konkrétního foťáku se dají vždycky s menším odstupem najít na jiných webech (bohužel obvykle opravdu co foťák, to jiný web). Pořád vidím "comprehensive review" trochu v něčem jiném, než v záplavě tabulek a grafů - ve vlastních zkušenostech, v popisu všech (Philovi často skrytých) zajímavých featurek a specifik, atd.
Jinak zůstane faktem, že pokud zažraný Canonista testuje pár hodin foťák jiné značky, může to být těžko objektivní. Např. imaging-resource dostává testovací vzorky ve stejnou chvíli jako dpreview a má stejná embarga. To, že není nikdy jejich full review první není náhoda. Stejně jako click-rates a spol. na dpreview.
Stejně je vždycky dobré poskládat si jeden obrázek alespoň ze 3-5 zdrojů, takže sledování jakéhokoliv jediného webu není to pravé. Nerad bych trávil čas diskutováním tohohle, upřímně řečeno mě to nijak netrápí.
btw: s Philem jsem jeho reviews dříve párkrát diskutoval, protože jsem ho pro dobro věci upozorňoval na faktické chyby. Takových lidí bylo jistě spousta, nikdy ale nic neopravil, dokonce si evolucí modelů některé chyby táhne dál do dalších review novějších modelů ...
Tak nějak v krátkosti![]()

VIP

Odpověď s citací