No presne tak to pouzivam ja, kde staci uplny blbec prijde DLink, kde potrebuji neco chytryho dam Cisco ... 3comy byly sice co si pamatuju o neco levnejsi nez Cisca, ale rozdil cen uz byl minimalni a proste v Cisco mam plnou duveru a vim co v nich s tim managementem zvladnu a co ne ... to o 3comech povedet nemuzu, ale klidne priznam, ze je to dano spis osobnima preferencema, nekdo muze byt naopak zatizen na 3comy ... Planet se mi tu tusim taky mozna este jeden nekde vali, kdysi slouzil i jako paterni prvek, ale tak nejak si nemuzu vzpomenout zda k nemu byly nejaky vyhrady ci ne, ted je misto nej zas Cisco
Este dodatek k temu filtrovani na zaklade ip ci mac adres. Dopredu te upozornuju, ze ty access listy zvladnou jen omezeny mnozstvi pravidel, tak aby jsi s tim pocital. Vim, ze kdyz jsem se kdysi snazil nacpat do Cisco 2950-tky access list na macy, tak v okamziku kdy jsem se tusim dostal nekde k 30 pravidlum tak zacaly problemy, pak sem to nejak ohnul ze zvladal cca 50 ... samozrejme vyzsi rady toho zvladnou vic ...