Výsledky 1 až 25 z 64

Téma: Bod uprostřed LCD aceru >alzasoft

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Bod uprostřed LCD aceru >alzasoft

Ja jsem kvuli podobnemu problemu psal na linku SOS pro spotrebitele a tohle mi napsali. Cituji:

----------------------------------------------------------------------
    Přijali jsme Váš dotaz v tomto znění:
    Dne 3.3.2006 jsem zakoupil LCD monitor. Objednal jsem ho po internetu a vyzvedl osobne. Az doma po rozbaleni krabice jsem zjistil, ze monitor uz pravdepodobne nekdo prede mnou pouzival. Vnitrni baleni komponentu monitoru nebylo originalni a chybel navod. Monitor ma vadne pixely, kvuli kterym ho pravdepodobne puvodni majitel vratil. Jak se mohu branit proti takove neserioznosti prodejce? Dekuji za odpoved.

Naše vyjádření k němu (č. 10134/IS-77) připravené v souladu se smluvními podmínkami SOS (http://poradna.spotrebitele.info/smlpodminky.php):
    Při nákupu na dálku máte právo na odstoupení od slouvy do 14 dnů bez udání důvodu - to jen tak na úvod. Jinak máte právo na odstoupení od smlouvy pro nedodání českého návodu (§616 Občanského zákoníku - shoda s kupní smlouvou). Můžete také využít reklamaci kvůli pixelům. Chtělě bych Vás ale upozornit, že prodávající se povinen řádně informovat kupujícího o vlastnostech výrobku, způsobu použití.. Této povinnosti se nemůže nijak zbavit (§9 Zákon o ochraně spotřebitele - informační povinnost).
    ----------------------------------------------------------------------

Treba ti to pomuze. Ono je asi jedno, jake podminky pro reklamaci LCD si vymysli vyrobce, ale i jeden pixel je asi duvodem k reklamaci. Me nakonec v CC monitor vymenili, protoze byl opravdu pouzivany, tak jsem ani tenhle navod nemusel pouzivat. V pripade Alzasoftu to mozna ale bude "beh na dlouhou trat".
    Naposledy upravil briketa; 29.03.2006 v 12:18.
    PC: Intel Pentium G2020, GigaByte GA-Z68AP-D3, Crucial 2 x 4096MB DDR1333 Dual, Maxtor DiamondMax 23 500GB S-ATA, Asus Radeon HD6770 10242MB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T, Windows 8.1 Pro
    NB: Dell D830, T7500, 2 x 2GB RAM, 160GB HDD, WSXGA+, Nvidia Quadro NVS 140M

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Reklamácia LCD SONY HS74P X-Black
    Založil GABO v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 16.11.2006, 13:14
  2. aky 19 a alebo 17 LCD
    Založil pageup-pagedown v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 29.07.2005, 12:24
  3. Nefunkčnost LCD monitoru po jeho rozebrání
    Založil Matio v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 18