Ja jsem kvuli podobnemu problemu psal na linku SOS pro spotrebitele a tohle mi napsali. Cituji:
----------------------------------------------------------------------
Přijali jsme Váš dotaz v tomto znění:
Dne 3.3.2006 jsem zakoupil LCD monitor. Objednal jsem ho po internetu a vyzvedl osobne. Az doma po rozbaleni krabice jsem zjistil, ze monitor uz pravdepodobne nekdo prede mnou pouzival. Vnitrni baleni komponentu monitoru nebylo originalni a chybel navod. Monitor ma vadne pixely, kvuli kterym ho pravdepodobne puvodni majitel vratil. Jak se mohu branit proti takove neserioznosti prodejce? Dekuji za odpoved.
Naše vyjádření k němu (č. 10134/IS-77) připravené v souladu se smluvními podmínkami SOS (http://poradna.spotrebitele.info/smlpodminky.php):
Při nákupu na dálku máte právo na odstoupení od slouvy do 14 dnů bez udání důvodu - to jen tak na úvod. Jinak máte právo na odstoupení od smlouvy pro nedodání českého návodu (§616 Občanského zákoníku - shoda s kupní smlouvou). Můžete také využít reklamaci kvůli pixelům. Chtělě bych Vás ale upozornit, že prodávající se povinen řádně informovat kupujícího o vlastnostech výrobku, způsobu použití.. Této povinnosti se nemůže nijak zbavit (§9 Zákon o ochraně spotřebitele - informační povinnost).
----------------------------------------------------------------------
Treba ti to pomuze. Ono je asi jedno, jake podminky pro reklamaci LCD si vymysli vyrobce, ale i jeden pixel je asi duvodem k reklamaci. Me nakonec v CC monitor vymenili, protoze byl opravdu pouzivany, tak jsem ani tenhle navod nemusel pouzivat. V pripade Alzasoftu to mozna ale bude "beh na dlouhou trat".