jo souhlasim,ale mensi latenci to mit nebude.2 Zorg:
nevim jak ty ramky presne pracujpu v DUAL modu, ale tipoval bych ze to bude podobne jako u RAIDU (ted nevim jestli 0 nebo 1 ), tzn.: ze se bude napr. zapisovat soucasne do obou, do kazde polovina dat, teoreticky by melo byt 2x rychlejsi, pokud nebereme do uvahy latence apod.
dyt to primo vyplyva z toho 128bit pristupu, proste najednou nezapisujes a nectes jen 64bit ale 128bit takze to musi byt rychlejsi
Priznavam se,ze jsem v tomhle ohledu skeptik, protoze Athlonu staci jedna DDR a vyuzije se cela sirka FSB. Takze narust prenosove rychlosti vyuzijou jen grafika,PCI atd a to uz se tolik nepozna,jako CPU.
To vypada "slibne",nakej narust tam je,ale je to presne 4.3%. To by tak sedelo.Ale neni to narust protoze pri 128 bit tam mas dvakrat tolik pameti co pri 64 bit?no nevim ale bez dualu DDR jsem v 3d marku a overclocku s CL 2 jsem nameril 10280 bodu a s Dualem DDR CL 2 mi to dalo pěknejch 10720 takze je videt ze celkove to pomaha testy jsem opakoval 3x![]()
2Koumes:
Uznavam,ze jsem LAMA a jeste jsem neudelal prilis testu,abych si to overil.S tim UTckem a Doomem to urcite prubnu.Zda se,ze Doom i UT by mohli hodne vytezovat AGP a AGP8x je tusim ~2GB/sec? Takze to uz by bylo znat.
Mimochodem,kdyby byla nForce na 2 procesory a kazdej mel jednu banku, to by byl hukot...Nebo by stacilo mit 2xDDR400 a FSB 400 (DDR800) a kam by slo Pentium4... Ale ikdyby ste dali 2xDDR200 a FSB 200 (DDR400) tak by furt proc vyuzival jen tu jednu banku DDR200 - takhle je nForce udelana (pokud ja vim). Kdyby to takhle slo, daly by se pouzit lepsi pameti, pustit je jen na DDR200 a snizit latence.