Citace Původně odeslal peta303
Nezbývá než pak znovu fr konvertovat - toto se používá, pokud se zvuk rozchází s videem - a ten posun není konstantní s časem, často se to stává při nahrávání z TV karty, apod. (mě už ne), tímto působem se to srovná a max. zbývá konstantní odchylka -> interleve. Teď už nebrání převést si FR na těch 25fps - není to ideální, ale pořád lepší, než pokud by se to mělo rozcházet.
No tedy to prevedu na ten framerate aby to bylo synchoni se zvukem, ale kdyz to potom zase zpet prevedu na 25fps, tak jsem prece zas tam kde jsem byl - mam video na 25fps, ale nesedi k nemu zvuk. V tom je prave ten hacek, proto se obycejne video necha na 25fps a upravuje se potom zvuk. Nebo je nekde nejakej figl v VM?
Citace Původně odeslal peta303
Tak tady zadáš "-1238" nebo "1238", podle toho "kam" ti to utíká (je to v ms, mluvím o 1.5.10) a je to. Toto je pro případ, kdy je zvuk posunut v celém videu o konstantní časový úsek - tzn. ta 1s je tam "mimo" na začátku i na konci.
to je jasne, ale to prave vyuzijes malokdy, protoze prave vetsina problemu se tyka toho postupneho rozchazeni audia a videa, aneb rozdilnosti frekvence krystalu na TV a zvukove karte.