Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: reklamace klapající myši

Standardní reklamace klapající myši

čau!

potřeboval bych zase nějakou právní radu. Asi rok a půl mám myšárnu logitech mx510. Vše bylo Ok, ale asi před měsíce začalo levý tlačítko klapat, než cvakne mikrospínač tlačítka(při způsobu mého mačkání - cca v urovni kolečka, né na konci tlačítek). Takže neklape spínač, nýbrž plast doléhající na něj. Což mě při velmi tichém prostředí a PC fakt prudí. Reklamace proběhla, dodavatel nezjistil závadu. Co s tím? Chápu, že někdo kdo má puštěnej zvuk u PC a v jeho baráku probýhá rekonstrukce tak to není problém, ale pro mě je to VELKEJ problém, a myšárna je pro mě nepoužitelná.
    Naposledy upravil russianblue; 23.03.2006 v 17:15.

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní Re: reklamace klapající myši

pokud je mys funkcni a splnuje vsechno, co o ni najdes u prodejce/dodavatele/reklamnich letacich, tak se imho neda nic delat. to, ze klavesnice a mysi zacnou po jiste dobe cvakat je proste fakt.
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

no ono je to dost těžko posouditelné, podle mě se nejedná o opotřebování, když myš cca v 1/3 záruky takto začne haprovat. Já si myslím, že je to např. vada konstrukce. Co ty na to?

Mám MX518 a dělá mi to samé a taky mne to točí. Ten plast má asi nějakou tvarovou paměť, že se časem vykřiví Bojím se, že na reklamaci ti to neuznají (pokud ta myš jinak funguje). Přemýšlel jsem, že poruším záruční podmínky, rozeberu ji a ten plast nahřeji a srovnám. Ale zatím vítězí má lenost.
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Mám 510 a to samé, ale pravé tlačítko. Jednou tu myslím Rainbow psal, že odchází mikrospínač, a je jen otázka času, kdy odejde úplně, tak buďme trpěliví a zatím to musím překousnout. U mě je to otázka "rozhýbání", po několika (desítkách) cvaknutí funguje tlačítko zase dobře, tedy necvaká nadvakrát.
    E2140 w/Gemin II, P35-DS3, 2GB Vitesta 800+, 8800GTS 512, Hitachi T7250, Samsung F3 HD502HJ, Logitech G5, Logitech K300, Dell 2209WA, Corsair HX520
    Olympus E-300 + ME-1|ZD 1445|ZD 4015|Auto-Yashinon DX 50/1.7|Pentacon Electric 135/2.8 MC
    Dali 850 Red Line (Seas + Vifa) | Rotel RC-971 | 2x SPV100p+ | Onkyo SE-200 | Paolo speaker cable
    Dell D610 (P-M Sonoma 2.26GHz, 2GB DDR2, 80GB 7.2k, Radeon X300, DVDRW, BT, IrDA, WiFi, 14.1" SXGA+)
    Xbox 360 | 120GB

a co takhle to vypodlozit panove?

už jsem to opravil - vypodložením. Takže další reklamace už nebude.
    víc info
    http://4um.ocguru.cz/showthread.php?p=582547#post582547

Citace Původně odeslal russianblue
    čau!

potřeboval bych zase nějakou právní radu. Asi rok a půl mám myšárnu logitech mx510. Vše bylo Ok, ale asi před měsíce začalo levý tlačítko klapat, než cvakne mikrospínač tlačítka(při způsobu mého mačkání - cca v urovni kolečka, né na konci tlačítek). Takže neklape spínač, nýbrž plast doléhající na něj. Což mě při velmi tichém prostředí a PC fakt prudí. Reklamace proběhla, dodavatel nezjistil závadu. Co s tím? Chápu, že někdo kdo má puštěnej zvuk u PC a v jeho baráku probýhá rekonstrukce tak to není problém, ale pro mě je to VELKEJ problém, a myšárna je pro mě nepoužitelná.
    neskutecni vcera v noci mi tohle zacala delat moje mx310, mam ji od vánoc.. mě to ovšem taky strašně vadí, už sem to chtěl dnes posílat na reklamaci, ale nechápu proč to jako neuznavaj ? diť to je uplně nepřirozený to cvakání...
    AMD XP-M@2,6GHZ ,1GB RAM ,X1950GT@607,1580
    http://casemod1.wz.cz
    SONY Vaio VGN-CR11S/W
    levné letenky do USA

Citace Původně odeslal -martin-
    neskutecni vcera v noci mi tohle zacala delat moje mx310, mam ji od vánoc.. mě to ovšem taky strašně vadí, už sem to chtěl dnes posílat na reklamaci, ale nechápu proč to jako neuznavaj ? diť to je uplně nepřirozený to cvakání...
    no nevim, ale kdybyste meli v ruce moji ultralevnou 620dpi A4tech, stojici nyni cca 90Kc, tak byste nejaky cvakani neresili. ta i permanentne vrze. nicmene kdykoliv to muzu poresit par drobnymi upravami stejne jako vy vsici nestastnici. ja proste nejak nechapu, proc chcete resit nejakou reklamaci zalezitosti, ktera nebrani pouzivani zarizeni, kdyz si to muzete sami "opravit" behem 5 minut

nastíním ti můj pohled.

jdu do krámu, a chci si koupit kvalitní "držák! myš. Á logitech má 5let, stojí sice 6x tolik neř nějaká geniuska, ale určitě ten logitech bude dobrej. Vesele si doneseš domů myš, používáš a po 1/5 záruční lhůty začne "cvakat a klapat". Navíc máš fakt tichej kompl, takže to jde slyšet. A protože si vrazil do té myši tolik, tak očekáváš nějakej servis. Kterej se nekoná, i když jak sem říkal, jsem přesvědčen, že se jedná o konstrukční vadu. takže aby si spokojeně mohl zařízení používat dál, tak jej musíš upravit. Tím přijdeš o tu "úžasnou pětiletou záruku". Kdyby byla záruka 6měsíců, tak nic neřeknu, a ani bych si jí nekoupil, ale takhle se nemůžu zbavit pocitu, že to logitech trochu odflákl. Buď měli snížit cenu, záruku nebo zlepšit servis

nastíním ti můj pohled.

jdu do krámu, a chci si koupit kvalitní "držák! myš. Á logitech má 5let, stojí sice 6x tolik neř nějaká geniuska, ale určitě ten logitech bude dobrej. Vesele si doneseš domů myš, používáš a po 1/5 záruční lhůty začne "cvakat a klapat". Navíc máš fakt tichej kompl, takže to jde slyšet. A protože si vrazil do té myši tolik, tak očekáváš nějakej servis. Kterej se nekoná, i když jak sem říkal, jsem přesvědčen, že se jedná o konstrukční vadu. takže aby si spokojeně mohl zařízení používat dál, tak jej musíš upravit. Tím přijdeš o tu "úžasnou pětiletou záruku". Kdyby byla záruka 6měsíců, tak nic neřeknu, a ani bych si jí nekoupil, ale takhle se nemůžu zbavit pocitu, že to logitech trochu odflákl. Buď měli snížit cenu, záruku nebo zlepšit servis
    ouk, muj pohled (zadny flame):

ja si nemyslim, ze logitech je nejak uzasna znacka co do mechanicke kvality. kdysi sem mel takovou jejich lepsi klavesnici a do ctvrt roku sla do hajzlu (mechanicky) jako kdybych mel chicony9810 za 80,-.

nicmene urcite kdyz se zamyslis, zjistis, ze tvuj usudek je chybny. logitech neni koss, ten ti proste nebude menit mys jen proto ze "cvaka". tolik penez za mys platis za ten jejich MX senzor, hezouckej soft a (ted uz rejpu) PR oddeleni a designery. Jinak ta znacka (imho) nijak nevybocuje z prumeru, to je jen umely hype. tvoje oznaceni "konstrukci vada" se (opet imho) da v poklidu zaradit do skatulky "bezne opotrebeni". bohuzel.

Wink Re: reklamace klapající myši

no právo má vždy minimálně dva výklady. zde bych se přiklonil k mé verzi (protože je pro mě výhodnější), protože toto je myš hráčská,pro vysokou zátěž. A pokud "-martin-" cvaká již po 3 měsících ciž je do 5% záruční doby, tak se zde nedá o "běžném opotřebení" ani mluvit. Zase jen můj názor. Máme asi uplně jiný pohled na věc.

no právo má vždy minimálně dva výklady. zde bych se přiklonil k mé verzi (protože je pro mě výhodnější), protože toto je myš hráčská,pro vysokou zátěž. A pokud "-martin-" cvaká již po 3 měsících ciž je do 5% záruční doby, tak se zde nedá o "běžném opotřebení" ani mluvit. Zase jen můj názor. Máme asi uplně jiný pohled na věc.
    ja s tebou souhlasim. ale prodejce proste muze mit nazor, jaky sem popsal, s reklamaci te posle do <> (a este ti treba zkusi nauctovat 300,- za "neopravnenou reklamaci ). a obracej se na soud kvuli mysi za litr, ja osobne bych si treba vubec netroufnul odhadnout, jak by v teto veci dopadl takovy znalecky posudek.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Obavam se, ze jedine zpusob by byl, pokud by byla u mysi uvedena napr hlucnost v dB, pak by to slo reklamovat, ale dokud je dana vec funkcni ... . Smozrejme existujou obchody (v cr opravdu vyjimecne), kterej jsou ochotny resit i reklamace typu "je to nejake divne", jen proto, aby zakaznik byl spokojeny. Ale pravne vynutitelne to neni.

BTW: Mam MX500 uz cca 2 roky a (klep, klep, klep) je naprosto vpohode.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ + nekolik citaci z ruznych webu
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 11.08.2007, 17:13
  2. Alzasoft - Martin Jakubec: reklamace grafiky :-(
    Založil Jey v sekci fóra Zkušenosti s prodejci
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 09.01.2005, 12:39
  3. Reklamace WD400BB - jaké máte zkušenosti s Librou?
    Založil peta303 v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 21.11.2003, 16:34
  4. Průzkum reklamace v HK
    Založil Michal-Tučný v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 13.09.2003, 23:03

Pravidla přispívání