Jezevec: nedá mi to nereagovat ohledně Mironetu z pohledu "koncáka".
Shodneme se asi na tom, že ve své době byl Mironet skutečně lidmi oblíbený a zákazníci se jen valili, stejně jako je dnes oblíbený Czechcomputer. Tohle slastné období končí vzestupem konkurence a zátahem BSA, což je tuším rok 2000.
Ing. Novotný byl ale podle mne prvním, kdo prodával počítače tak nějak "friendly", že člověk prostě neměl pocit, že je jen kavka k oholení a rád se vracel (to samé dnes CC).
Věci se ale někdy komplikujou a i v oblasti HW jsme už viděli kruté pády (viz Monima). Nicméně, i když do Mironetu už dávno jako pravidelný zákazník nechodím, přesto pro mne ta značka má příchuť něčeho příjemného. Samozřejmě ale nápad s "franchisingem" už byl plný háčků a oddělení OG byla asi přirozená reakce, nicméně samotným jim podle mne lépe není.
Byl jsem nedávno v břevnovské prodejně a co na mne dýchlo, byl amatérismus až diletantismus prodejce bez jakékoliv schopnosti jednání se zákazníky a celkem nízká kultura prodeje jako v dávných "dřevních" dobách. Člověk si s povzdychnutím vzpomene na "staré zlaté časy".
Tímhle příspěvkem jsem chtěl pouze říct, že šmé se u Mironetu najdou jako u všech firem. Dovol mi přidat k Tvým citátům ještě jeden:
"Na pozadí každého velkého majetku je zločin".
BTW pamatuješ si jako insider na jeho poměrně atraktivní přítulkyni Mgr. Rambouskovou? Ale mám pocit, že už spolu dávno nechodí![]()