Citace Původně odeslal BeachKEN
AM2 bude mít logicky vyšší cenovou politiku z toho důvodu, že nasazená CPU budou tikat na frekvencích 2.4GHz a vyšší (zpočátku), takže pokud by se pak dělalo srovnání CPUs na stejné frekvenci a rozdílným socketem, cena bude podobná, rozdíl v řádech stokorun, ale to je pouhá spekulace. DDR2 jsou solidní, hlavně pokud se jedná o lepší moduly s nižší latencí, kterých je sice jako šafránu, ale na gaming rig si nikdo šlupky stejně kupovat nebude, co si budeme povídat že? Hlavně se musím opět opakovat, že jejich výhoda spočívá ve standardizaci u JEDECu (vyloučení konfliktů s hw - tj. že už by neměly být problémy s tím, které desce budou šmakovat tyto nebo támhlety paměti a v případě AMD64 - mem. controller) a nižší Voltáží.
tak s těmi DDR2 jako investicí do budoucna bych to neviděl tak růžově. přeci jenom o rok (maximálně 2) později přijdou DDR3, které jsou díky Nvidii a ATI na trochu jiné úrovni než DDR2. navíc DDR2 s nízkou latencí stojí balík, což u DDR3 nehrozí, protože se výrobcům již zaplatily investice, které dali do vývoje. navíc přecházet ze 128 bitu na 128 bit s horším timingem je skutečně jen zoufalý tah pro jedince, kteří chtějí těch pár procent výkonu za každou cenu. jediné pozitivum vidím v tom, že AM2 budou nejspíš využívat i platformy s DDR3.

Makám v práci, tak dodatečná kontrola pravopisu občas odpadne a pak je to bohužel vidět )
OK. já jen, že jsi zbytek toho textu měl v cajku, tak tohle bylo jak pěst na oko

Tato situace mi totiž připomíná dobu nedávno minoulou, kdy Palomina fungovala se starými SDR DIMMy a následný příchod DDR266 nebo se vám snad tato éra nějak vytratila z myslí?
ano, ano. to je slovo do pranice. v každém případě tento přechod nemohl AMD uškodit. přecházelo se na paměti, které měli stejný timing a latence, ale pracovaly na daleko vyšších frekvencích, což zajistilo parádní propustnost. ostatně až s příchodem DDR modulů dokázalo AMD plnohodnotně konkurovat Intelu, protože rychlé paměti s dobrou propustností AMD sedly. ovšem u DDR2 se obávám opaku :/ zde dostane AMD ránu, kterou dostalo naposledy za dob SDR. protože paměti s velkou propustností a otřesným timingem jsou přesně to, co žene vodu na mlýn Intelu. ostatně proto jsem natolik skeptický vůči AM2. jako dlouholetý a spokojený uživatel AMD se teď dívám, jak můj oblíbený výrobce procesorů investoval mraky peněz do vývoje něčeho, co bude vzhledem k ceně propadákem