tak s těmi DDR2 jako investicí do budoucna bych to neviděl tak růžově. přeci jenom o rok (maximálně 2) později přijdou DDR3, které jsou díky Nvidii a ATI na trochu jiné úrovni než DDR2. navíc DDR2 s nízkou latencí stojí balík, což u DDR3 nehrozí, protože se výrobcům již zaplatily investice, které dali do vývoje. navíc přecházet ze 128 bitu na 128 bit s horším timingem je skutečně jen zoufalý tah pro jedince, kteří chtějí těch pár procent výkonu za každou cenu. jediné pozitivum vidím v tom, že AM2 budou nejspíš využívat i platformy s DDR3.Původně odeslal BeachKEN
OK. já jen, že jsi zbytek toho textu měl v cajku, tak tohle bylo jak pěst na okoPůvodně odeslal BeachKEN
ano, ano. to je slovo do pranice.Původně odeslal BeachKEN
v každém případě tento přechod nemohl AMD uškodit. přecházelo se na paměti, které měli stejný timing a latence, ale pracovaly na daleko vyšších frekvencích, což zajistilo parádní propustnost. ostatně až s příchodem DDR modulů dokázalo AMD plnohodnotně konkurovat Intelu, protože rychlé paměti s dobrou propustností AMD sedly. ovšem u DDR2 se obávám opaku :/ zde dostane AMD ránu, kterou dostalo naposledy za dob SDR. protože paměti s velkou propustností a otřesným timingem jsou přesně to, co žene vodu na mlýn Intelu. ostatně proto jsem natolik skeptický vůči AM2. jako dlouholetý a spokojený uživatel AMD se teď dívám, jak můj oblíbený výrobce procesorů investoval mraky peněz do vývoje něčeho, co bude vzhledem k ceně propadákem
![]()

Odpověď s citací