A to jsi vzal kdePůvodně odeslal kvoco
Od dob rev.E už to dávno neplatí a DFI desky se dělají pro tento socket také (a taktovat se na nich dá skvěle, ostatně jako je u DFI zvykem), vyjma LP nF4 série, to uznávám. Dneska je stejný problém si koupit slušně taktovatelný Venice jak na 754, tak na 939!
Jansko Hransko:
Pokud vím, dost zkreslené představy nemám a dost často se ty moje "představy" potvrdily, jelikož hledám informace (neříkám že všechny na 100% platí), případně ty věci zkouším. Ano, AM2 jsem ještě (zatím) nezkusilad 754 - za ty peníze, za které se dá taková "popelnice" postavit není co řešit, rozdíl ceny vs. 3%-6% výkonu na socketu, který má být do prázdnin značně inovován mi nepřijde jako moudré řešení, tomu snad dobře rozumíš sám.
Koukám na to z pohledu ceny/výkonu/investice do budoucna a né se honit za body v Markách, tento nekonečný boj mě bohužel již přestal bavit (mám dnes jinou zábavu která mě uspokojuje a hlavně mi něco dává), což ale není tvůj případ.
AM2 bude mít logicky vyšší cenovou politiku z toho důvodu, že nasazená CPU budou tikat na frekvencích 2.4GHz a vyšší (zpočátku), takže pokud by se pak dělalo srovnání CPUs na stejné frekvenci a rozdílným socketem, cena bude podobná, rozdíl v řádech stokorun, ale to je pouhá spekulace. DDR2 jsou solidní, hlavně pokud se jedná o lepší moduly s nižší latencí, kterých je sice jako šafránu, ale na gaming rig si nikdo šlupky stejně kupovat nebude, co si budeme povídat že? Hlavně se musím opět opakovat, že jejich výhoda spočívá ve standardizaci u JEDECu (vyloučení konfliktů s hw - tj. že už by neměly být problémy s tím, které desce budou šmakovat tyto nebo támhlety paměti a v případě AMD64 - mem. controller) a nižší Voltáží.Původně odeslal vauxhall.uk
Nějak mi přijde, že jste nepochopili co autor (já) chtěl říci ohledně rozdílu 754/939 vs AM2. Zaměřil jsem se na poukázání toho, že AM2 bude mnohem trvalejší platformou do budoucna (ano, za rok může dojít opět ke změně socketu), hlavně pokud dojde na implementaci DDR3 ve formě flashe BIOSu na deskách.
Makám v práci, tak dodatečná kontrola pravopisu občas odpadne a pak je to bohužel vidětPůvodně odeslal vauxhall.uk
)
Tato situace mi totiž připomíná dobu nedávno minoulou, kdy Palomina fungovala se starými SDR DIMMy a následný příchod DDR266 nebo se vám snad tato éra nějak vytratila z myslí?![]()