Výsledky 1 až 25 z 118

Téma: Životnost socketu 939

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Životnost socketu 939

Citace Původně odeslal kvoco
    To BeachKEN:
    754 si dnes kupi...iba ten kto ma naozaj malo penazi...
    ma dost nevyhod...co sa tyka kvality dosiek, a taktovania sa v ziadnom pripade nerovna s939...
    A to jsi vzal kde Od dob rev.E už to dávno neplatí a DFI desky se dělají pro tento socket také (a taktovat se na nich dá skvěle, ostatně jako je u DFI zvykem), vyjma LP nF4 série, to uznávám. Dneska je stejný problém si koupit slušně taktovatelný Venice jak na 754, tak na 939!

Jansko Hransko:
    Pokud vím, dost zkreslené představy nemám a dost často se ty moje "představy" potvrdily, jelikož hledám informace (neříkám že všechny na 100% platí), případně ty věci zkouším. Ano, AM2 jsem ještě (zatím) nezkusil ad 754 - za ty peníze, za které se dá taková "popelnice" postavit není co řešit, rozdíl ceny vs. 3%-6% výkonu na socketu, který má být do prázdnin značně inovován mi nepřijde jako moudré řešení, tomu snad dobře rozumíš sám. Koukám na to z pohledu ceny/výkonu/investice do budoucna a né se honit za body v Markách, tento nekonečný boj mě bohužel již přestal bavit (mám dnes jinou zábavu která mě uspokojuje a hlavně mi něco dává), což ale není tvůj případ.

Citace Původně odeslal vauxhall.uk
    opět nesmysl. píšeš o downgradu, protože si asi pocítil, že nevyužíváš těch pár procent výkonu navíc, co ti přinesl s939. ovšem u s939 je ten rozdíl už prokázaný. AM2 vs s939 vyznělo podle prvních testů pro s939. jistě, je to nová technologie a mají ještě čas to doladit, ale zatím to nevypadá slibně. pak věc druhá, ovšem nepominutelná, tj. cena nového výrobku. byl by marketingový nesmysl nasazovat cenu AM2 pod cenu s939, tudíž příchod AM2 bude mít blahodárný vliv na cenu s939, tudíž jestli čekat do léta, pak na levnější s939.
    AM2 bude mít logicky vyšší cenovou politiku z toho důvodu, že nasazená CPU budou tikat na frekvencích 2.4GHz a vyšší (zpočátku), takže pokud by se pak dělalo srovnání CPUs na stejné frekvenci a rozdílným socketem, cena bude podobná, rozdíl v řádech stokorun, ale to je pouhá spekulace. DDR2 jsou solidní, hlavně pokud se jedná o lepší moduly s nižší latencí, kterých je sice jako šafránu, ale na gaming rig si nikdo šlupky stejně kupovat nebude, co si budeme povídat že? Hlavně se musím opět opakovat, že jejich výhoda spočívá ve standardizaci u JEDECu (vyloučení konfliktů s hw - tj. že už by neměly být problémy s tím, které desce budou šmakovat tyto nebo támhlety paměti a v případě AMD64 - mem. controller) a nižší Voltáží.

Nějak mi přijde, že jste nepochopili co autor (já) chtěl říci ohledně rozdílu 754/939 vs AM2. Zaměřil jsem se na poukázání toho, že AM2 bude mnohem trvalejší platformou do budoucna (ano, za rok může dojít opět ke změně socketu), hlavně pokud dojde na implementaci DDR3 ve formě flashe BIOSu na deskách.

//edit:
    nač tak tvrdé skloňování?
    Makám v práci, tak dodatečná kontrola pravopisu občas odpadne a pak je to bohužel vidět )

Tato situace mi totiž připomíná dobu nedávno minoulou, kdy Palomina fungovala se starými SDR DIMMy a následný příchod DDR266 nebo se vám snad tato éra nějak vytratila z myslí?
    Naposledy upravil BeachKEN; 22.03.2006 v 11:58.

Synology DS213j - 2x2TB WD Red
    MacMini, 8GB RAM Crucial / Intel 330 180GB
    MacBook Pro 13 (mid 2012), 8GB RAM Crucial, Crucial m4 256GB
    iPad Pro / iPhone SE

k socketu 754 jedna poznamka - na kompu pro pribuzneho jsem nechtel detailne ladit system a byl jsem dost prekvapeny jak malo se projevilo v 3dmarku03 rozdilne taktovani 10*240, 10*250 a 10*260 u winchestera [vse pokud mozno na auto], takze automaticky bych ho neschazoval, pokud nekdo jde tvrde po pomeru cena/vykon, tak to muze byt skutecne dobra volba
    driv, myslim ze to bylo na svetuhardware byl test ruznych prociku a grafiky 7800gt a na 2600Mhz nataktovany sempron vubec nemel spatne vysledky
    AMD Dual core Opteron 170@2600Mhz [260*10] 1,392Vcore, DFI LANPARTY nF4 nF4 SLI-DR, G.Skill 2Gb PC4000 HZ Series Dual Channel kit, BFG 8800 GT @774,1836x2046, Corsair HX620, LOGITECH MX510, SKYSTAR2 satelit, EIZO FlexScan L768 (6.domaci generace - 486DX66, PentiumPro200, Athlon SlotA 550Mhz, Athlon Tbird 1400Mhz, Athlon Barton 2500+)

vodnik: WB set od Pirse poslední revize, expanzka Cape Coolplex PRO 10, radiator Kadett E via Erty na nem Papst 4412 F/2GL, Eheim 1048 NE VZDY JSEM ON-LINE, NENI CAS
    :[

Member Avatar uživatele vauxhall.uk
    Věk
    41
    Vliv
    266

Citace Původně odeslal BeachKEN
    AM2 bude mít logicky vyšší cenovou politiku z toho důvodu, že nasazená CPU budou tikat na frekvencích 2.4GHz a vyšší (zpočátku), takže pokud by se pak dělalo srovnání CPUs na stejné frekvenci a rozdílným socketem, cena bude podobná, rozdíl v řádech stokorun, ale to je pouhá spekulace. DDR2 jsou solidní, hlavně pokud se jedná o lepší moduly s nižší latencí, kterých je sice jako šafránu, ale na gaming rig si nikdo šlupky stejně kupovat nebude, co si budeme povídat že? Hlavně se musím opět opakovat, že jejich výhoda spočívá ve standardizaci u JEDECu (vyloučení konfliktů s hw - tj. že už by neměly být problémy s tím, které desce budou šmakovat tyto nebo támhlety paměti a v případě AMD64 - mem. controller) a nižší Voltáží.
    tak s těmi DDR2 jako investicí do budoucna bych to neviděl tak růžově. přeci jenom o rok (maximálně 2) později přijdou DDR3, které jsou díky Nvidii a ATI na trochu jiné úrovni než DDR2. navíc DDR2 s nízkou latencí stojí balík, což u DDR3 nehrozí, protože se výrobcům již zaplatily investice, které dali do vývoje. navíc přecházet ze 128 bitu na 128 bit s horším timingem je skutečně jen zoufalý tah pro jedince, kteří chtějí těch pár procent výkonu za každou cenu. jediné pozitivum vidím v tom, že AM2 budou nejspíš využívat i platformy s DDR3.

Makám v práci, tak dodatečná kontrola pravopisu občas odpadne a pak je to bohužel vidět )
    OK. já jen, že jsi zbytek toho textu měl v cajku, tak tohle bylo jak pěst na oko

Tato situace mi totiž připomíná dobu nedávno minoulou, kdy Palomina fungovala se starými SDR DIMMy a následný příchod DDR266 nebo se vám snad tato éra nějak vytratila z myslí?
    ano, ano. to je slovo do pranice. v každém případě tento přechod nemohl AMD uškodit. přecházelo se na paměti, které měli stejný timing a latence, ale pracovaly na daleko vyšších frekvencích, což zajistilo parádní propustnost. ostatně až s příchodem DDR modulů dokázalo AMD plnohodnotně konkurovat Intelu, protože rychlé paměti s dobrou propustností AMD sedly. ovšem u DDR2 se obávám opaku :/ zde dostane AMD ránu, kterou dostalo naposledy za dob SDR. protože paměti s velkou propustností a otřesným timingem jsou přesně to, co žene vodu na mlýn Intelu. ostatně proto jsem natolik skeptický vůči AM2. jako dlouholetý a spokojený uživatel AMD se teď dívám, jak můj oblíbený výrobce procesorů investoval mraky peněz do vývoje něčeho, co bude vzhledem k ceně propadákem
    On a given day, a given circumstance, you think you have a limit. And you then go for this limit and you touch this limit, and you think, ‘Okay, this is the limit.’ As soon as you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

ano, ano. to je slovo do pranice. v každém případě tento přechod nemohl AMD uškodit. přecházelo se na paměti, které měli stejný timing a latence, ale pracovaly na daleko vyšších frekvencích, což zajistilo parádní propustnost. ostatně až s příchodem DDR modulů dokázalo AMD plnohodnotně konkurovat Intelu, protože rychlé paměti s dobrou propustností AMD sedly. ovšem u DDR2 se obávám opaku :/ zde dostane AMD ránu, kterou dostalo naposledy za dob SDR. protože paměti s velkou propustností a otřesným timingem jsou přesně to, co žene vodu na mlýn Intelu. ostatně proto jsem natolik skeptický vůči AM2. jako dlouholetý a spokojený uživatel AMD se teď dívám, jak můj oblíbený výrobce procesorů investoval mraky peněz do vývoje něčeho, co bude vzhledem k ceně propadákem
    No já AM2 beru jako velice perspektivní hlavně pokud bude podpora DDR3, jinak to budou peníze spláchnuté do kanálu, ale to by snad již mělo být jasné o prázdninách, kdy začne AMD pouštět CPUčka na trh ve větším množství.

iPad Pro / iPhone SE

Member Avatar uživatele vauxhall.uk
    Věk
    41
    Vliv
    266

No já AM2 beru jako velice perspektivní hlavně pokud bude podpora DDR3, jinak to budou peníze spláchnuté do kanálu, ale to by snad již mělo být jasné o prázdninách, kdy začne AMD pouštět CPUčka na trh ve větším množství.
    na to jsem osobně taky zvědav. v každém případě to bude na uváženou, zda se někomu vyplatí po roce měnit desku a paměti. lepší bude počkat rovnou na DDR3. a stále ještě nebereme ohled na konkurenci, která, jak se mohlo dříve mylně zdát, nespí. ale uvidíme, jaká bude situace v létě. třeba se AMD povede zázrak
    On a given day, a given circumstance, you think you have a limit. And you then go for this limit and you touch this limit, and you think, ‘Okay, this is the limit.’ As soon as you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

A to jsi vzal kde Od dob rev.E už to dávno neplatí a DFI desky se dělají pro tento socket také (a taktovat se na nich dá skvěle, ostatně jako je u DFI zvykem), vyjma LP nF4 série, to uznávám. Dneska je stejný problém si koupit slušně taktovatelný Venice jak na 754, tak na 939!
    som predal moje adaty ktore mne isli na 620mhz ...a ten chalan mal Epox a teraz Abit nf4 s754..venice 3000+ a vobec sa nemoze dostat s pamatami cez 500mhz a to nieje sam.
    AMD Opteron 144, DFI LP UT nF4 Ultra-D, 1GB Corsair 400MHz, MSI GeForce 6600GT, 250GB WD2500KS SATAII Caviar SE16, NEC DVD_RW ND 4551A, Enermax Noisetaker 485W, Thermaltake WinGoV7000A

Citace Původně odeslal kvoco
    som predal moje adaty ktore mne isli na 620mhz ...a ten chalan mal Epox a teraz Abit nf4 s754..venice 3000+ a vobec sa nemoze dostat s pamatami cez 500mhz a to nieje sam.
    Teďka nevím, jestli si tu ze mě děláš "Dobrej den". To že se nejde dostat přes HTT250 v poměru 1:1 s 2 DS DIMM moduly je všeobecně známé, je to neduh socketu 754, který na takový provoz stavěný nebyl. Pokud by někdo měl 1GB modul s vysokým OC potenciálem, tak by to mělo být možné. To je však všeobecně (a dlouho) známo.

iPad Pro / iPhone SE

Naposledy upravil mokus; 01.04.2006 v 04:24.

FUN: Apple Mac Pro 4.1@5.1 • Intel Xeon W5680 • Kingston 3x8GB (triple-channel) 1333 ECC • EVGA GTX 670 • Crucial M200 256GB • WD Black 1TB • WD Green 1TB 3x
    MOBILE: HP EliteBook 8440p • Corsair 2x4GB • AVerTV Hybrid • Logitech VX Nano • Canon S95 • Apple iP6 16GB • Apple iPad Air 64GB • Apple iPod Nano 7G 16GB • Apple iPod Video 80GB
    WS: intel NUC i3 • Corsair 2x4GB • Crucial M4 512GB • intel Advanced-N 6235 • Samsung B2030HD
    HTPC: AMD X2 Toledo 4200+ • ASUS A8R-MVP • Scythe KatanaCu • Patriot 2x1GB • GB 8600GT+Zalman VF900-Cu • WD 640AAKS+SilentMAXX silencer • Pioneer DVR-212 • Leadtek WinFast TV2000XP Expert • Corsair HX520w • SilverStone LaScala LC17S • ONKYO TX-SR603E • JAMO E7 7.1 (2x E750 + 4x E700 + E7cen + E7sub) • Panasonic TX-55CS630E • Logitech WingMan FF GP • APC Back-UPS 650 • chlupy ze psa

Talking Re: Životnost socketu 939

Citace Původně odeslal mokus
    To určitě
    AMD 64 Toledo X2 4200+@6000+ MSI K8N Neo Platinum,4x1GB,ATI Sapphire Radeon HD 2600 XT Ultimate,SEAGATE 1x80;2x750GB SATA II;2x LG-DVD-RW.CHILL-520W.Monitor ASUS VW222S.

Member Avatar uživatele Comby
    Věk
    48
    Vliv
    264

Citace Původně odeslal mokus
    Podla mna to april nie je, pozri si zdroj spravy: DailyTech, 31.3.06, 10,44 hod.
    5400+ BE, M3A78, 2x2GB 800+, X1950Pro 512MB, Pro82+ 425W

Potrebuješ založiť s.r.o. alebo a.s.? Pošli SS.

Pochybuju, ze to je april, nevidim v tom nic zabavneho . A pripada mi to celkem logicke, i kdyz smutne.

One more turn, one more turn, one more turn .....

Citace Původně odeslal almanil
    Pochybuju, ze to je april, nevidim v tom nic zabavneho . A pripada mi to celkem logicke, i kdyz smutne.
    asi neni, protoze pro officePC je to proste levnejsi reseni, a top proste nemuze byt dvojmo....
    Naposledy upravil mokus; 03.04.2006 v 01:53.

FUN: Apple Mac Pro 4.1@5.1 • Intel Xeon W5680 • Kingston 3x8GB (triple-channel) 1333 ECC • EVGA GTX 670 • Crucial M200 256GB • WD Black 1TB • WD Green 1TB 3x
    MOBILE: HP EliteBook 8440p • Corsair 2x4GB • AVerTV Hybrid • Logitech VX Nano • Canon S95 • Apple iP6 16GB • Apple iPad Air 64GB • Apple iPod Nano 7G 16GB • Apple iPod Video 80GB
    WS: intel NUC i3 • Corsair 2x4GB • Crucial M4 512GB • intel Advanced-N 6235 • Samsung B2030HD
    HTPC: AMD X2 Toledo 4200+ • ASUS A8R-MVP • Scythe KatanaCu • Patriot 2x1GB • GB 8600GT+Zalman VF900-Cu • WD 640AAKS+SilentMAXX silencer • Pioneer DVR-212 • Leadtek WinFast TV2000XP Expert • Corsair HX520w • SilverStone LaScala LC17S • ONKYO TX-SR603E • JAMO E7 7.1 (2x E750 + 4x E700 + E7cen + E7sub) • Panasonic TX-55CS630E • Logitech WingMan FF GP • APC Back-UPS 650 • chlupy ze psa

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Sestavy 754 vs 939 co vzít, co zlepšit ?
    Založil Oneeye_IO v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 28
    Poslední příspěvek: 01.01.2006, 17:59
  2. 06/05 jakou desku pro OC A64 3000+ do socketu 939 ???
    Založil bart12 v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 26.06.2005, 23:00
  3. Galaxi CPU block a socket 939
    Založil NazQul v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 17.05.2005, 16:45
  4. Sempron 3200+ - Socket 939 - dostupnost na trhu
    Založil BlackMC v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 23
    Poslední příspěvek: 20.04.2005, 13:12
  5. Urvana pacička na socketu