Výsledky 1 až 25 z 53

Téma: Z ceho vychazet? Super PI nebo Prime95?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Z ceho vychazet? Super PI nebo Prime95?

Citace Původně odeslal Rainbow
    No teoreticky tam moze byt nejaky bug, ale ked to ukazuje konkretne nejake chyby, tak pochybujem. Ja pouzivam este tu starsiu verziu 5.07.
    HW, ktory neprejde cez GoldMemory, ma nejaky problem, ktory treba odstranit pred tym, ako sa zacne pouzivat. Pri opravovani dosiek testujem takto:
    1. GoldMemory - quick
    2. Duke Nukem 3D Atomic Edition - nechat prebehnut vsetky dema dokola - so zlym HW mrzne alebo pada, je to aj celkom dobry benchmark priepustnosti RAM a zbernic - 800x600 neakcelerovane - vsetko PII vyssie by to teoreticky malo zvladat bez problemov (s Intel chipsetmi vacsinou aj prakticky), ale napr. slavny Abit NF7-S + PCI grafika = uplne brutalne to seka
    3. Windows 98SE - nabootovanie, prime95 a este jeden test (treba na to pomaly disk) - naklikat spustanie vela programov naraz (Outlook Express, MSIE, Wordpad, HTML help, System Info, ...) - toto mi na jednej doske spolahlivo mrzlo aj ked prime95 isiel bez chyby!
    4. Slax LiveCD - so zlym HW casto padne pri bootovani

A este jedna zaujimavost - mam nestabilny notebook. Prime95 bez problemov, goldmemory bez problemov, ale ked v Linuxe spustim rozbalovanie .tar.gz suboru, tak to padne po par sekundach. Instalacia Firefoxu vo Windows tak isto (pravdepodobne pouziva rovnaku kompresiu).

Já jsem zkoušel verzi 6.68 a při 4x512 RAM prostě neprojede.Samozřejmě jsem zkoušel všechno možné(jak už jsem psal testoval jsem ramky po dvojicich.nechával jsem běžet Prime třeba 12 hodin - testy Blend a In-place large FFTs .Pouštěl jsem 3Dmark 03 + Prime.Práce s Videm,hry atd.)došel jsem k závěru že chyba je na straně Gold memory
    AMD Athlon II X3 435 ;Asus M2N-E nForce 570 Ultra;Primecooler PC-HP4 SuperSilent Heatpipe + Fan Arctic 9225 PWM;A-Data 2x2GB DDR2 800MHz CL5;Gigabyte GV-R785WF2-2GB,Western Digital 640 AAKS,Optiarc 7203S;NEC 3540A;Creative Audigy 2;Thermaltake Soprano;Coler Master Aerogate III;Enermax MODU82+ 525W;Benq 2420 HDB;Genius SW 5.1 Home Theatre.

Standardní Re: Z ceho vychazet? Super PI nebo Prime95?

GoldMemory 6.68 nie je prave podarena verzia.(pada aj na 100% stabilnom nepretocenom kompe - teda aspon mne) Ovela lepsia ja 5.07
    btw.: obcas si vytvaram instalacie pomocou Installeru VISE (nie wise ale vise), ktory ma fakt dost dobru kompresiu. Sranda je ta, ze ak potom ten instalacny balik spustim na kompe ktory ma co i len malu chybu (je jedno ci memory alebo proc.), tak hodi na 99% crc error.
    AMD Athlon XP-M 2600+@2525MHz 10,5x240,5 @ 1,76V real | ABit NF7-S rev 2.0 (D27 131 CPC-ON BIOS) | ATI Radeon 9800 Pro @ XT 128 MB + AC Silencer| IBM Hitachi T7K250 SATA II 250GB | Legend DDR400 1 GB, 11-4-3-2.5@240 MHz (2x512 dual) @ 2,9V | Plextor PX-130A | NEC 4550A@4551A | Enermax 460W | TT Sonic Tower | 2x Zalman ZM-NB47J | Benq FP-71G

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání