Vo FFoxe sa mi to tiez zobrazi spravne...
Preco nekydnes tie spodne dva stlpce (menu vlavo a obsah vpravo) cele do jednej tabulky
Preco tam mas X vnorenych tabuliek? Staci jedna - dve...
Vo FFoxe sa mi to tiez zobrazi spravne...
Preco nekydnes tie spodne dva stlpce (menu vlavo a obsah vpravo) cele do jednej tabulky
Preco tam mas X vnorenych tabuliek? Staci jedna - dve...
Naposledy upravil PiT; 18.03.2006 v 12:59.
And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will
To, že se to zobrazí ve Firefoxu správně je mýlka. Vypadá to tak, ale po chvíli brouzdání se levý sloupec začne chovat všelijak a někdy je dlouhý správně, někdy krátký.
Ano, tuto otázku jsem si taktéž položil a otestoval jsem, co to udělá, pokud to dám do jedné tabulky s použitím rowspan a colspan. Pak by se totiž vše odehrávalo v závislosti na obsahu pravého rámečku, tedy obsahu stránky. Výsledkem byl ještě větší nesmysl, který fungoval jen ve Firefoxu správně, jinak nic.
Měl jsem to asi tímto způsobem:
V tom sektoru 1 byla vložena tabulka s těmi vrchními obrázky, ve kterých je část loga atd. V sektoru 2 už byl přímo obsah menu a výška tohoto sektoru se měla zvětšovat podle obsahu celé stránky.
Nebyl jsem ale schopen donutit prohlížeče, aby udržely pevnost těch nastavených výšek v levém sloupci (tj. sektor 1 a spodní linka grafiky stránky) a ten prostřední v tom levém sloupci (tj. sektor 2) roztáhly do zbytku výšky tabulky. Standardně se totiž roztahoval sektor 1, což jsem nechtěl. Povedlo se mi to jen ve Firefoxu; v IE a Opeře nikoli. Nevím proč, ale zkrátka to nefungovalo, i když jsem si už myslel, že to je jasná cesta k úspěchu.
Naposledy upravil josefec; 18.03.2006 v 13:52.
Life is easier when you are told what to do, but it isn't real life.
Ak mas pevnu sirku, tak viac ako toto nepotrebujes:
![]()
And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
Ano, to pochopitelně. Ale pokud budu chtít změnit šířku stránky, tak budu muset předělávat celé obrázky atd. Myslím, že udělat celý ten vršek jako jeden obrázek pozadí, to samé vlevo a dole by nebyl zrovna nejlepší nápad.
A moc nechápu, jak podle toho vašeho nákresu uděláte, aby se to menu roztahovalo na výšku podle výšky toho rámečku vpravo.
Tak napis, co vsetko ma byt premenlive![]()
Já neříkám, že ve finální verzi budu každý týden měnit šířku stránky, ale takhle přece nemůžu dělat grafiku, že vytvořím nějaké pozadí a do něj se nějak budu pokoušet dát obsah.
Takhle se navíc šetří spousta dat, protože ty všechny okraje těch ploch s tím stínem se načítají jen jednou pro všechny ty plochy.
Prakticky se tedy šířka měnit nebude, ale rád bych si tam nechal tu možnost to jednoduše změnit úpravou CSS stylu a ne předěláváním všech obrázků na stránce.
Naposledy upravil josefec; 18.03.2006 v 14:20.
Nikto ti tu nepovedal, ako tie obrazky tam chcem porozhadzovat. Nacrtol som ti najjednoduchsie mozne riesenie rozhodenia tabulky.Původně odeslal josefec
ked z toho spravis GIF, tak nemas absolutny problem... schvalne si skus spravit jednofarebny GIF 1024x1024 a uloz ho, aky bude velkyTakhle se navíc šetří spousta dat, protože ty všechny okraje těch ploch s tím stínem se načítají jen jednou pro všechny ty plochy.![]()
Preto som ti povedal, aby si definoval, co vsetko chces mat pohyblive... Ci aj sirku tabulky s menu alebo len sirku nadpisu + textovej oblasti.Prakticky se tedy šířka měnit nebude, ale rád bych si tam nechal tu možnost to jednoduše změnit úpravou CSS stylu a ne předěláváním všech obrázků na stránce.
Naposledy upravil PiT; 18.03.2006 v 14:29.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)