Výsledky 1 až 25 z 69

Téma: Jaký základní objektiv pro Canon DSLR

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele tominek
    Věk
    43
    Vliv
    296

Standardní Re: Jaký základní objektiv pro Canon DSLR

Citace Původně odeslal e1
    Ešte si novým foťákom ani necvakol, a už riešiš ďalšie sklá. Najprv si to uži a potom podľa toho či 50-kou viacej cúvaš alebo sa približuješ, kúp ďalšie sklo. Ja som plánoval fotiť hlavne šport, a po Nikkor 18-70-ke Sigmu 70-200-ku. Nakoniec som zistil, že ju nepotrebujem až tak často a väčšinou stačí aj môj "základný zoom". Skôr mi chýbalo svetlé sklo na portréty. Tak som si kúpil svetlú 50-ku. A teraz keď mám túto 50-ku, tak som zistil že 50mm je super, ale potrebujem skôr svetlú 35-ku alebo ešte menej, lebo 50mm je moc. A vieš čo plánujem teraz? 18-200ku, lebo ma už nebaví meniť sklá 10x počas jednej akcie. Teraz zase ide jar a leto, možno že ma začne baviť fotiť niečo iné, napr. prírodu alebo architektúru, a moje potreby sa môžu zmeniť. Takže ser na to, zober základné sklo a potom si kúp niečo podľa potrieb. Foťák mám 3/4 roka a nacvakal som asi 13.000 záberov a nebudeš tomu veriť, ale ani jednu fotku športu som nespravil. Takže skludni hormón a foť! Potom uvidíš aké sú tvoje potreby.

[ot][flame][malá provokácia]Vždy som vedel, že Canon je shit, ale teraz to mám aj potvrdené. Napriek tomu, že majú 2x toľko skiel ako Nikon, nie sú schopný spraviť ani jedno dobré a univerzálne sklo za dobrú cenu. 18-200mm/F3.5-F5.6 s VR za 27 tisíc je pre Canon niečo nedosiahnutelné.
    [/malá provokácia][/flame][/ot]
    no vim ze kompaktem to neni stejny ale par tisic fotek uz nafocenych mam a velmi casto s "35mm" couvam a neni kam nebo to lepim (snad i u vic jak 50% fotek je to malo siroke). takze vim jiste ze potrebuju neco mnohem sirsiho (jen nevim jestli 17 ci 18 + 1.6 bude stacit. proto beru tu 18-55 abych to zjistil a trosku si "zacvakal"). no a tak u 30% je "105mm" kompaktu zase malo. vim ale ze takovych fotek sem moc nefotil a s velkou pravdepodobnosti fotit nebudu. proto chci nejakej hodne univerzalni ZOOM na blbnuti ale ne uplnou sragorku protoze jsem si na 90% jistej ze bude naporad. no a 50/1.8 chci kvuli svetelnosti a hratkam s DOF. vzhledem k cene 18-55 a 50/1.5 nemam pocit ze bych se nejak unahloval. a to tele sem chtel vzit soucasne s telem kvuli odpoctu (ne zvdy to vyjde).

hlavne me sem piste ze jsem idiot a resim ocasoviny

EDIT: vim cetl jsem to. vety typu ze je to jinak zabalene "L"...
    celkem se me pozda. projel sem tamrony a sigmy ale nemaji nic se stabilizatorem (teda krom 80-400 sigmy kterou nikde nemaj a je mimo to co jsem za tel ochoten dat). prolejzam co muzu tak sem chtel pripadne zjistit jestli nemate nekdo vice informaci
    Naposledy upravil tominek; 17.03.2006 v 19:23.
    Jak rika no-x: "Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)"
    DELL Optiplex 980 | 8GB RAM | i7 860 | GeForce GT330 | 2x 128GB SSD RAID0 | 30" LCD
    Canon EOS 5D + BG-E4 | EF 24-105 mm f/4L IS USM | EF 28 mm f/1.8 USM | EF 50 mm f/1.4 USM | Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG IF HSM || Velbon Ultra LUXi-F + Benro KS-1
    Canon EOS 7D + BG-E7 | EF 70-200 mm f/4L IS USM | EF-S 18- 200 mm f/3.5-5.6 IS || Velbon Ultra MAXi-L
    Speedlite 580EX || DOMKE F-2 | DOMKE F-1X | Lowepro Toploader 70AW | Další čačky kolem

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. poradte pls DSLR (nejspise Canon 350D, 20D,...)
    Založil tominek v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 23
    Poslední příspěvek: 06.03.2006, 11:32
  2. Kde sehnat objektiv pro LCD projketor
    Založil Synator v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 14.07.2005, 13:19
  3. Jaky zdroj pro A64 3000+
    Založil Zdenek Dubnicky v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 10.04.2005, 20:52
  4. Jaky free NTP server pro WIN ?
    Založil Helium v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 01.04.2005, 21:38
  5. Jaky se da sehnat nejlevnejsi chladic pro durona do 1Ghz?
    Založil Namornik v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 19.06.2004, 22:09

Pravidla přispívání