Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 47 z 47

Téma: V jakém fotolabu necháváte tisknout (i větší formáty) +ceny?

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Standardní Re: V jakém fotolabu necháváte tisknout (i větší formáty) +ceny?

Citace Původně odeslal tominek
    proto bych chtel poradit digilab v brne kam si zajdu osobne a primo tam mamji tu masinku ktera to dela. kdyz se me ty fotky nebudou libit tak jim je proste nezaplatim a neni co resit. treba tusim v prodigi to tak maji. ale kvalitu neznam a ceny by mohly byt nizsi.
    Mno, u nas v Bratislave chodievam do TESCA prave preto, lebo tam maju taky automat na fotky. Je to AGFA FOTO. Doteraz som bol uplne spokojny, no poslednu varku mi nejako divne orezali... Dve fotky maju asi pol milimetra biely pas a jednu, ktoru som si v automate nastavil aby nebola orezana prave zhora, mi orezali na stred... Ale inak co sa kvality tlace tyka (farby, ostrost), tak zatial maximalna spokojnost...
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Senior Member Avatar uživatele tominek
    Věk
    43
    Vliv
    293

Citace Původně odeslal PiT
    Mno, u nas v Bratislave chodievam do TESCA prave preto, lebo tam maju taky automat na fotky. Je to AGFA FOTO. Doteraz som bol uplne spokojny, no poslednu varku mi nejako divne orezali... Dve fotky maju asi pol milimetra biely pas a jednu, ktoru som si v automate nastavil aby nebola orezana prave zhora, mi orezali na stred... Ale inak co sa kvality tlace tyka (farby, ostrost), tak zatial maximalna spokojnost...
    dik ale do bratislavy to mam celkem daleko. ale moh bych se podivat v Tescu u nas.
    Jak rika no-x: "Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)"
    DELL Optiplex 980 | 8GB RAM | i7 860 | GeForce GT330 | 2x 128GB SSD RAID0 | 30" LCD
    Canon EOS 5D + BG-E4 | EF 24-105 mm f/4L IS USM | EF 28 mm f/1.8 USM | EF 50 mm f/1.4 USM | Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG IF HSM || Velbon Ultra LUXi-F + Benro KS-1
    Canon EOS 7D + BG-E7 | EF 70-200 mm f/4L IS USM | EF-S 18- 200 mm f/3.5-5.6 IS || Velbon Ultra MAXi-L
    Speedlite 580EX || DOMKE F-2 | DOMKE F-1X | Lowepro Toploader 70AW | Další čačky kolem

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Viem, ze to mas do BA daleko... Predpokladam, ze AGFU mate aj niekde v Brne
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Věk
    43
    Vliv
    293

Citace Původně odeslal PiT
    Viem, ze to mas do BA daleko... Predpokladam, ze AGFU mate aj niekde v Brne
    jasne. otazka jestli jsou vsechny stejny. da se to urcite blbe seridit... proste bych byl rad kdyby nekdo napsal ze dela fotky tam a tam a je s nima spokojen
    Jak rika no-x: "Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)"
    DELL Optiplex 980 | 8GB RAM | i7 860 | GeForce GT330 | 2x 128GB SSD RAID0 | 30" LCD
    Canon EOS 5D + BG-E4 | EF 24-105 mm f/4L IS USM | EF 28 mm f/1.8 USM | EF 50 mm f/1.4 USM | Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG IF HSM || Velbon Ultra LUXi-F + Benro KS-1
    Canon EOS 7D + BG-E7 | EF 70-200 mm f/4L IS USM | EF-S 18- 200 mm f/3.5-5.6 IS || Velbon Ultra MAXi-L
    Speedlite 580EX || DOMKE F-2 | DOMKE F-1X | Lowepro Toploader 70AW | Další čačky kolem

Senior Member Avatar uživatele DOT
    Věk
    39
    Vliv
    295

no ja myslim ze je to celkem fuk , pokud to neni "fotolab" v nejakem hypermarketu . kdyz si zajdes osobne do fotoshopu kde maji i fotolab , neni co resit . podivas se na vysledek a kdyz budes nespokojeny , tak se proste budes hadat .

osobni zkusenost mam jen s trutnovskym hipofoto , ale to ti je k nicemu .
    zkratka u fotolabu bych preferoval ty "kamene" mas tam vetsi prostor pro vyjadreni nespokojenosti .
    <III>
    C2Q@2,33Ghz | gigabyte G33 | 4x1GB GeIL | geforce 460
    IBM ThinkPad T60p
    olympus e-300+zuiko1454+zuiko4015+tamrac adventure7+Qentis STCO-01+fl36

Moderátor Avatar uživatele daso
    Vliv
    305

Maly formaty nechavam delat v DM drogeriich. Se sluzbama jsem spokojen (snad jen jednou neslo u nich precist par souboru z cd-rw).

ZPRACOVÁNÍ NORMAL (DODÁNÍ D+3)
    9x13 cm 2,50 Kč
    10x15 cm 2,90 Kč
    13x18 cm 13,90 Kč
    15x21 cm 29,90 Kč
    20x30 cm 64,90 Kč
    30x45 cm 139,90 Kč

Velky formaty jsem v Brne nechaval delat "U Jakuba". Ceny trochu vyssi, ale jinak spokojen.
    ASRock ALiveNF6P-VSTA | AMD Athlon64 (Orleans) 1,8@2,4 GHz 1,4 V | 2,5 GB DDR2 | nVIDIA GeForce 7600 GS | MAXTOR DM10 250 GB | LG GSA-4165B
    ---
    ◄ ΔΑςΙΔ ΒΟΩΙΕ ►
    On the 8th day God created David Bowie.

Věk
    43
    Vliv
    293

DM to nekam posilaji, ne? "U Jakuba" to predpokladam delaji primo tam, ze? nebo to taky nekam posilaji. proste si chci fotky prohlednout a ne zaplatit zalepeny pytlik a potom zjistit ze to stoji za prd. o domlouvat se nekde s nejakou prodavackou v drogerii...

Citace Původně odeslal Skodik
    Tohle je nej. stranka se srovnaním digilabu: http://www.digilaby.cz
    Nevim na kolik je tato stranka -nej, ale neveril bych vsemu co pisou. Ja nechavam delat ve Fotografia Zlin (http://www.digilaby.cz/index.php?pg=...d=652273&str=2) a to vzdy on-line zpusobem, ikdyz podle digilaby.cz je to nemozne ...
    Asus P5K-E | E6600@3,6GHz | GB GTX260 216SP | 2GB DDR2 | WD7500AAKS | WD15EADS | Enermax 500W | Antec P182 | LG L2000C

Citace Původně odeslal Fazer
    Nevim na kolik je tato stranka -nej, ale neveril bych vsemu co pisou. Ja nechavam delat ve Fotografia Zlin (http://www.digilaby.cz/index.php?pg=...d=652273&str=2) a to vzdy on-line zpusobem, ikdyz podle digilaby.cz je to nemozne ...
    Mno kdyz se podivas na datum kdy tuto stranku doporucoval dojdou ti necekane souvislosti.
    (napoveda: 8.9.2004)

JInak dneska jsme si vyzvedl fotky z minulyho tydne z akce Fotolabu (20 fotek zdarma) a jsem prijemne prekvapen. Docela dobre vysly. Pokud to mam posoudit tak na bezne fotky 10x15 je kvalita vice nez dostacujici.

jediny co se jim proste nesmi davat jsou fotky trebas s cernym rameckem. nejak jim to asi pomate automatiku a na tom ramecku je videt jak je orez krivej a nestejnomernej

Ja ale narazim na info ktera jsou na webu digilaby.cz - a to dnes, kdy jsem tento web navstivil
    Asus P5K-E | E6600@3,6GHz | GB GTX260 216SP | 2GB DDR2 | WD7500AAKS | WD15EADS | Enermax 500W | Antec P182 | LG L2000C

po experimentech s fotolaby za 2,90,- sem přešel sem

http://www.prodigi.cz/
    tady si můžeš stáhnout barevný profily tiskáren, dá se domluvit na ledasčem...

a dneska jsem tiskl něco v brně na cejlu, na firmu si nevzpomenu, ale je to u špáru. Cena za tisk 60x90 (+nějaký okraje) +-500. Ale můžeš sedět s operátorem na komplu, a individuálně to "doladit" před tiskem. Taky mě ukazoval jak to leze s tiskárny, jestli sem spokojenej, nebo to má stornovat. Takže maximální spokojenost.

ještě mě napadá? jak vám dělaj ČB fotky z digitáku? a v jakým je posíláte formátu? Když dám fotky do droxy, fotostar aj, tak výsledek vypadá tak, že když je na černé ploše bílá tenká linka v originálu, tak to vytisknou tak, že ta bílá linka je bílá, ale po okrají má cca 0,5mm zelenej okraj. Fotky jím tam posílám vždy v tifu, upravený v míchání kanálů, ovšem snímek je v RGB. Možná by pomohlo jim to posílat v "stupně šedi". Když je dám do prodigi, tak jsou vždy košér (krom pidi újezdu do fialova). Máte s tímto někdo zkušenosti?

Citace Původně odeslal russianblue
    a dneska jsem tiskl něco v brně na cejlu, na firmu si nevzpomenu, ale je to u špáru. Cena za tisk 60x90 (+nějaký okraje) +-500. Ale můžeš sedět s operátorem na komplu, a individuálně to "doladit" před tiskem. Taky mě ukazoval jak to leze s tiskárny, jestli sem spokojenej, nebo to má stornovat. Takže maximální spokojenost.
    Zajímavé info ... dík za něj. Vyzkouším.

ještě mě napadá? jak vám dělaj ČB fotky z digitáku? a v jakým je posíláte formátu? Když dám fotky do droxy, fotostar aj, tak výsledek vypadá tak, že když je na černé ploše bílá tenká linka v originálu, tak to vytisknou tak, že ta bílá linka je bílá, ale po okrají má cca 0,5mm zelenej okraj. Fotky jím tam posílám vždy v tifu, upravený v míchání kanálů, ovšem snímek je v RGB. Možná by pomohlo jim to posílat v "stupně šedi". Když je dám do prodigi, tak jsou vždy košér (krom pidi újezdu do fialova). Máte s tímto někdo zkušenosti?
    Vetší formáty jsem doteď chodil v Brně dělat do Kodaku na Kozí (naproti KB). 30 x 45 cm v DPI 400 dělají za nějakejch 140,-Kč. Nosím to tam v *.bmp 98MB (sám si to převzorkovávám na max rozlišení ).
    Zkušenosti -> barvných posunů jsem si tam nevšiml, jen mi příjde že fota jsou trošku míň kontrastní než na PC (záleží ale taky na dobré kalibraci monitoru)
    Obsluha celkem fajn - 2 báby se kterejma se domluvíte na tom že vám umožní si fotku ještě před tiskem trošku zkorigovat, popř vytisknout malý náhledy (ale grafici to nejsou ). Fota dělají na místě a někdy i přímo na počkání (nebo do hodiny).
    Core i5 2500K @ 5 GHz, 1,32V | Noctua NH-U12P | ASUS P8P67 PRO | 2 x 4GB Corsair XMS3 DDRIII 1600 CL9 | Sapphire HD6950 @ 6970 | Creative X-Fi Titanium HD | SSD OCZ Vertex 2 60GB | 2x Samsung HD20UI 2 TB SATA II | DVD RW Sony-NEC | Case CHIEFTEC DX-01BLD | regulace ot. Tt Hardcano 8VR | Seasonic SS-HT750 F3 ATX v2.3 | Razer DeathAdder + SteelSeries 4HD | 22" Eizo S2243W | Windows 7 64-bit Home Prem.| Netbox 15 Mbps |
    Canon EOS 20D | Battery grip BG-E2 | EF 28-105/3.5-4.5 II USM | EF 70-200/2.8 L USM | EF 50/1.8 II | Tokina 12-24/4 |4GB SanDisk Ultra III | Lowepro Vertex 200 AW

2theedge: o tom kodaku jsem již slyšel...

U toho sparu se to jmenuje K-copy a maj tam do konece měsíce slevu -20% tak to máš co dělat...

Věk
    43
    Vliv
    293

2theedge: o tom kodaku jsem již slyšel...

U toho sparu se to jmenuje K-copy a maj tam do konece měsíce slevu -20% tak to máš co dělat...
    sakrys chtel sem ted delat dosti vetsich fotek. to abych si pospisil. s kvalitou jsi teda spokojen?

EDIT: aha ted se divam oni delaj asi jen velkoformatove tisky a ne fotky
    Naposledy upravil tominek; 29.03.2006 v 14:50.

Senior Member mince Avatar uživatele Mojda
    Vliv
    284

Dosti ted vaham, jestli poridit nejakou tiskarnu a tisknout si foto sam doma (asi Canon i4200), nebo pouzit fotolab.

Jde mi zejmena o velikost 10x15 (na nic vetsiho ted stejne nemam fotak ).

Puvodne jsem se myslenky na porizeni tiskarny vzdal, ale z toho co tu ctu, tak mam celkem strach z toho co by mi v tom fotolabu s tema fotkama provedli...

A kdyz uz u toho clovek s nima (po domluve) stejne sedi a koriguje, tak proc to nedelat rovnou doma?

Velky rozdil bude asi v cenovych nakladech na fotku (pri pouzivani orig. naplni), ze?

Jsem z toho celkem nesvuj, pripada mi to ze tu moc lidi digi fotky vubec netiskne
    Je tu pro me prekvapive prilis malo vyjadreni...

Já si fotky (ty povedený) tisknu na MP500 (tj. iP4200 v multifunkčním provedení). Podle mě je optimální řešení obojí - když máš pár pěkných snímků, vytiskneš si je tiskárně a hromadu fotek z dovolený můžeš dát do labu.

(btw. klidně bych napsal nějaký mini-FAQ ohledně tisku fotek na inkoustovkách, ale jaksi tu pro to není žádný vhodný thread )
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

tak si ho vytvor na ip4200 tlacim veci aj ja mohli by sme to potom spolocne vysperkovat
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Wink Re: V jakém fotolabu necháváte tisknout (i větší formáty) +ceny?

Citace Původně odeslal Skodik
    Tohle je nej. stranka se srovnaním digilabu: http://www.digilaby.cz

A docela mě zaujal tenhle digilab: http://www.digimax.cz/statinfo.aspx?dok=1673 nemate nekdo zkusenosti?

Mno newím ale jak sem se kukal na srovnání těch digilabů, tak mi vyšel nejlepší FOTO MOrava, nemám to tam zas tak daleko k nim a ceny mají super, co vy na to ?

Uhrovitý puberťák minceVIP Avatar uživatele Darth Maul
    Věk
    56
    Vliv
    373

Citace Původně odeslal MadCap
    tak si ho vytvor na ip4200 tlacim veci aj ja mohli by sme to potom spolocne vysperkovat
    Evidentně nás tu takových bude hromada...
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

Citace Původně odeslal Darth Maul
    Evidentně nás tu takových bude hromada...
    nakazenie ip4200 som uspesne siril takze to viem na nejakom FAQ/sticky sa uz zrejme pracuje budem rad ked sa potom budem moct vyjadrit/prispiet
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Member Avatar uživatele Busch
    Vliv
    271

Ted sem si nechaval delat fotky v DM drogerii, normal analog i digi
    -pote,co si pritelkyne dala udelat analog fotky do "kamenenho fotolabu",kde je primo delaji, provozakazka 9x13 za 4,90kč. Fotky byly všechny do žluta, noční všechny né černý ale šedý. Samožejme sme to tam šli reklamovat, prodavačka se divila,co se nam na nich nelibi(ty nočni uznala že takovy nemaji byt), ze to delaji podle barvy pleti...to ze neni more modry, skaly ze sou zluty misto sedy uz ale v uvahu nebrala... ale ze reklamaci vezme a da to sefovi (i pres urazene reci typu "dobre,ja si tady napisu,ze chcete fotky do modra" ). Sef nam ovsem potom rekl, ze sou ty fotky naprosto v poradku, ze to tak ma byt (vsichni z naseho okoli co ty fotky videli hned rikali, ze sou pekne pomrveny barvy ), nocni snimky ze sou v poradku, ze aby tam vynikly vsechny detaily tak to musi byt sedy...hadat se evidentne nemelo cenu.Ale ze nam teda da bud 20% slevu na ty fotky nebo si je necha a my zaplatime jenom vyvolani filmu. Coz sme taky zvolili, co taky se žlutyma fotkama

Proc to všechno pisu,fotky z DM sou barevne, jasove ok, na to ze to dela automat, akorat me udivilo, ze je na vsech (analog i digi) bila mrizka. Okem to jde videt jenom trochu,ale jde. viz ukazka focena makropredsadkou.. Cim to je? Zpusobem vyvolani?

Pentium DC E2140 @ 2,56 GHz| SCYTHE Ninja PLUS Rev.B | Gigabyte P35-DS3 Rev 2.0 | A-DATA 2x1GB | MSI RX2600PRO-T2D256EZ/D2 | Western Digital 5000AAKS | Samsung SH-S203N | CORSAIR VX450 | HP LP1965 | Sharkoon Rebel 9 | Logitech Ultra X Premium

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání