Ne, že je blbost vůbec přemýšlet nad objektivy jako je 14/2.8L za 70K, když jde řeč o něčem jiném. Tenhle objektiv si stejně nikdy nekoupíš, tím jsem si prakticky jistý - až budeš dávat 70K za objektiv, imho najdeš vždycky nějaký jiný.Původně odeslal tominek
Ten pocit je špatný, nemám proč - jen se Ti snažím poradit. Ty chceš něco slyšet, je ale otázkou, kdo Ti to řekne. Na "vyzkoušení" totiž není 18-55 imho o moc horší než 17-85 a ušetříš si peníze i zklamání. Proč zkoušet to, co už vyzkoušely houfy jiných? Může to mít jakýkoliv vývoj, třeba zjistíš, že Ti kresbou vyhovuje i 18-55 a zupgraduješ na 17-85 kvůli univerzálnosti. Ať tak, nebo tak, pro začátek to bude oproti stávající technice velký skok, byť to nic nemění na faktu, že oba ty objektivy tělo jako 20D/30D degradují. (a pokud je 18-55 v setu zadarmo, je to jistě výhodnější)Původně odeslal tominek
Nebudu rozepisovat, proč je lepší napřed zjistit, co potřebuju a pak se to snažit pořídit. O tom, co přináší opačný postup může vyprávět dost zdejších uživatelů včetně mě. (a nemusí se to týkat zrovna foťáků, všude je to podobné)
Pokud jsi se už rozhodl, že si koupíš 17-85, potom nevím, proč se na co ptát.
Tím jsem se, myslím, vyčerpal.