Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: EXIF a jeho kopirovanie, editacia, mazanie

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    313

Standardní Re: EXIF a jeho kopirovanie, editacia, mazanie

Citace Původně odeslal PiT
    Moja davka je specialne pre CANON 350D, predpokladam, ze pojde aj pre 300D/10D/20D/30D/... Netusim, aky EXIF vyraba tvoja Minolta...
    jaj vidis, to me nenapadlo
    takze to budu muset jeste poopravit

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Najefektivnejsie to bude asi spravit takto:

exiftool.pl -all= vysledny_obrazok.jpg
    exiftool.pl -tagsfromfile zdrojovy_obrazok.jpg -tag_co_chcem1 -tag_co_chcem2 -tag_co_chcemX vysledny_obrazok.jpg

---

Ja som to povodne robil naopak, lebo som predpokladal, ze ten BAT bude kratsi, ked budem odstranovat ako keby som mu urcoval len to, co tam chcem dat... Ale asi nie...
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    313

takze tohle mi funguje pro Minoltu A2 (mozna je tam neco zbytecne a mozna neco chybi, ale pro zatim dobry )
    spustim _exif obrazek.jpg a vytvori obrazek_.jpg s orezanym exifem
    Kód:
    #!/bin/bash
    FILE=$1
    FILENAME=${FILE%%.*}
    EXTENSION=${FILE#*.}
    cp $1 $FILENAME"_."$EXTENSION
    exiftool -all= $FILENAME"_."$EXTENSION
    exiftool -tagsfromfile $1 -Make -Model -ExposureTime -FNumber -ISO -DateTimeOriginal -ExposureProgram -ExposureCompensation -Flash -FlashMode -WhiteBalance -MeteringMode -FocalLength -FocusDistance -FlashFired -ISOSetting -ColorMode -FocalLengthIn35mmFormat -Contrast -Saturation -Sharpness -ImageWidth -ImageHeight -Aperture -ShutterSpeed -FocalLength35efl -UserComment="(c) wong" $FILENAME"_."$EXTENSION
    rm $FILENAME"_."$EXTENSION"_original"
    timto usetrim 30712 B

Vliv
    300

BAT subor pre CANON (350D):

exiftool.pl -all= %2
    exiftool.pl -tagsfromfile %1 -Make -Model -ModifyDate -DateTimeOriginal -CreateDate -ExposureTime -FNumber -ExposureProgram -ISO -ExifVersion -ShutterSpeedValue -ApertureValue -ExposureCompensation -MeteringMode -Flash -FocalLength -ColorSpace -ExposureMode -WhiteBalance -SceneCaptureType -UserComment="nazov fotky, copyright, co chcete" %2
    Usetrene miesto ~ 15 810B

---

BAT subor pre NIKON (D70):

exiftool.pl -all= %2
    exiftool.pl -tagsfromfile %1 -Make -Model -ModifyDate -DateTimeOriginal -CreateDate -ExposureTime -FNumber -ExposureProgram -ExifVersion -ExposureCompensation -MaxApertureValue -MeteringMode -Flash -FocalLength -ColorSpace -SensingMethod -ExposureMode -FocalLengthIn35mmFormat -SceneCaptureType -GainControl -Contrast -Saturation -Sharpness -ISO -UserComment="nazov fotky, copyright, co chcete" %2
    Usetrene miesto ~ 40 194B
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams

Vliv
    300

Medzicasom nam vysiel ExifTool aj ako binarka pre Windows!

http://www.sno.phy.queensu.ca/~phil/exiftool/

Funguje mi bez problemov (i ked je troska pomalsi ako povodny Perlovy skript), takze odpadaju problemy s instalaciou Perlu

Zdarec
    da se pomoci exiftool-u zmenit hromadne udaj v exifu: nazev modelu fotoaparatu?
    Konkretne se mi jedna o tohle: raw soubory z novyho Nikon D80 nejdou otevrit mym oblibenym sw Nikon Capture. Udajne ale staci zmenit v exifu model Nikon D80 na Nikon D200 a Nikon Capture ho otevre.

Stahl sem si tu verzi pro Win, ale nefunguje mi v nem drag and drop

Dik za info...
    4 GAMING: Intel C2D E8400 @ 4,1GHz (8x515) | MB ASUS P5Q DLX | 2xKingston DDR2@1030MHz | Radeon 5750 VAPOR-X | EIZO S2243WH-BK |
    4 WATCHING: Intel E5200 2,5GHz@3,34GHz | ASUS P5Q-EM | 2GB DDR2 | Panasonic TH-42PX80EA |
    4 TRAVELING: SONY VAIO VGN-BX297XP or Acer Timeline 1810TZ & Eurotel Data Expres |
    4 SHOOTING: Nikon D700+BG&D300+BG+S10-20/4-5,6 DC HSM+N17-55/2,8 AF-S DX+N70-200/2,8G ED-IF AF-S VR+S24/1.8+N35/2D+N50/1,4G AF-S+N85/1,8D+S150-500 5-6,3 APO DG OS HSM+S TC 1,4x EX DG+2xNikon SB900+2xMetz 58 AF-1 |

Senior Member Avatar uživatele Valhalla
    Věk
    37
    Vliv
    281

tak po dlouhý době, kdy mě vůbec nešlo do hlavy, proč mi nejde převod CameraISO -> ISO (jelikož můj starý Canon PS A300 ukládá info o ISO do MakerNote, nikoli do base ... se mi povedlo alespoň usnadnit práci v EXIFtoolu

copy %1 n_%1
    exiftool.exe -all= n_%1 -k
    exiftool.exe -tagsfromfile %1 -ISO=50 -DateTimeOriginal -ExposureTime -FNumber -Flash -FocalLength=33 -Model n_%1 -k
    zatím je to jen tak provizorní, ale stačí to... (mám 4 baťáky, který jsou podle ISO nastavený na příslušné hodnoty, kdyby někdo věděl o lepším řešení, ať mi písne...
    btw - samozřejmě nefunguje drag&drop...
    猿も木から落ちる。

MacBook White 2010, 5GB RAM, 250GB disk
    Yama-jii: Asus 6738RB (1,6GHz Dothan, 1GB+192MB RAM, 9100 IGP (64MB)
    mobility provided by HTC Wizard (T-mobile MDA Vario I version)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání