Citace Původně odeslal theedge
Víš co ..to je to co jsem ti říkal už při výběru těla. Tělo budeš za pár let upgradovat, ale kvalitní sklo ( a zvlášť L) máš prakticky napořád. Vybral sis o 10k dražší tělo a teď složitě rěšíš to nejdůležitější -> kvalitní objektiv.
Já mám filozofii opačnou. Je pravda že mám zatím taky nic moc skla, ale časem se k té 17-40 taky dohrabu

Jestli tě to finančně nezabije tak bych rozhodně šel do té 17-40. Až ji budeš mít tak sám uvidíš ten rozdíl a nebudeš měnit. A i kdyby se ti náhodou to L nelibilo tak ho můžeš s malinkou ztrátou v pohodě kdykoliv prodat - je to L. Ale nevěřím že k tomu dojde.
Holt to není dlouhý sklo, ale čím má objektiv kratší rozsah tím je většinou lepší opticky. Takže delší sklo bych řešil tou pevnou 50 a pak časem třeba nějakej EF 28 - 135 IS USM, kterej je taky slušnej.
vim ze je to z me strany tak trochu premysleni o howne. tech 10K navic me sice nezabije ale asi nebudu ochoten je ted. dat. pokud sezenu 17-85IS za 12K tak doufam ze na nem nebudu po roce vyrazne tratit, myslis ze se pletu? nechce me jit zrovna do Lka protoze mam strach z tech jen 40mm a musel bych asi vzit i jine sklo. proste chci neco kompromisniho nez si ten fotak trochu osaham a EF-S 18-55 me prijde jako uz moc zle sklo. i kdyz i tam bych na pripadne prodeji prilis netratil (i za predpokladu ze bych ho daroval).