Citace Původně odeslal flash
Soudím podle toho, že Samsung sám "panely" vyrábí a proto snad nemá důvod nevyužít vlastní výrobní kapacitu a pod svou značkou prodávat přímou konkurenci? Nebo jsem snad něco špatně pochopil? Jinak Belinea se svou cenou rozhodně dobrá konkurence je a nechápu proč by měla mít jiný panel, když je u ní nejhorší vlastnost to, jak vypadá
Mimochodem snad jsem nikde nenapsal že je AUO horší. Jestli si našel na webu něco víc o 940FN, tak sem hoď odkaz. Já jsem za polsedních několik dní o tom monitoru moc informací nenašel.
Vzhledem k tomu, že ještě dodáváš, že Belinea (myslíš Belinea 10 19 20?) je proti 940FN "zlatá", předpokládám že jsi oba monitory měl možnost někde vidět a srovnat jejich parametry v reálu. Potom nám tedy napiš nějaké důvody po kterých jsi došek k tomu tvrzení. Osobně se potřebuji nejlépe do pondělka rozhodnout a tak uvítám důležité fakta .
Co se týká toho ViewSonic VP930, tak není zase o tolik dražší....
Mno, jsem v podobné situaci jako Ty... Taky potřebuji vybrat něco v brzkém termínu Ad AUO... Samsung má PVA, AUO pak MVA... Kde jsou rozdíly, ví asi jen někde v TOP managementu obou firem a mají to v sejfech. Na vlastní oči jsem měl možnost vidět pouze onu Belineu a to "křížové podsvětlení" v rozích jsem skoro nezaznamenal... Jen z hodně ostrých úhlů a musel jsem se snažit to vnímat - to vše navíc pouze u blackscreenu. Na ploše to nezaznamenáš. Každopádně s podsvětlením u ní problémy nejsou. Co se týče Samsungu, našel jsem pouze uživatelská review. Žádná recenze snad ještě není (bohužel). V obchodě Ti ho taky nikdo neukáže, páč pokud ho nechceš koupit, obchodník Tě "dlabe". Nenaskladní! Ale co jsem obecně slyšel (četl), tak Samsungy mají problémy s podsvícením obecně... A ad cenový rozdíl Belinea 101920 (mimochodem 101915 je to samé za cca 8tisíc bez DPH v jiném obalu) vs VP 930. 8600 bez daně vs 11400 bez daně mi celkem jako rozdíl příjde.

Jinak konkrétně u toho Samsungu 940Fn - uživatelé si stěžovali na nedokonale podsvětlený displej, navíc ty samé vysvítající rohy, jako je tomu v případě Belinei a navíc na to, že jim neseděl panel přesně v šasi (nekvalitní zpracování).

Tady je pár screenshotů: http://www.prad.de/board/thread.php?...tuser=0&page=3

Když si to projedeš, najdeš více názorů. Jinak na MVA měnil nějaký týpek tu Belineu za ten Samsung a co jsem pochopil, tak kromě možná lepšího úhlu pohledů hodnotil oba panely jako +- totožné...

Asi tak mno

Ahoj Pt