Osobne jsem testoval Nexxos HP pro na s939 a nebyl jsem z nej prilis nadseny. Jak uz tady nekdo uvadel, tak je dost restriktivni (u me se to projevilo az do takove miry, ze mi 1048 zacala trochu vic vrcet). Navic po cca 6ti dnech testovani se mezery mezi vystupky uplne zanesly. A jediny zpusob jak je vycistit bylo "nalozit" medenou zakladnu do citronove stavy.Původně odeslal BananaYoe
Jinak takova mala poznamka k chlazeni Athlonu 64, Opteronu apod...
Pri zvysene voltazi vam nepomuze ani sebelepsi blok, protoze teplo se pres IHS a 2x pastu (blok-IHS a DIE-IHS) neodvadi zrovna nejlip. Takze sice blok bude chladny, IHS bude chladny, ale procesor uvnitr bude mit vysokou teplotu a bude diky tomu nestabilni. Jedinou moznosti jak naplno vyuzit potencial highend CPU bloku je odstranit z procesoru IHS. Potom je treba mit na pameti, ze blok musi mit dosedaci plochu upravenou pro "naked" CPU (vybrani pro vyvysene misto patice), jinak na DIE procesoru dokonale nedosedne.
Takze pokud planujete odstranit z procesoru IHS, tak volte nejaky blok s odpovidajicim zpusobem upravenou dosedaci plochou. Pokud procesor ponechate beze zmen, tak si vyberte blok ktery bude co nejmene omezovat prutok a bude temer "bezudrzbovy".