Na zacatek je dobry polozit si otazku na co te notebook primarne potrebujes, co vyuzijes a co ne. Jestli ho kupujes vylozene na praci s tim, ze si chces na nem neco zahrat, semtam se podivat na film nebo vyhradne jako nahradu za stolni pc(dtr). Na praci se mi nejvic osvedcil 15" sxga+ 1400x1050, vsechno krasne ostry a jemny a jak jednou vyzkousis nebudes chit nikdy jinak(ja kdyz pak prisel ke svoji 17"lcd, tak jsem se zdesil jak zubatej a hrubej ma obraz ). Pak bych nekupoval to novy centrino s core duo, jelikoz by jsi na praci nevuzil asi jeho potencial. To samy ti zvladne centrino s P-M nebo turionem za mensi penize. V uvazoval bych bud o HP, IBM, Asus. V pripade prvnich dvou, ale necekej do 40kKc nejakou buhvijakou konfiguraci a u Asuse mam zkusenosti jen z bussines radou M6Va 8030(39kKc) se kterym sem spokojenej. Za nizsi rady se ti nezarucim. Co jsem cetl myslim na www.notebook.cz tak tam byl clanek jak nekomu upadl IBM z cca 1,5m na hranu...a az na posoupnute sasi a ustiplej roh bezel v pohode coz by bylo na tvoje prenaseni idealni....
Jinak jako DTR bych klidne bral ten z toho tvoje odkazu (ale limit jsi napsal 40kKc, coz stejne nesezenes). Tam vyuzijes ten 15,4" lcd na filmy, hry apod., ale rozliseni 1280x800 mi neprislo na praci jeste idealni a 1680x1050 je docela hodne maly a namaha oci(1400x1050 ma velikost bodu 0,21 oproti 1680x1050 s 0,19)