no ja se konecne predminuly tyden dokopal do toho obchodu v plzni, doted jsem tedy sbiral "prvni dojmy". na vyber tam toho mimochodem meli opravdu hafo, od nejhorsich zidli bezne konstrukce za 399 az po "skvosty" za 35000 atd. nicmene nejakou dobu jsem tam na par kouscich posedel a vysledek me velmi prekvapil: njelepe se sedelo na jakemsi kresle jmenem "Laos", ktere tam zrovna meli zlevneno na 1899. nosnost prej 120kg, sedim na nem tkarka dva tydny a je videt, ze mejch 100kg unese v pohode. hned v obchode jsem si na nem vsiml par veci, tkeri byste mnozi oznacili jako negativa. z nich se zatim projevilo akorat prosezeni sedaku, ktery tak nyni nese kontury me riti. sedi se na ni vsak skvele (a to sem v ni jeden den absolvoval dokonce i vice nez 14 hodin!). jedinne co ji pri mych 192cm vysky mohu lehce vytknout je nedostatecna vyska operaku (proste chybi takovej ten "nastavec" co podepira hlavu. za jistych okolnosti (>10 hod) bych to rozhodne ocenil, nicmene za tu cenu....) Mechanismus naklapeni ma, necekejte vsak vice poloh (jen "off" a pak "on" s regulovatelnym odporem). Mimochodem se mi v ni o vikendu podarilo i dve hodky prospat v poloze houpani=on a zada pote nikterak neprotestovala a houpaci mechanismu nenese zatim zadne ujmy. Jinaxem hned v tom krame dokoupil kolecka na tvrdou podlahu, byt lehce predrazena: 350 za 5ks, ale nez je shanet nekde o 100 levnejs, tak na to seru (a oni s tim pocitaj
. dalsi z tech drobnych nevyhod co si typicky levne produkty nesou je to, ze takove ty "pucliky" kterymi se schovavaji srouby, drzici pomoci operek sedak a operak dohromady na svych mistech drzi jen 3 z 8. ale take nic co zlate ceske rucicky nedokazou vyresit. Jinymi slovy ... nechci to zakriknout ... ale zatim jsem po 2 tydnech nadmiru spokojen. Treba v zidli Lyra (tusim), kterou tu kdosi vzpominal, se mi takto dobre nesedelo. Jo a zaruka samozrejme 2 roky, vic ani nikdo neceka u takto levneho kresla. Jinak jeste dodam, ze operky maji presne tu vysku a velikost, pri ktere moje ruce a ramena chrochtaji blahem, protoze na ne sednou jak "pr.del na hrnec".