tak jsem se byl podivat v M1 a vysledkem je naproste zklamani. uz pobocka v praze mi prisla dosti podivna na to ze prodavaji zidle za 30 i vice tisic (strasne maly showroom navic za provozu neco dodelavaji a misto cloveka ktery by mi poradil tam byl jen nejaky remeslnik - tvrdil ze sef se tam dnes neukaze ale do pul hodiny ze prijde nekdo kdo o tech zidlich vi vic). zkousel jsem:
IQ - zidle je vsechno jen ne ergonomicka a kvalitne zpracovana (stoji 25K bez dane!!!). operka hlavy je jen na ozdobu a na to aby tlacila do krku (merim 195cm). podrucky jsou diky mechanizmu nastaveni naprosto nechutne vykvedlane a rachoti pri jakekoli manipulaci s zidli (chapu ze je to predvadeci kus ale na tu zidli je zaruka 10 let na mech. casti takze bych cekal neco jineho). sedak vcelku pohodlny ale bohuzel nejde jakkoli nastavit. operak vcelku vporadku.
DA Gaff - komfortni sedak, bezne moznosti nastaveni. naprosto otresny operak - bederni operka talci a zavazi (je to jen plastova skorepina bez polstrovani). operka hlavy opet spise na ozdobu. uvital bych moznost predo-zadniho staveni. kozene potahy podrucek kteryma se na webu chlubi vypdaji jako produkt chranene dilny...
Open Art - zideel se zdaleka nelepsima moznostma nastaveni ovsem aprosto zhovadilim zpusobem. sedak vcelku pohodlny ale nakloneny dopredu. naklon lze sice mirne korigovat ale rozhodne ne dostatecne. neni mozne se dostat na sklon dozadu. houpaci mechanismus lze zaaretovat jen v krajnich pozicich coz predchozi vadu bohuzel neresi (i me soucasne kreslo za 3.5K z makra dokaze aretovat v minimalne peti pozicich). sedak lze posouvat i dopredu a dozadu. ovsem pro me byla pouzitelna jen pozice uplne vepredu. tim se dostavame k dalsimu problemu. podrucky jdou sice stavet temer ve vsech smerech ovsem nikdy se je nepodari dostat tam kde by mely byt. jsou proste prilis kratke a ja osobne jsem si o ne oprel maximalne dlan. operak je celkem vporadku a dalo by se rici ze mi vyhovoval. hlavova operka byla jako jedina v celkem prijatelne vysce ale opet neni mozne posunout ji dopredu. navic jeji mechanismu vypada velmi levne a byl opet totalne vykvedlany. celkove zpracovani zidle me stejne jako u IQ velmi zklamalo. vypada jako levny plastak z hypermarketu s "futuristickym" designem. dalo by se to odpustit pokud by konstrukce byla trvanliva lec neni.
vyplyva z toho (alepspon pro me) ze "hyper-ergonomicke" zidle jsou nafoukla bublina. jeste vyzkousim sortiment LD seating jejichz zidle si nehraji buhvi na co a neoslnuji futuristickym designem. pokud bude jejich ergonomie natolik spatn jako u vyse zminenych koupim si vyskove stavitelne podrucky pro svuj soucasny "zazrak" z makra a neminim to resit. proto vsem doporucuju sednete si na zidli kterou chcete koupit a opravdu dukladne ji otestujte. zidle ktere jsem vyzkousel vypadaji na webu zcela uzasne tvari se ze jsou tim nejergonomictejsim co muzete vlastnit...
jeste dodam ze alespon ochota prodejce ktery se v prubehu testovani dostavil vylepsila muj pohled na prazsky showroom m1