Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 59

Téma: Jakou zidli? (snad me modove neukamenujou :-)

Member
    Věk
    48
    Vliv
    248

Standardní Re: Jakou zidli? (snad me modove neukamenujou :-)

Citace Původně odeslal Bob van Sikorski
    Nene, samozrejme jen a pouze neco ve stylu klasicke zidle, nejsem blazen, sva zada mam celkem rad. Jinak btw mi bude zanedlouho 27, takze by ta zada ostatne mela celkem narok kazdopadne dejve, kdybys byl nekde na nejakem "rozrazovacim zavodu" v obchode se zidlema, postni sem pls sve poznatky s jednotlivymi modely. ja ted este pres kamose budu tahat info z jeho tchana, kterej ma taky 100kg a zidli pred rokem pry dost masivne resil, takze uvidim, co se dozvim. ted jsem jen tak narychlo nasel treba toto kreslo, sice uz je to dost BRUTALNI palka na muj vkus, ale nostnost 130kg se mi libi. nemate ho treba nekdo nahodou? nebo neco se stejnym mechanismem co tam popisuji?
    Přesně tyhle křesla jsme teď začali kupovat v práci. Máme jich tam asi 50 cca 2 měsíce a všichni si je velmi chválí včetně mě. Tak se mi zalíbili, že už mám taky 2 doma.

Má jen jednu malou vadu, která by se dala eliminovat nejlépe už při objednání. A to nechat vyrobit křeslo bez horního čalounění přes prostřední modrý pruh (v oblasti pod krkem). Není to na všech kusech stejně vysoké, takže někde to nevadí, ale zrovna na těch 2 kusech co mám doma to sahá asi o 3cm níž a už to vadí při opření (nechápu naco to tam vůbec je, možná kvůli vzhledu). Doma jsem to zatím v přední části odstřih (tam to drží jen na 2 místech, odstřihnuté je to okamžitě) a zatím jsem to zahnul na zadní stranu (funkčně je to teď naprosto ok, jen to nevypadá zrovna nejlíp), k úplnému odpárání jsem se zatím neodvážil, to nebude už tak jednoduché.

Nastavování odporu houpání se mi moc líbí.

Po dvou měsících jsou všechny kusy ok a konstrukce se mi zdá poměrně robusní, ale jak křesla budou vypadat po několika letech, to se teprve uvidí, s tím bohužel taky neporadím.

Jinak do nějaké levné židle bych určitě nešel, to jsou vyhozené peníze.
    PC1: Intel Core 2 Quad Q9300, Noctua NH-U12P, Asus P5Q PRO, Corsair 4x2GB 1066, GB HD4670 + Accelero S2, 2x WD 6400AAKS, Eizo S1910, Nexus NX-8040
    PC2: Intel Core 2 Quad Q9300, Noctua NH-U12P, Asus P5Q PRO, A-DATA 4x2GB 1066, Powercolor AX4650, 2x WD 6400AAKS, Samsung LE46a786, Nexus NX-8040
    PC3: AMD Athlon X2 BE-2400 EE, TT Sonic tower rev.2, Asus M3A, 2x2GB GoodRam 800, Radeon HD 2600, 2x WD 500GB, Samsung 193P, Fortron FSP400-60THN

Citace Původně odeslal MlokCZ
    Přesně tyhle křesla jsme teď začali kupovat v práci. Máme jich tam asi 50 cca 2 měsíce a všichni si je velmi chválí včetně mě. Tak se mi zalíbili, že už mám taky 2 doma.

Má jen jednu malou vadu, která by se dala eliminovat nejlépe už při objednání. A to nechat vyrobit křeslo bez horního čalounění přes prostřední modrý pruh (v oblasti pod krkem). Není to na všech kusech stejně vysoké, takže někde to nevadí, ale zrovna na těch 2 kusech co mám doma to sahá asi o 3cm níž a už to vadí při opření (nechápu naco to tam vůbec je, možná kvůli vzhledu). Doma jsem to zatím v přední části odstřih (tam to drží jen na 2 místech, odstřihnuté je to okamžitě) a zatím jsem to zahnul na zadní stranu (funkčně je to teď naprosto ok, jen to nevypadá zrovna nejlíp), k úplnému odpárání jsem se zatím neodvážil, to nebude už tak jednoduché.

Nastavování odporu houpání se mi moc líbí.

Po dvou měsících jsou všechny kusy ok a konstrukce se mi zdá poměrně robusní, ale jak křesla budou vypadat po několika letech, to se teprve uvidí, s tím bohužel taky neporadím.

Jinak do nějaké levné židle bych určitě nešel, to jsou vyhozené peníze.
    skvele, diky za vycerpavajici odpoved. jeste bych se te tradicne zeptal: kolik vazis? preci jen mych 100kg neni zadna sranda
    EDIT: preci jen totiz nosnost 130kg muze byt "papirova", zatimco 100kg clovek sedici na ni 2 mesice ma pro me daleko vetsi vypovidaci hodnotu
    Naposledy upravil Bob van Sikorski; 25.02.2006 v 00:35.

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Citace Původně odeslal Bob van Sikorski
    skvele, diky za vycerpavajici odpoved. jeste bych se te tradicne zeptal: kolik vazis? preci jen mych 100kg neni zadna sranda
    EDIT: preci jen totiz nosnost 130kg muze byt "papirova", zatimco 100kg clovek sedici na ni 2 mesice ma pro me daleko vetsi vypovidaci hodnotu
    Nechci ti opět kazit radost, ale dva měsíce o ničem nevypovídají... Mě se ta židle rozpadla po půl roce, taky měla nosnost někde "kolem stovky", co je v papírech je jedna věc, ale jak škudlí kvůli minimalizaci ceny na každým sváru, věc druhá...
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Citace Původně odeslal D_a_v_i_d
    Nechci ti opět kazit radost, ale dva měsíce o ničem nevypovídají... Mě se ta židle rozpadla po půl roce, taky měla nosnost někde "kolem stovky", co je v papírech je jedna věc, ale jak škudlí kvůli minimalizaci ceny na každým sváru, věc druhá...
    jj toho sem si samozrejme vedom, vim ze dva mesice jsou malo, ale furt to ma vypovidaci hodnotu vetsi, nez napis "nosnost: 130kg" nekde na webu prodejce. zvlaste kdyz vime jak ty infa v eshopech vznikaj

Member
    Věk
    48
    Vliv
    248

Já vážím málo (cca 70kg), ale v práci pár lidí kolem 100kg to křeslo taky má a zatím žádný problém. Ovšem jak už bylo řečeno jsou to teprve 2 měsíce.
    Životnost by ale mohla být slušná, je k tomu několik předpokladů. Žádné zbytečné nastavování. Opěrná část a sedací jsou napevno spojeny, takže tady k žádnému problému dojít nemůže (nastavování opěrací části bývá nejčastěji se rozvrzávaným a rozkládaným místem levných židlí).
    Jediná nastavovací část je výška a houpání a tento mechanismus se mi zdá poměrně robusní, to ale samozřejmě ještě nic nezaručuje. Mám doma jednu hodně levnou nekvalitní židli, která se rozvyklala po 1/2 roce při mojí ne moc velké váze. Tu židli máme už několik let a rozvyklané je opěradlo, sedací část drží s výškově nastavitelnou konstrukcí ok i u téhle levné nekvalitní židle (nemá ovšem žádné houpání).

Pak ještě detail k mechanismu houpání. Já a i většina lidí má houpání zapnuté a podle chuti nastavený odpor (ten má poměrně velký rozsah). Pokud bys to chtěl používat s vypnutým houpáním, tak úplná aretace houpání má nepatrnou vůli, která je trošičku cítit při pořádném opření nebo dosednutí (když jsem zkoušel bez houpání, tak mě přišlo příjemnější nastavit odpor houpání na max + aretaci vypnout). Tenhle detail mě absolutně nevadí, ale někomu by třeba mohl.
    Mě ta židle hrozně dobře tvarově sedla, proto se mi tak líbí. Pokud budeš mít možnost, tak rozhodně vyzkoušet, protože při nemožnosti štelování opírací části nemusí úplně každému sednout.
    V každém případě bych doporučil ať už koupíš cokoliv, vybírat bez štelování opěrací části, aby sedací a opírací část byly z jednoho kusu.
    PC1: Intel Core 2 Quad Q9300, Noctua NH-U12P, Asus P5Q PRO, Corsair 4x2GB 1066, GB HD4670 + Accelero S2, 2x WD 6400AAKS, Eizo S1910, Nexus NX-8040
    PC2: Intel Core 2 Quad Q9300, Noctua NH-U12P, Asus P5Q PRO, A-DATA 4x2GB 1066, Powercolor AX4650, 2x WD 6400AAKS, Samsung LE46a786, Nexus NX-8040
    PC3: AMD Athlon X2 BE-2400 EE, TT Sonic tower rev.2, Asus M3A, 2x2GB GoodRam 800, Radeon HD 2600, 2x WD 500GB, Samsung 193P, Fortron FSP400-60THN

no zkusim u nas v plzni vyrazit v tydnu do "nabytku peška" na klatovsky, jeho vyloha vypada pri okolnim prujezdu autem celkem plna zidli, navic v nich poznavam modely co jsou ve webovych obchodech. tak mi drzte palce

Citace Původně odeslal MadCap
    co tu bolo napisane nekomentuje, pretoze to nemam cas citat, len prispejem tym co pouzivam ja a sedi ti do financneho limitu > http://www.casemodding.cz/index.php?...o=1045&kat=214 obecne tu par peknych kuskov http://www.casemodding.cz/index.php?...o=1045&kat=214 a inak tiez som si ju samozrejme skusal a vyhovovala (o prachy neslo, proste sadla) ... kupil som ju pred viac ako rokom v makre a doteraz flawless (mam 100kg ...)

Tak sice nesedim u kompu 24hod...ale 12ky si davam,takze bych si urcite taky rad poridil lepsi zidli +mam 90kg...jenze ze studentskych penez si nemuzu dovolit vybirat neco za 5k Na tom casemoddingu jich je par peknych,vysokych az pod hlavu a za penize okolo 2k5-3k...jen bych si je rad nekde vyzkousel
    Ten Andrew je az pod hlavu nebo je nizsi?
    Kde v Brne maji velky vyber a nejlepe i ty kousky,co jsou na tom casemodding(pac slusne ceny)

Takze jsem objevil v Brne pobocku firmy www.sedia.cz ...maji tam kupu stejnych zidli jako na casemoddingu...hura na testy
    Naposledy upravil Mikeee; 26.02.2006 v 18:02.
    Tak to mi rve koule!
    *Acer Aspire Timeline 3810TZG + Creative I-Trigue 3400 ; cca 6hod.
    *Prestigio Nobile 157: Intel Centrino : Pentium-M 1,7G Dothan 2MB ; RAM DDR333 1GB ; HITACHI 80GB 5400ot. ; Radeon 9700 64MB ; SXGA+ 1400 x 1050 ; DVD+/-RW DL QSI ; 10/100MBit+WIFI ; CardReader 4v1 ; 4hod23minut

Member Avatar uživatele vauxhall.uk
    Věk
    41
    Vliv
    260

přihodím své slovo do pranice. ze zkušeností v náší ve firmě (o výběr kvalitních kancelářských židlí se u nás stará máma), se za posledních 16 let tak nějak určil ideál kancelářského posezu. máma dříve pracovala na ASŘ na KSHK, kde se již na začátku devadesátých let experimentovalo s klekačkama a podobnými nesmysly - verdikt: nepoužitelné. další fází byly pokusy s kancelářskými křesly - další provar, protože délka sedací plochy tě nutí k předklonění k pracovnímu stolu a ty záda z toho také bolí.
    tudíž vybrat pokud možno kancelářskou židli, která by měla mít stavitelné područky a nejlépe i nastavení bederní opěrky. shodou okolností jsme cca před měsícem pořizovali pár nových kousků, tak mohu doplnit i o pár zkušeností. pro zaměstance jsme pořizovali tyto ( http://www.kastro.cz/zidle/lyra-235/ ), máma si vzala tuto ( http://www.kastro.cz/zidle/smart-366/ ). mohu vřele doporučit. příjemný posez, široké možnosti nastavení a již na první pohled velmi kvalitní výrobek. jediné, co mi na těch židlích chybí je opěrka hlavy, ale to už je asi pouze zvyk z auta ale mám dojem, že by neměl být problém to přiobjednat. akorát pozor, občas bývají židle inzerovány za nějakou cenu, ve které není cena područek. jejich cena není v mnoha případech zanedbatelná!
    On a given day, a given circumstance, you think you have a limit. And you then go for this limit and you touch this limit, and you think, ‘Okay, this is the limit.’ As soon as you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

Diky za tu poznamku k operkam...to by me mohlo pri nakupu hodne vytocit

Koukam,ze vyrobce www.sedia.cz je drazsi nez http://www.casemodding.cz/index.php?pg=vypis&kat=214 a zde jsou podrucky v cene.
    Naposledy upravil Mikeee; 26.02.2006 v 18:05.
    Tak to mi rve koule!
    *Acer Aspire Timeline 3810TZG + Creative I-Trigue 3400 ; cca 6hod.
    *Prestigio Nobile 157: Intel Centrino : Pentium-M 1,7G Dothan 2MB ; RAM DDR333 1GB ; HITACHI 80GB 5400ot. ; Radeon 9700 64MB ; SXGA+ 1400 x 1050 ; DVD+/-RW DL QSI ; 10/100MBit+WIFI ; CardReader 4v1 ; 4hod23minut

Member Avatar uživatele vauxhall.uk
    Věk
    41
    Vliv
    260

Citace Původně odeslal Mahulena
    Superžidle a nábytek jsem našla na ... Super ceny a super výbě!
    koukal jsem na to a ceny jsou tam spíše obvyklé. a nemožnost si nechat doupravit kancelářskou židli je také bod mínus. ty výškově stavitelné područky jsou velice důležité. jedině, že by člověk vybíral v kamenném obchodě a vytipoval si židli, která by mu seděla i bez většího nastavování. ovšem jediný krám, který má solidní výběr, je IKEA. nic jiného mě nenapadá :/

//edit:

Citace Původně odeslal Kankal
    Uz to tu padlo: Dobry obchod na zkouseni je www.m1.cz, maji velky vyber a moznost testovat v prodejne neomezenou dobu.
    sry ... nějak jsem to do detailu nepročítal. spíš jsem chtěl do diskuze přispět některými poznatky. obchod sám pořádně nevím. máma má nějakého známého, co s tím kšeftuje, tak mu řekla požadavky a přivezl nám ty židle, co jsem na ně postoval odkazy výše.
    Naposledy upravil vauxhall.uk; 27.02.2006 v 19:53.
    On a given day, a given circumstance, you think you have a limit. And you then go for this limit and you touch this limit, and you think, ‘Okay, this is the limit.’ As soon as you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

Senior Member
    Vliv
    304

Uz to tu padlo: Dobry obchod na zkouseni je www.m1.cz, maji velky vyber a moznost testovat v prodejne neomezenou dobu.

Citace Původně odeslal Tantalos
    182/88 a křeslo žije, nesténá, má na víc
    Copy that, já je mám sice nedlouho, ale jsou tu i jiní, kteří je používají déle. Kdyby šlo o váhu, tak mám o 50 procent víc než Tantalos a nějak se to nejeví jako problém

Jinak v práci mám tohle http://obchod.papirius.cz/n-zbozi_de...D120%26sek%3D4 a to je už z principu "rock-stable"
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

já mám http://www.nabytek-forliving.cz/kanc...dle-queen.html

70/183 - naprosto spokojený ...
    -- under construction --

Senior Member Avatar uživatele tominek
    Věk
    43
    Vliv
    292

tak jsem se byl podivat v M1 a vysledkem je naproste zklamani. uz pobocka v praze mi prisla dosti podivna na to ze prodavaji zidle za 30 i vice tisic (strasne maly showroom navic za provozu neco dodelavaji a misto cloveka ktery by mi poradil tam byl jen nejaky remeslnik - tvrdil ze sef se tam dnes neukaze ale do pul hodiny ze prijde nekdo kdo o tech zidlich vi vic). zkousel jsem:
    IQ - zidle je vsechno jen ne ergonomicka a kvalitne zpracovana (stoji 25K bez dane!!!). operka hlavy je jen na ozdobu a na to aby tlacila do krku (merim 195cm). podrucky jsou diky mechanizmu nastaveni naprosto nechutne vykvedlane a rachoti pri jakekoli manipulaci s zidli (chapu ze je to predvadeci kus ale na tu zidli je zaruka 10 let na mech. casti takze bych cekal neco jineho). sedak vcelku pohodlny ale bohuzel nejde jakkoli nastavit. operak vcelku vporadku.

DA Gaff - komfortni sedak, bezne moznosti nastaveni. naprosto otresny operak - bederni operka talci a zavazi (je to jen plastova skorepina bez polstrovani). operka hlavy opet spise na ozdobu. uvital bych moznost predo-zadniho staveni. kozene potahy podrucek kteryma se na webu chlubi vypdaji jako produkt chranene dilny...

Open Art - zideel se zdaleka nelepsima moznostma nastaveni ovsem aprosto zhovadilim zpusobem. sedak vcelku pohodlny ale nakloneny dopredu. naklon lze sice mirne korigovat ale rozhodne ne dostatecne. neni mozne se dostat na sklon dozadu. houpaci mechanismus lze zaaretovat jen v krajnich pozicich coz predchozi vadu bohuzel neresi (i me soucasne kreslo za 3.5K z makra dokaze aretovat v minimalne peti pozicich). sedak lze posouvat i dopredu a dozadu. ovsem pro me byla pouzitelna jen pozice uplne vepredu. tim se dostavame k dalsimu problemu. podrucky jdou sice stavet temer ve vsech smerech ovsem nikdy se je nepodari dostat tam kde by mely byt. jsou proste prilis kratke a ja osobne jsem si o ne oprel maximalne dlan. operak je celkem vporadku a dalo by se rici ze mi vyhovoval. hlavova operka byla jako jedina v celkem prijatelne vysce ale opet neni mozne posunout ji dopredu. navic jeji mechanismu vypada velmi levne a byl opet totalne vykvedlany. celkove zpracovani zidle me stejne jako u IQ velmi zklamalo. vypada jako levny plastak z hypermarketu s "futuristickym" designem. dalo by se to odpustit pokud by konstrukce byla trvanliva lec neni.

vyplyva z toho (alepspon pro me) ze "hyper-ergonomicke" zidle jsou nafoukla bublina. jeste vyzkousim sortiment LD seating jejichz zidle si nehraji buhvi na co a neoslnuji futuristickym designem. pokud bude jejich ergonomie natolik spatn jako u vyse zminenych koupim si vyskove stavitelne podrucky pro svuj soucasny "zazrak" z makra a neminim to resit. proto vsem doporucuju sednete si na zidli kterou chcete koupit a opravdu dukladne ji otestujte. zidle ktere jsem vyzkousel vypadaji na webu zcela uzasne tvari se ze jsou tim nejergonomictejsim co muzete vlastnit...

jeste dodam ze alespon ochota prodejce ktery se v prubehu testovani dostavil vylepsila muj pohled na prazsky showroom m1
    Jak rika no-x: "Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)"
    DELL Optiplex 980 | 8GB RAM | i7 860 | GeForce GT330 | 2x 128GB SSD RAID0 | 30" LCD
    Canon EOS 5D + BG-E4 | EF 24-105 mm f/4L IS USM | EF 28 mm f/1.8 USM | EF 50 mm f/1.4 USM | Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG IF HSM || Velbon Ultra LUXi-F + Benro KS-1
    Canon EOS 7D + BG-E7 | EF 70-200 mm f/4L IS USM | EF-S 18- 200 mm f/3.5-5.6 IS || Velbon Ultra MAXi-L
    Speedlite 580EX || DOMKE F-2 | DOMKE F-1X | Lowepro Toploader 70AW | Další čačky kolem

no ja se konecne predminuly tyden dokopal do toho obchodu v plzni, doted jsem tedy sbiral "prvni dojmy". na vyber tam toho mimochodem meli opravdu hafo, od nejhorsich zidli bezne konstrukce za 399 az po "skvosty" za 35000 atd. nicmene nejakou dobu jsem tam na par kouscich posedel a vysledek me velmi prekvapil: njelepe se sedelo na jakemsi kresle jmenem "Laos", ktere tam zrovna meli zlevneno na 1899. nosnost prej 120kg, sedim na nem tkarka dva tydny a je videt, ze mejch 100kg unese v pohode. hned v obchode jsem si na nem vsiml par veci, tkeri byste mnozi oznacili jako negativa. z nich se zatim projevilo akorat prosezeni sedaku, ktery tak nyni nese kontury me riti . sedi se na ni vsak skvele (a to sem v ni jeden den absolvoval dokonce i vice nez 14 hodin!). jedinne co ji pri mych 192cm vysky mohu lehce vytknout je nedostatecna vyska operaku (proste chybi takovej ten "nastavec" co podepira hlavu. za jistych okolnosti (>10 hod) bych to rozhodne ocenil, nicmene za tu cenu....) Mechanismus naklapeni ma, necekejte vsak vice poloh (jen "off" a pak "on" s regulovatelnym odporem). Mimochodem se mi v ni o vikendu podarilo i dve hodky prospat v poloze houpani=on a zada pote nikterak neprotestovala a houpaci mechanismu nenese zatim zadne ujmy. Jinaxem hned v tom krame dokoupil kolecka na tvrdou podlahu, byt lehce predrazena: 350 za 5ks, ale nez je shanet nekde o 100 levnejs, tak na to seru (a oni s tim pocitaj . dalsi z tech drobnych nevyhod co si typicky levne produkty nesou je to, ze takove ty "pucliky" kterymi se schovavaji srouby, drzici pomoci operek sedak a operak dohromady na svych mistech drzi jen 3 z 8. ale take nic co zlate ceske rucicky nedokazou vyresit. Jinymi slovy ... nechci to zakriknout ... ale zatim jsem po 2 tydnech nadmiru spokojen. Treba v zidli Lyra (tusim), kterou tu kdosi vzpominal, se mi takto dobre nesedelo. Jo a zaruka samozrejme 2 roky, vic ani nikdo neceka u takto levneho kresla. Jinak jeste dodam, ze operky maji presne tu vysku a velikost, pri ktere moje ruce a ramena chrochtaji blahem, protoze na ne sednou jak "pr.del na hrnec".

Podobne kreslo jako tady postoval Tantalos jsem pred 2 roky kupoval v Asko nabytku,jen ma kovovy podvozek a trochu jiny tvar operaku.Stalo 1999 v nejake akci.Mam 185/80 a casto partnerku na kline vecer u compu.Kreslo nijak neprotestuje.Akorat musela usit nejaky sedak,protoze kuze/nebo kozenka/nic moc na p***l.Doporucil bych sledovat letakove akce ve velkych obchodech s nabytkem jestli jsi limitovan penezmi,daji se sehnat spickova kresla za solid peniz.

Věk
    43
    Vliv
    292

Citace Původně odeslal hermanson
    Podobne kreslo jako tady postoval Tantalos jsem pred 2 roky kupoval v Asko nabytku,jen ma kovovy podvozek a trochu jiny tvar operaku.Stalo 1999 v nejake akci.Mam 185/80 a casto partnerku na kline vecer u compu.Kreslo nijak neprotestuje.Akorat musela usit nejaky sedak,protoze kuze/nebo kozenka/nic moc na p***l.Doporucil bych sledovat letakove akce ve velkych obchodech s nabytkem jestli jsi limitovan penezmi,daji se sehnat spickova kresla za solid peniz.
    jeste nedavno bych protestoval proti vyrazu "spickova" kresla...
    to na cem ted sedim bylo pred tydnem slevnene z 6K na 3.5K a tezce vzhledem k tomu co jsem psal vyse
    Jak rika no-x: "Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)"
    DELL Optiplex 980 | 8GB RAM | i7 860 | GeForce GT330 | 2x 128GB SSD RAID0 | 30" LCD
    Canon EOS 5D + BG-E4 | EF 24-105 mm f/4L IS USM | EF 28 mm f/1.8 USM | EF 50 mm f/1.4 USM | Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG IF HSM || Velbon Ultra LUXi-F + Benro KS-1
    Canon EOS 7D + BG-E7 | EF 70-200 mm f/4L IS USM | EF-S 18- 200 mm f/3.5-5.6 IS || Velbon Ultra MAXi-L
    Speedlite 580EX || DOMKE F-2 | DOMKE F-1X | Lowepro Toploader 70AW | Další čačky kolem

Senior Member
    Vliv
    304

Dnes jsem navstivil LD Seating v Novych Butovicich. Personal byl velmi ochotny, ale o to az tak nejde... Kvalita zpracovani zidli je vyborna (DA GAFF je proti tomu totalni srot). Zidle, co jsem zkousel (Opus, Web a Lyra) maji siroke moznosti nastaveni (napr. aretaci v libovolne poloze, nastaveni tuhosti houpani...) a po rychlem nastelovani mi pripadaly velmi podarene. Vsechny si umim predstavit i na delsi sezeni. Dalsi pouzitelne zidle meli bohuzel mimo prodejnu, takze jsem vyzkousel jen tyto tri:

OPUS: Perfektni zidle. Jediny problem je nizko umistena operka hlavy, ktera podpira spis krk nez hlavu (merim 180). Moznost nakloneni sedaku byla velmi prijemna. Omlouvam se za spatne hodnoceni OPUSu v jednom z predchozich prispevku, mel jsem ji spatne nastavenou a byl jsem zaslepeny dokonale nastavenymi "sunty".

WEB: Skvela operka hlavy. Diky nevhodne umistene bederni operce jsem pri houpani citil mirny tlak v bederni oblasti zad, Celkove vyborna zidle, ale bez pridani bederni opery ci upravy sve postavy bych se na ni nedokazal houpat delsi dobu.

LYRA: Zkousel jsem variantu bez hlavove operky a s vysokym operakem. Moc jsem ji netestoval, ale za tu chvilku, co jsem na ni sedel, ji vlastne nemuzu nic zasadniho vytknout. Z dele testovaneho Opusu i Webu jsem mel sice lepsi dojem, ale za cenu kolem 4000 vypada Lyra opravdu zajimave. Doporucuju vyzkouset vsem, co nechteji do zidle moc investovat.

Osobne mam jasno v tom, ze chci zidli. Na kreslech mi vadi nemoznost zmeny uhlu, ktery sviraji nohy a zada. Vyzkouset zidli (kreslo) pred koupi je podle me naprosta nutnost. Po navsteve LD Seating jsem uplne zmenil nazor na to, co si poridim. Oproti drive testovanym favoritum VA Open Art a DA GAFF mi zidle od LD prisly o hodne lepsi.
    Naposledy upravil Kankal; 07.03.2006 v 21:46.

Věk
    43
    Vliv
    292

Dnes jsem navstivil LD Seating v Novych Butovicich. Personal byl velmi ochotny, ale o to az tak nejde... Kvalita zpracovani zidli je vyborna (DA GAFF je proti tomu totalni srot). Zidle, co jsem zkousel (Opus, Web a Lyra) maji siroke moznosti nastaveni (napr. aretaci v libovolne poloze, nastaveni tuhosti houpani...) a po rychlem nastelovani mi pripadaly velmi podarene. Vsechny si umim predstavit i na delsi sezeni. Dalsi pouzitelne zidle meli bohuzel mimo prodejnu, takze jsem vyzkousel jen tyto tri:

OPUS: Perfektni zidle. Jediny problem je nizko umistena operka hlavy, ktera podpira spis krk nez hlavu (merim 180). Moznost nakloneni sedaku byla velmi prijemna. Omlouvam se za spatne hodnoceni OPUSu v jednom z predchozich prispevku, mel jsem ji spatne nastavenou a byl jsem zaslepeny dokonale nastavenymi "sunty".

WEB: Skvela operka hlavy. Diky nevhodne umistene bederni operce jsem pri houpani citil mirny tlak v bederni oblasti zad, Celkove vyborna zidle, ale bez pridani bederni opery ci upravy sve postavy bych se na ni nedokazal houpat delsi dobu.

LYRA: Zkousel jsem variantu bez hlavove operky a s vysokym operakem. Moc jsem ji netestoval, ale za tu chvilku, co jsem na ni sedel, ji vlastne nemuzu nic zasadniho vytknout. Z dele testovaneho Opusu i Webu jsem mel sice lepsi dojem, ale za cenu kolem 4000 vypada Lyra opravdu zajimave. Doporucuju vyzkouset vsem, co nechteji do zidle moc investovat.

Osobne mam jasno v tom, ze chci zidli. Na kreslech mi vadi nemoznost zmeny uhlu, ktery sviraji nohy a zada. Vyzkouset zidli (kreslo) pred koupi je podle me naprosta nutnost. Po navsteve LD Seating jsem uplne zmenil nazor na to, co si poridim. Oproti drive testovanym favoritum VA Open Art a DA GAFF mi zidle od LD prisly o hodne lepsi.
    predpokladam ze se mi potvrdi neco podobneho. ty zidle v M1 me opravdu zklamaly. chtel bych ale neco kde jde operak k sedaku i do uhlu mensiho nez 90 stupnu a hlavova operka je opravdu tam kde mam hlavu (takze vys a vice vepredu nez melo to co jsem zkousel)

Senior Member
    Vliv
    304

Vcera mi dorazil OPUS od LD Seatingu. Vzal jsem ho bez operky hlavy, ktera je na me opravdu moc nizko (podpira mi krk ve spodni casti), i kdyz merim prumernych 180 cm. Trochu me zklamala tvrdost gelovych podrucek (BR-395), ktere jsem nemohl vyzkouset predem. Ocekaval jsem, ze budou mnohem mekci, gel za ten priplatek podle me nestoji. Doporucuju koupit normalni podrucky a zbastlit vlastni zmekcovaci potah.
    Celkove dojmy jsou pozitivni, stejne jako v prodejne. Synchronní mechanismus je velmi prijemny, pri sezeni citim docela ulevu, houpani je super. Nastaveni hloubky sedaku je opravdu prakticke, se sklonem sedaku zatim jenom experimentuju a nedokazu rict, jestli ho budu vyuzivat.

ps: OPUS neni zcela vhodny pro prcky ci pro lidi s kratkyma nohama. Mam relativne dlouhe nohy a s vyskou 180 cm mam zidli nastavenou jen tesne nad nejnizsi polohu. Pritelkyne se 160 cm i pri minimalni vysce temer nedosahne na zem, bez podlozky nohou je pro ni zidle nepouzitelna.

Věk
    43
    Vliv
    292

Vcera mi dorazil OPUS od LD Seatingu. Vzal jsem ho bez operky hlavy, ktera je na me opravdu moc nizko (podpira mi krk ve spodni casti), i kdyz merim prumernych 180 cm. Trochu me zklamala tvrdost gelovych podrucek (BR-395), ktere jsem nemohl vyzkouset predem. Ocekaval jsem, ze budou mnohem mekci, gel za ten priplatek podle me nestoji. Doporucuju koupit normalni podrucky a zbastlit vlastni zmekcovaci potah.
    Celkove dojmy jsou pozitivni, stejne jako v prodejne. Synchronní mechanismus je velmi prijemny, pri sezeni citim docela ulevu, houpani je super. Nastaveni hloubky sedaku je opravdu prakticke, se sklonem sedaku zatim jenom experimentuju a nedokazu rict, jestli ho budu vyuzivat.

ps: OPUS neni zcela vhodny pro prcky ci pro lidi s kratkyma nohama. Mam relativne dlouhe nohy a s vyskou 180 cm mam zidli nastavenou jen tesne nad nejnizsi polohu. Pritelkyne se 160 cm i pri minimalni vysce temer nedosahne na zem, bez podlozky nohou je pro ni zidle nepouzitelna.
    ja se do LD porad jeste nedostal. ale co pise me vylozene tesi. na mnoha zidlich i na nejvyssi nastaveni nemam nohy v prirozene poloze... (merim 195 a vpodstate vse jsou nohy a ruce )

Senior Member
    Vliv
    304

Citace Původně odeslal tominek
    ja se do LD porad jeste nedostal. ale co pise me vylozene tesi. na mnoha zidlich i na nejvyssi nastaveni nemam nohy v prirozene poloze... (merim 195 a vpodstate vse jsou nohy a ruce )
    tak to ti bude vyhovat i slusna maximalni vyska podrucek, ale priprav se na to, ze podrucky nejsou moc dlouhe, sice mi naprosto vyhovuji, ale dokazu si predstavit i delsi. Trochu se obavam, jestli ti pri 195 cm nebude kratke operadlo Na me je tak akorat.
    Docela by me zajimalo, pro jakou postavu OPUS navrhovali (operka hlavy vs vyska sedaku).

Zkus pripadne jeste WEB od LD - me dojmy viz vyse. Ma vysoke operadlo, ktere by ti mohlo padnout.
    Naposledy upravil Kankal; 12.05.2006 v 12:16.

Věk
    43
    Vliv
    292

popravde jeste jsem nenarazil na zidli ktera by mela operak hlavy v mistech kde bych ho hledal. a vyska operaku obcas taky byva problem
    a dik za inspiraci

Je mi jasny, ze me ukamenujete - ale co, jsem zvyklej jit proti davu >:}

Sam pouzivam k naproste spokojenosti "managerske kreslo" z akce v Globusu, za cca 1.900,- Vypada priblizne jako tenhle Mark, jen ma vic hranate a plastove podrucky a celokovovoy podstavec. Potah v cerne kuzi.
    Vazim cca 98kg a kreslo zatim vydrzelo i akci ve dvou a ma za sebou asi 5 let sezeni u PC, zatim jediny problem je ze dost polevila pruzina na pohupovani (da se zablokovat packou). A proti kuzi nemuzu rict nic spatnyho, manzelka usila slusivy potah, takze nestudi, v extremnich vedrech se na PC stejne delat neda (to radsi pivko venku) a do prace jsem si po dobrych zkusenostech poridil to same, tam se obejdu diky klimatizaci i bez toho potahu. Naprosto jednoduche cisteni - staci trocha mydlove vody a je jako nove, u me kuze nema konkurenci (manager nejsem a jednani v kanclu neporadam )

Jen hledat, uz jsem to ve stejne akci videl 3x a pokazde se po nich jen zaprasilo
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Ted resim stejny problem precetl jsem celou diskuzi a dospel k zaveru ze nema cenu setrit ale nejsem odbornik takze tezko rict jak se pozna kvalitni material ktery je prodysny. Navic vazim 107 +- takze neco poradneho a po zkusenosti s houpacim mechanizmem s aretaci jsem rek nikdy vic. Existuje kreslo bez aretace, z kvalitniho materialu za rozumnou cenu? do 4k
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání