Nedávno jsem potřeboval do práce koupit pár věcí na síťařinu (kabely, kleště, koncovky,..). Prošel jsem pár shopů a jelikož hlavní prioritou byla dostupnost, vyhrál to u mě xcomputer, který měl vše skladem a za slušnou cenu.
Menší problém nastal u nás na ekonomickém odd., kde mě hodinu vykládali nové předpisy a závěr zněl - jediný možný nákup je na fakturu (tj. platit až po dodání).
Dobrá, řekl jsem si, že to zkusím a telefonicky jsem se obrátil na uvedené tel. čísla. Na pevné lince mě slečna odkázala na mobil (zřejmě majitele ?), s tím byla celkem příjemná domluva a ujistil mě, že pokud se bavíme o nějakých 2.000,- není faktura problém (a pro příště víme kde zase objednat), mám mu poslat seznam zboží které chci objednat a obratem mi pošle info kdy objednávka dorazí. To bylo úterý 14.2.
Do pátku 17.2. se nikdo neozval jak bylo domluveno, tak volám znovu - opět ten stejný člověk, "není problém, ale má toho teď moc, v pondělí to zajistí".
Čekal jsem do úterý 21.2., pak jsem předvyplnil do košíku všechny položky a znovu poslal mail, jestli by se to dalo urychlit. Žádná odpověď![]()
Středa 22.2. - volám znovu, slečna se ptá jestli jsme už zaplatili, po opakovaném vysvětlení mě odkazuje na mobil. Znovu se dovídám, že mají moc práce, ale odpoledne bude vše vyřízeno...
Pátek 24.2. - znovu volám (už přímo na mobil), nemusím ani nic vysvětlovat, ale hned po telefonu byla objednávka vyřízena a odeslána. Expedice není problém, "jen se musí něco přeskladnit", obratem posílají.
Úterý 28.2. - stále žádná zpráva v mailu, na webu visí objednávka ve stavy nevyřízeno. Opět telefonát - odpovědí je strohé ujištění, že zboží je na cestě a musí do středy přijít.
Středa 1.3. (odpoledne) - stále ticho po pěšině, šéf začíná zuřit, že za tu dobu jsme mohli mít všechno zajištěno místní firmou, všechny ujišťuji že "zboží je na cestě". Volám opět na xcomputer, mobil nikdo nezvedá - nechávám 3 zmeškané hovory a volám na pevnou linku, po představení mě slečna automaticky přepojuje na XY. Opět ujištění, že zboží je na cestě, slíbil že zjistí u dopravní firmy kde je problém a obratem zavolá. Po 2 hodinách musím volat znovu - odpovědí je std. ujištění, že zboží je na cestě, zítra musí dojít.
Čtvrtek 2.3. v poledne dostávám kapky v práci, odpoledne volám už maximálně nas..svůj poslední telefonát, mobil nikdo nezvedá, slečna na telefonu papouškuje svoje "zboží je na cestě, zítra vám přijde", tak mě přešla trpělivost a slušně jsem jim řekl, že pokud to nebudeme mít do 14h, objednávku ruším a nemáme zájem. Jedinou reakcí bylo zavěšení sluchátka
![]()
Nakonec jsem vše objednal u místního prodejce za o málo vyšší cenu, omlouval se, že to musí dovézt z Brna, ale v pátek odpoledne jsme to měli.
Závěr ?
Tohle byla moje první a pevně doufám že i poslední zkušenost s touto "firmou", dodnes nevím ani jméno onoho XY člověka na mobilu, protože se zásadně nepředstavoval a slečna moje dotazy ignorovala. Musím uznat, že neschopnost dodat expresní zásilkovou službou zboží, které je deklarováno jako skladem ani po téměř 2 týdnech je udivující![]()