No mozna bych na ne vyzkousel, jak jsou silni v kramflecich:Původně odeslal Geeker
Povedenemu majiteli/prodejci firmy bych oznamil, ze mam nafocenou puvodni kartu, kterou jsem se svedkem donesl na reklamci. Protoze jsem (jak k tomu take doslo) predpokladal problemy pri reklamaci, tak "opravenou" kartu jsem pri prebrani samozrejme rovnez nafotil a take zjistil, ze se jedna o jinou kartu (idkyz stejne znacky a typu, ktera je ve svych parametrech horsi a co hlavne, jsou na ni prelepena seriova cisla z me puvodni (pekne pred svedky nafocene a zadokumentovane) grafiky. Proto se domnivam, ze se jedna o podvod ze strany organizace, ktera reklamaci provadi a tato se obohacuje tim, ze pokud mi nebyla schopna opravit v terminu mou grafiku, nebyla schopna mne vratit penize (kdyz jsem odmitl "pseudolepsi" grafiku a tedy chce mne (zakaznika) obrat o novou zarucni dobu na jine karte. A dal bych jim tejden na to, jakym zpusobem se k tomu postavi, tedy striktne - vraceni penez (termin na opravu me stare grafiky byl davno proslehnut z jejich strany).
Osobne vim, jak je to tezke neco reklamovat, nebo se vubec domahat prava pokud se narazi na blbce nebo vycuranyho prodejce, nicmene i ty nejvetsi levaci a hajzlici v predtuse zakaznika, ktery se proste "zakope" a bude s nima "bojovat o zivot" obcas povoli a radsi zkousnou "prohru" formou vraceni cele castky penez.
Nicmene obchodni inspekce, pripadne soudni zaloby atd., - to je v tomhle pripade problematicke reseni, jelikoz dukazu pro skutecnost, ze karta byla prodejcem "zfalsovana" a take fakt, ze se u stejneho prodejniho typu jedna o jiny "model" (jine jadro, jine pameti, chybejici monitorovaci chip atd., kdyz je to furt R9800PRO). A rovnez i prokazani podvodu, prelepenim stejneho serialu na jinou grafiku - dost velky problem a obavam se, ze to v teto forme s tebou nikdo moc chtit resit nebude (pripadne ze strany statnich organu), bohuzel.
Co je zakonne a teoreticky mozne, nemusi byt jeste prakticky a realne vymahatelne. A pokud i ano, chce to rozmyslet, zda mi stoji v urcite fazi treba par korun rozdilu za treba i nekolikalety "boj" o sva prava. Nicmene samozrejme zkusit se ma vsechno, takovymto "obchodnikum" by nemely podobne ojebavky prochazet.