Výsledky 1 až 25 z 318

Téma: Adaptateur Pentium M => Pentium 4

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Adaptateur Pentium M => Pentium 4

Citace Původně odeslal Krimi 2000
    Sorry, ale tohle mi prijde trochu ulitly. Odkud cerpas?
    Kdyz na tvrdo nastavim 1.6V tak mam 1.6V a v biosu muzu nastavovat co chci a zadna zmena.

ale trochu jsi me nalomil, tak jsem na to koukal a to nastaveni co jsem psal 1.468V neda.

Preco si nenapajkujes na dosku jeden potenciometer a mas to? Nastavis si PRESNE kolko potrebujes, napajkuje Ti to tam hocikto a da sa to naspat odpajkovat tak, ze neprijdes o zaruku... Ja viem, zda sa to zlozitejsie nez strkat tam kabliky pod procak, ale o to praktickejsie - nemusis sundavat cely chladic, procak a tak... Proste za behu nastavis a mas, pouvazuj nad tym
    empowered by Alfa Romeo 75 2.0TS
    109kW 148bhp 186Nm
    porsche transaxle sytem
    6L/100km 8)
    ...connected

Citace Původně odeslal misokgb
    Preco si nenapajkujes na dosku jeden potenciometer a mas to? Nastavis si PRESNE kolko potrebujes, napajkuje Ti to tam hocikto a da sa to naspat odpajkovat tak, ze neprijdes o zaruku... Ja viem, zda sa to zlozitejsie nez strkat tam kabliky pod procak, ale o to praktickejsie - nemusis sundavat cely chladic, procak a tak... Proste za behu nastavis a mas, pouvazuj nad tym
    Miso, tohle by mi Tata bez problemu udelal, ale pochybuju, ze by to nebylo pri pripadne reklamaci poznat.
    CPU Core i5-750 @ 4 GHz, CPU cooler Noctua NH-U12P SE2, Mainboard Gigabyte p55-UD4
    Memory 2x2024MB G.Skill RipJaw 2000MHz, GPU MSI GTX460 1GB Cyclone, HDD Intel x25-M 80GB + WD6400aaks
    Case
    Antec P182, PSU Enermax modu82+ 525W, LCD HP LP2475w

Citace Původně odeslal Krimi 2000
    Miso, tohle by mi Tata bez problemu udelal, ale pochybuju, ze by to nebylo pri pripadne reklamaci poznat.

Nie je to ziadny problem, proste napajkujes jeden jediny kablik na miesto vyznacene kriklavou zelenou vid obrazok:
    das na to jeden kontakt 50k potaka a druhy privedies na zem. Proste ich to na reklamacke ani nenapadne, ze si tam nieco pajkoval, naviac je to male, bez dlhsieho pozorovania neprijde na to nikto a koniec koncov keby aj, staci viac kalafuny - pekne to nahrejes a potom kalafunu oskrabes, vycistis isoprophylalkoholom alebo liehom a nikto nic nepozna, ja pouzivam FLUX (kalafuna na SMD), proste pridam kvapku FLUXu, nahrejem a vyzera ten spoj ako od vyroby...
    109kW 148bhp 186Nm
    porsche transaxle sytem
    6L/100km 8)
    ...connected

Krimi 2000 : No tim dratkem to zmenis natvrdo,to ano,ale v biosu nastavujes ostatni Vid....a tim dratkem zmenis ten potrebnej Vid...zkus a uvidis

Citace Původně odeslal Grek1
    Krimi 2000 : No tim dratkem to zmenis natvrdo,to ano,ale v biosu nastavujes ostatni Vid....a tim dratkem zmenis ten potrebnej Vid...zkus a uvidis
    prave, ze jsem to zkousel. 1.6V je ok, ale pri zmene v biosu smerem dolu i nahoru se nic nedeje. Porad 1.6V.
    CPU Core i5-750 @ 4 GHz, CPU cooler Noctua NH-U12P SE2, Mainboard Gigabyte p55-UD4
    Memory 2x2024MB G.Skill RipJaw 2000MHz, GPU MSI GTX460 1GB Cyclone, HDD Intel x25-M 80GB + WD6400aaks
    Case
    Antec P182, PSU Enermax modu82+ 525W, LCD HP LP2475w

Hm, mam novy procak M740 - 1.73GHz 533/2MB, pri 800FSB na 1.5V sa to zda stable na 2.6GHz = 800FSB vid CPU-Z report. Ibaze som skusal len tak na FSB204 - bootnut bootne, ale pustim prime a do 30s zamrzne komp, obraz zostane... RAM aj ked hodim na najvyssie casovanie - tam by som chybu nehladal, do chipsetu som nastavil 1.6V aj tak nic, FSB = 1.4V. Este skusim FSB201 co to povie. Inak da sa ten procak zadrotovat na FSB800 aby som pripadne mohol dvihat FSB pri inych delickach, lebo zjavne vidim problem v doske... :/ Dik.

EDIT: tak som spravil vmod aj na chipset. Chipset 1.8V, RAM auto, casovanie na auto 2.5-5-5-8 tusim cez delicku na 160MHz (320MHz DDR), FSB800 v BIOSe. V BIOSe nemozem nastavit viac ako 205FSB pretoze potom ani nepostne a cez on/off vypise overclocking failed, ked chcem taktovat vo windoze - znizim nasobic a pri FSB 210 je to unstable pricom procak to musi zvladat (cca 2.2GHz procak) a pri 220MHz FSB to klakne cele. Uz neviem kde mam chybu, ked mi doska nedava take vyssie FSB este k tomu s Vmodom. Je to na reklamaciu? Jo a meral som chipset, podla BIOS vyberu to undervoltuje o 0.1V - pri nastaveni auto = 1.4V, pri 1.5V = 1.4V, pri nastaveni 1.6V = real 1.5V
    Naposledy upravil misokgb; 10.03.2006 v 19:36.
    109kW 148bhp 186Nm
    porsche transaxle sytem
    6L/100km 8)
    ...connected

Teraz sa mi doska pre zmenu resetuje UPLNE normalne. Bez vypnutia, na FSB200 aj viac, tusim, ze aj pri nizsom FSB. Zaujimave, aspon jedno pozitivum
    109kW 148bhp 186Nm
    porsche transaxle sytem
    6L/100km 8)
    ...connected

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání